Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

O kurcze, ratuj trawniczek,bo komu jak komu ale Tobie nie moze si? zmarnować.

Fajne to urządzonko. Pomysłowy chłopak z Ciebie ;)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzięki Maju :) Ratuje :) Trochę odchoruje i będzie jak super :) Nauczka :)

Dziś dzionek spędzony na działce z rodzinką :) Podziałałem z żoną. Jestem bardzo zadowolony z dnia i wykonanej pracy :)
Zmęczony jestem i śpiący. Zaraz do wyra bo rano do pracy.
Jutro również po pracy jadę, chce podlać trochę roślinki a przede wszystkim trawnik.
Dziś posadziłem dwa różaneczniki, które siostra chciała ze szwagrem wywalić. Trochę mizerne są bo nie dbali o nie. Ale ja im dam drugie życie!!! A do tego lepsze życie :)
Posadziłem również nad kanałem świerka od sąsiadki. Niech sobie rośnie.
Pocięliśmy także gałęzie z zimowej przycinki. Leżały nad kanałem i szpeciły. Teraz ładnie leżą w skrzynkach i wiadrach i czekają na spalenie w grillu :) Powoli porządki zbliżają się do końca i będzie można dokonywać pierwszych zmian w nowym sezonie ;:138
A bym zapomniał :) Dziś pierwszy grill zaliczony na mojej działce :D Smakowało wyśmienicie ;:306 I do tego spiekłem się :) Zaraz muszę oddać się żonie by balasem nasmarowała bo skóra zejdzie ;:223 Nic spadam do żony. Oto kilka fotek z dzisiaj, na koniec zrobione. Jutro postaram się więcej zrobić :D Baj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja też w sobotę pierwszą kiełbaskę z grilla jadłam- ale smakowało ;:oj
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na początku sezonu zawsze smakuje dwa razy lepiej :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Piotrze pięknie wykonałeś tę tablicę tak profesjonalnie BRAWO GRANULACJĘ ja myślałam, że ktoś to na zamówienie robi też bym takie chciała. Może ty byś mi zrobił :) Ja miałam kawałek blachy i na tym pomalowany nr działki usunęłam to bo straszyło. Wiosna już na całego ależ wspaniale jest na działce choć pracy sporo. Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
Alicja ja wrócę na laser to zobaczymy co się da zrobić :) Obecnie znowu jestem na stolarni. W zależności od nawału pracy jestem na laserze lub maszynach cnc do drzewa.

Dziś po pracy pojechałem na działkę. Przede wszystkim podlać moje roślinki i trawnik. I tak uczyniłem :) Lałem wodę ponad 3h :) Dziś mocno grzało ale też fajnie wiało. Temperatura pobiła dziś rekord tego roku bo w cieniu 24st :) Rewelacja.
Noc była ciepła bo 10st. Roślinki idą ostro do góry. Widać z dnia na dzień zmiany ;:333 Obecnie u mnie na niebie pojawiły się chmury bo burza idzie bokiem. Raczej nas nie sięgnie. Ale idą kolejne.... Choć również moje miasto na ich drodze nie do końca jest. Ale ....

oto kilak fotek z dzisiaj :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

My ok 19.00 w pośpiechu z działki zjechaliśmy bo zagrzmiało a niebo było czarne jak w nocy,ale przeszło bokiem ,a już myślałam że będzie działka podlana
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Co to za piękny iglak? Dawno nie widziałam takiego drzewka totalnie bez skazy ;:202
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piotrek masz już śliczne hiacynty. Aż wstyd się przyznać, ale moje truskawki to jeden wielki gąszcz :oops: a Twoje takie piękne, a mi ręce opadają jak patrzę na ten mój gąszcz a szkoda mi ich bo jest tam dużo odmian w tym sporo tych białych które córka lubi.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Piotrze :wit . Ja również sprawiłam sobie takie urządzenie ;:138 . Czekam na przesyłkę i będę działać. Jednak zwykłym rydlem to mi wychodziło ciut krzywo a tym powinno iść fajnie . Jak kanty są przycięte to od razu trawnik wydaje się schludniejszy i porządniejszy ;:108 . Piękne masz hiacynty ;:215 . U mnie też kwitną ale te sadzone jesienią są dużo ładniejsze niż te z wcześniejszych lat. Najwidoczniej słabo jedzenia ode mnie dostały :;230 . Fajne te tabliczki sobie zrobiłeś . Czy jesteś operatorem obrabiarek CNC ?? Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dorcia7
U mnie też poszła wczoraj burza bokiem. Szkoda... Ale wczoraj zlałem porządnie działkę więc dramatu nie ma. W piątek jest spora szansa na burze. Niestety mogą być gwałtowne.

Foxowa
Maju to 'płażak" :) Tak na niego mówię. Rośnie on u mnie na działkę od ponad 15 lat :) Jeszcze były właściciel sadził. Nie jest wymagający a fajnie porasta teren i zagłusza wszystko. Muszę go strzyc , by nie rozrastał się dalej bo zarósł by mi połowę działki :)

TROJA
Aniu dziękuję. Pierwszy raz takie mam ładne. Wcześniej co roku wymarzały mi lub coś zjadało. Super ;:333 Na razie coś kiepsko rosną tulipany. Może jeszcze coś z nich będzie. Zobaczymy.
Co do truskawek to zdjęcie dużego krzaka to truskawki trzy letnie. Zaś zdjęcie z 2-3listkami to z tego roku. Ładnie zaczynają rosnąć i puszczać listki. Zobaczymy co będzie w tym roku. Rok temu ładnie rosły ale później gniły bo deszcz co chwile lał.

ewelkacha88
Dzięki :) Jak pisałem wcześnie udało się w tym roku dochować hiacyntów. Poczułem ich piękny zapach robiąc fotkę :)
Tak jestem operatorem maszyn cnc. Również pozdrawiam i życzę rónież ;:3
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Prymulka
100p
100p
Od: 17 lut 2015, o 22:15

Post »

:wit Ale dużą działkę masz ;:oj a takie duże drzewa owocowe marzenie ;:138
Pragnę i potrzebuje większego ogrodu:)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Prymulka Witaj ;:63
Moje drzewa co niektóre mają nawet ponad 34 lata :) Jestem zadowolonych z nich i ich owoców :) A przy okazji robią sporo cienia latem w upały :)

Dziś po pracy pojechałem na działkę. Skosiłem trawę :D Nie było dużo trawy ale wyrównałem są sobie. Lepiej wygląda. Trochę powyrywałem zielska gdzie się pojawiło a także zrobiłem mały przegląd roślinek. W sobotę planuje pojechać i znowu mocniej popracować :) Co będę sobie żałować ;:306
Dwa dni temu byłem na działce a mimo wszystko sporo zmian się pojawiło :) Widać , że roślinki czekały na wiosnę :heja
Zrobiłem kilka fotek :) Jak mogło być inaczej ;:215

MÓJ SZAFIREK (mam te kwiaty pierwszy rok):
Obrazek

HORTENSJA I JEJ LISTECZKI:
Obrazek

AGREST NA PNIU PEŁEN LISTECZKÓW :
Obrazek

JAGODA KAMCZACKA:
Obrazek

ORAZ JEJ KWIATY :heja :

Obrazek

MALINKI ;:209 :
Obrazek

Obrazek

PIWONIE :
Obrazek

Obrazek

PLUS KILKA INNYCH FOTEK :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Ale u Ciebie wszystko szybko ruszyło ;:oj Niby nie mieszkamy az tak daleko od siebie a różnica kolosalna.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Wpisuję się :). Pozdrowionka.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące