Moje storczyki od północy
Ta Cambria szokuje mnie coraz bardziej,dziś zauważyłam czwarty pęd kwiatowy

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorela - co tam u Twoich Cambrii? Może widziałaś - moje oncidium już jest zidentyfikowane (dzięki Jovance). Jest to Miltonidium Rosy Sunset (znane też jako Oncidium Rosy Sunset). Ciekawi mnie czy Twoja to też jakaś drobnokwiatowa odmiana? No i w ogóle dawno nic nie pokazywałaś
A w połowie kwietnia trochę pędów kwiatowych u Ciebie się pojawiło 

Witaj Madzik ,miło że mnie odwiedziłaś niestety na nadmiar czasu nie narzekam.moja cambria jeszcze nie kwitnie,ale i tak mnie zaskoczyła wypuszczając pięć pędów kwiatowych
.Reszta moich cambri przyrasta ,część powędrowała na wczesniejsze wakacje do letniej kuchni,gdzie słoneczka trochę więcej.Zaskoczył mnie też Phal.na zeszłorocznym pędzie z uśpionego oczka wypuścił dwa rozgałęzienia.Postaram się dać fotki w późniejszym czasie(bateria mi padła ).
Twoje Oncidium ma piękny kolorek ,ciekawe jaki będzie miało moje
Czas oczekiwania na kwiatki jest długi jak cała wieczność ,a może mi się tylko tak wydaje?
pozdrawiam wszystkich serdecznie,majowo i wiosennie

Twoje Oncidium ma piękny kolorek ,ciekawe jaki będzie miało moje

pozdrawiam wszystkich serdecznie,majowo i wiosennie

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Nie wiem, nigdy nie sprawdzałam
moje storczyki co roku wędrują od połowy maja do ogrodu na świeże powietrze,do tej pory nie narzekały

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Dorotko,
wstyd się przyznać, ale dopiero teraz zajrzałam do Twojego wątku, dokładnie go poczytałam i muszę Ci powiedzieć, że masz piękności w swym domu - ale Ty to przecież wiesz. Ja tez mam białe Dendrobium Nobile, otrzymane po przekwitnieniu i głęboko wierze w to, że kiedys ukaże mi swoje piękno w postaci kwitnienia.
wstyd się przyznać, ale dopiero teraz zajrzałam do Twojego wątku, dokładnie go poczytałam i muszę Ci powiedzieć, że masz piękności w swym domu - ale Ty to przecież wiesz. Ja tez mam białe Dendrobium Nobile, otrzymane po przekwitnieniu i głęboko wierze w to, że kiedys ukaże mi swoje piękno w postaci kwitnienia.
Lucynko nie ma sie czego wstydzić,jest nas tu tyle że aby wszystko obejrzec i przeczytać trzeba by wieczności, ale bardzo mi miło,że mnie odwiedziłaś.Twoje storczyki też piekne (tak sobie po cichutku zaglądałam do twojego wątku i podziwiałam
)
Wczoraj obiecałam zdięcia oto one:

pięciopędowa Cambria z dwóch różnych stron,tak aby zobaczyć wszystkie
Reszta fotek w późniejszym terminie,fotosik strajkuje

Wczoraj obiecałam zdięcia oto one:

pięciopędowa Cambria z dwóch różnych stron,tak aby zobaczyć wszystkie
Reszta fotek w późniejszym terminie,fotosik strajkuje

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki

Phal.dwa rozgałęzienia z jednego oczka

podzielone Oncidium ,maluszek zdrowo rośnie,a większa część wypuściła przyrost i rosna już korzonki

ten dozuje piękno pojedyńczymi kwiatami:pierwszy rozkwitł w lutym,przekwitł i rozkwitł nastepny ten na fotce

Żółta Cambria z nowym przyrostem,dwa lata temu kwitła 17 kwiatami,w zeszłym roku było ich 22,zobaczymy co pokaże w tym
a tak spędają wakacje moje storczyki

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki