Soniu, tak, koło dali rośnie stipa brachytrycha. Mam jeszcze giganteę i Jana. Nie mówiąc o cieniutkiej i włosowatej. Nazbierało się tego

Może dlatego ja swoje uratowałam, że nie cięłam? Podobno nie można wykonywać cięcia w deszczową pogodę, a w tym roku trudno było utrafić z terminem. Ale w przyszłym koniecznie muszę go obstrzyc, bo już za duży rośnie.
U mnie aż takich metamorfoz nie było. Kształt rabat w sumie ten sam, tylko ciągle zmieniam nasadzenia. To tak jakbyś w domu dodatki zmieniała.
Była zdziwiona, że ptaki rzuciły się na smagliczkę, ale nie tylko. Było tam sporo zaschniętych nasienników. TYm się zainteresowały.. Dlatego postanowiłam nie sprzątać przed zimą. Wiosną będzie lepszy efekt.
Wandziu, zaglądały kiedyś, kiedy byliśmy skrajnym ogrodem. Pod płot podchodziły sarny. Teraz od czasu do czasu zawita bażant.
Wokół naszego osiedla mam pola, tam sporo zwierząt mieszka
Lucynko, zdjęcia są przed dwóch tygodni. Teraz już większości host już nie ma. W tym roku zdecydowanie mam za mało jesiennych barw. To przez brak słońca. Liście nie zdążyły się wybarwić.
Pogoda w tym roku była okropna. Co prawda susza ostatnio dała nam się we znaki, ale czy musi aż tak dużo padać?
Też liczę na przyszły sezon i już nie mogę się go doczekać.
Ten rok był dla Ciebie i dla mnie ciężki pod wieloma względami. Mam nadzieję, że przyszły będzie lepszy i że będziemy mogły sie w końcu spotkac
Dzisiaj znowu udało sie przy pięknej pogodzie popracować w ogrodzie. Niezbyt ciężko, bo tylko pozbierałam liście spod róż. Jeszcze sporo jest na gałązkach, ale kilka róż zgubiło liście całkowicie, więc postanowiłam je posprzątać, żeby potem mieć mniej pracy.
Więcej łaziłam po ogrodzie niż pracowałam. Chodziłam i dumałam co bym zrobiła, gdyby była już wiosna. W tym roku bardzo mało pracowałam w ogrodzie, więc jestem nienasycona pracami. Już nie mogę doczekac się wiosny. Dzisiaj sprzatając miałam ochote wysprzątać już wszystko, ale przypomniałam sobie, że to dopiero jesień, a wszystko co zostanie na rabatach może być schronieniem dla różnych zwierzątek.
Już mam plany na wiosenne prace.