Powitanie, moje storczyki
- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cudna Vandzia. kiedyś kupiłam za 120 (na storczykowym spotkaniu) , ale mi już padła
. na wystawie może będą tańsze. jak bedzie niebieska, to sobie kupie, mam nadzieje, że jakaś zostanie dla mnie, jak nie, to będę bardzo zła (w zeszłym roku byłam zrozpaczona widząc, że niebieskie Vandy są już sprzedane)

- Storczykowa
Niebieskiej nie miałam. Mam obecnie żółtą (prawie 2 lata), fioletową w kropki (1,5 roku), różową (pół roku). A fotki na wystawie na pewno porobię, o ile nie zapomnę aparatu. W zeszlym roku (23-25.03.07) były cudowne Vandy, było ich bardzo dużo i bardzo drogie, a ja się nimi bardzo zachwycałam, bo były takie cudowne. Kupiłam wtedy fioletową w kropki (nie wiedziałam, ze już taką mam, bo ta, co mi zostala, byla kupiona bez kwiatów) i 3 Phalaenopsisy (cały czas je mam)
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dlatego czekam na niebieską!!!Storczykowa pisze: jak bedzie niebieska, to sobie kupie, mam nadzieje, że jakaś zostanie dla mnie, jak nie, to będę bardzo zła (w zeszłym roku byłam zrozpaczona widząc, że niebieskie Vandy są już sprzedane)
Pozdrawiam
Jagoda.
P.S.Chciałabym się dowiedzieć jak masz na imię .

- Storczykowa
mam na imie Dusia. a niebieskie Vandy mi sie podobają, bo lubię kolor niebieski, a poza tym Vandy niebieskie w kratkę (taką wyraźną), strasznie mi sie podobają. Chciałabym, by taka piękność w końcu znalazła się na moim oknie.miluck pisze:Dlatego czekam na niebieską!!!Storczykowa pisze: jak bedzie niebieska, to sobie kupie, mam nadzieje, że jakaś zostanie dla mnie, jak nie, to będę bardzo zła (w zeszłym roku byłam zrozpaczona widząc, że niebieskie Vandy są już sprzedane)
Pozdrawiam
Jagoda.
P.S.Chciałabym się dowiedzieć jak masz na imię .
![]()
![]()
- Storczykowa
to nie jest moje prawdziwe imie (prawdziwego bardzo nienawidzę i wymyśliłam sobie zdrobnienie : Dusia). A upragnionych storczyków mam dużo, ale niebieskiej Vandy pragnę najbardziej, bo najdłużej na nią czekam. Odkąd zaczęłam rozróżniać storczyki i pasjonować się nimi, marzę o takiej właśnie Vandzie. Chciałabym też jeszcze więcej Phalaenopsisów (Mini Mark, jeszcze jeden Ever Spring, ale z innymi ciapkami niż ten, co mam, jakieś hybrydy)miluck pisze:Dzięki Dusiu!! Masz piękne imię i można je fajnie odmieniać, więc pozwolisz ,że będę pisała do Ciebie po imieniu.
Na pewno znajdziesz swojego upragnionego storczyka i stanie się on ozdobą nie tylko Twojego okna ,ale i naszego forum.
Cieplutko Cię pozdrawiam
Jagoda