Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuś mam nadzieję, że świętujesz spokojnie. Obrazek Masz rację, że miłość do ogrodów napędza nas do działania i dodaje nam sił. Do innych zajęć, jakoś mi ciężko się zabrać, ale na rabatach mogę cały dzień pracować. ;:173 Przez kilka ciepłych dni rośliny wyjątkowo szybko zapełniają rabaty. Pierwiosnki ząbkowane pięknie wyglądają na kaskadowej, nie dziwię się, że masz ochotę na więcej. :) Sangwinaria taki maluch, a wyjątkowo urocza. Oliwkowe kwiaty siewki ciemiernika nawet bez nakrapianych smug są piękne. ;:108 Nowa rabata biało czerwona ogromna. ;:oj Jak róże zakwitną i byliny ją wypełnią znowu będziemy podziwiać twoje kolejne cacko. ;:65 Doczytałam, że stroiki były na kiermasz, ;:138 a już zazdrościłam, że masz tak wspaniale przystrojony dom. :) Też wsadziłam narcyzy z doniczki, może powiększą kępkę. U mnie śniegu nie było wcześniej, ale ostatnia noc z przymrozkiem ok.5 stopni. ;:202 Dobrego dnia. ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich miłośników ogrodów w świąteczny dzień ,u mnie dzisiaj świeci słoneczko,chociaż powietrze rześkie ,więc jest fajnie jak na razie ,wróciłam właśnie do domku z kościółka i odpoczywam w ogrodach :uszy .

Olu,witaj i ja wspomniałam Waszą wizytę w moim ogrodzie i w moim domku,może znowu nas odwiedzicie ,może w maju lub czerwcu ,gdzie ten ogród zaczyna bardzo kwitnąć,posiedzimy wspólnie i pogawędzimy ,bo tak super nam się rozmawiało ,jakbyśmy się zawsze znali,więc zapraszam i życzę radosnych chwil w życiu i w ogrodzie :wit

Soniu,stroiki zrobiłam na kiermasz,ale w domku mam różności,ciągle coś wymyślam i byłoby ich więcej ,ale czasu ciągle brakuje, ;:168

Kasiu,u mnie też zimno,ale rośliny jakoś dają radę ,gunnera przykryta ,bo już cały mały listek jest na wierzchu,pozdrawiam jeszcze świątecznie ;:196

Marysiu,u mnie nie było leżącego śniegu rano ,a teraz świeci słoneczko,ale to zimno się czuje ,ja bardzo lubię epimedium ,mam już 3 kolory ,a z dokupionych w tym roku 2 powinny rosnąć a drugie 2 nic nie wypuszczają ,zobaczymy,świdośliwa ma wspaniałe owoce,ale ptaki wszystko objadają na bieżąco ,musiała bym drzewko okryć firanką ,bo tak naprawdę nic z niej nie mamy,pozdrawiam świątecznie ,zostałam dzisiaj oblana ,a jakże ;:306 ,dla Ciebie buziaczki ;:196

Beatko,witaj w skromnych progach tego ogrodu ,kwitnące roślinki bardzo cieszą ,bo jesteśmy po długiej przerwie spragnieni ich widoku,pogoda niestety nie pozwala sie im rozwijać jakby chciały ,bo zimno i te wczorajsze śnieżyce,dzisiaj już trochę lepiej ,zimno ,ale i słoneczko wyszło,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit

Soniu,świętuję i odpoczywam zarazem ,młodzi wyjechali do Krakowa na rynek ,a my w domeczku sami z mężem jedzenia przygotowane full,więc nic nie mam do roboty,ja też najchętniej to lecę do ogrodu ,a w domu nie chce mi się robić ,chociaż gotować też lubię,mam 5 odcieni tych pierwiosnków ząbkowanych i koniecznie po kwitnieniu je rozmnożę ,moze nawet aparat nie pokaże jakie one śliczne ,dom mam przystrojony ,naręczami narcyzów ,szafirków i tulipanów z ogrodu ,a stroiki też mam ,bo co roku coś robię,te narcyzy tak się po troszkę powiększały a w tym roku to aż samą mnie zadziwiły ile ich narosło,pozdrawiamObrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta jak to miło,że można sobie posiedzieć w domku w świąteczny czas. Ja dziś mam taki dzień.
Jest zimno,ale słoneczko chwilami świeci.W nocy był przymrozek,bo magnolia przemrożona. Pierwiosnki cudne. Ząbkowany mnie zauroczył.
No to odpoczywaj.Nie przeszkadzam. A jutro ruszamy do ogrodu. ;:108 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ala,super się siedzi przed laptopem w ogrodach ,jak nie trzeba się spieszyć do ogrodu,ogląda się i odpoczywa,wcale mi nie przeszkadzasz ,miło,że wpadłaś do mojego ogrodu,pierwiosnek ząbkowany jest super,już to ciągle powtarzam ,bo mnie zauroczył,pozdrawiam :wit

wyszłam zrobić parę zdjęć ,szukałam czegoś ,żeby się nie powtarzać .

moje małe ,przepikowane przed samymi świętami pomidorki,jeszcze nie zmężniały ,żeby tylko ich mróz nie załatwił,są w bardzo prowizorycznej folijce,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i troszkę ogrodu,dopiero tutaj nic nie było,a mimo zimna rośnie
Obrazek

Obrazek

Jagodowiec też garnie się do życia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bzy w dużych pączkach
Obrazek

borówka amerykańska cała w kwiatach
Obrazek

Obrazek

mój ulubiony Grujecznik japoński forma płacząca
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oo widzę u Ciebie już kwiaty na borówce i bzie, u mnie na razie liście.
Niezła rozsada ;:oj
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marta jak Ty znajdujesz na wszystko czas,stroiki super,pomysł z nożykami i ja zgapiłam,pomidory robią wrażenie ja swoje będę na dniach pikować do większych kubeczków,praca na działce się nie posuwa bo zimnica.Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu podziwiam kwitnące borówki, świdośliwę i prawie kwitnące bzy u mnie wszystko zapakowane czeka na ciepło, bo w słońcu widać też im zimno. Pomidorki później siałaś, a są takie duże jak moje ;:306 Czuję że oprócz skrzynki na dynie będzie trzeba wziąć skrzynkę na pomidory do Ciebie ;:306
Rano powitała mnie śnieżna breja na roślinach, a potem co jakiś czas chmura śniegowa i albo marznący deszcz albo inne świństwo padało. Święta już za nami i wypadałoby ruszyć w ogród, ale czy się da? zobaczymy! Dobrego tygodnia i warunków do pracy w ogrodzie Martusiu ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto jak to szybko wszystko rośnie teraz i nawet przy takich temperaturach :) borówki masz bardzo dorodne i obsypane kwiatami zdradź sekret jak je pielęgnujesz czy odżywiasz :) długo już chyba je masz? bez u Ciebie już kwiatki ma prawie, u mnie dopiero zaczątki :)
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Oj jaki piękny ciemny kolor ma ta magnolia ;:31
Borówki też podziwiam - u mnie maleństwa, mimo ze staram się im dogadzać jak tylko mogę...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu i ja podziwiam Twoje pomidorki i borówki i cudnie kwitnące kwiatuszki .
U Ciebie chyba dużo cieplej i dobrze bo jest gdzie oko pocieszyć :D
Serdecznie pozdrawiam i miłego ;:3 tygodnia życzę ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jejku ile tu się dzieje ;:oj Wszystko wspaniałości, nie sposób odnieść się do każdego. Więc wyróżnię pierwiosnki ząbkowane bo tak uroczych jeszcze nie widziałam ;:167
Podziwiam pracowitość ;:180
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto bardzo dużo pomidorków, widząc je przestałam się martwić i złorzeczyć na swoje bo u Ciebie są takiej samej wielkości. Pogoda ich nie rozpieszcza moje stoją też w foliaku na noc okrywam kilka warstw flizeliną i zapalam znicze.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś u ciebie wszystko w ilosciach hurtowych, więc i tyle pomidorów nie dziwi :wink: W lato będzie niezła wyżera :D Rabaty cudnie się rozkwitły ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Tak się zastanawiałam gdzie mi zginęłaś, a Ty tymczasem otworzyłaś kolejną furteczkę. Teraz muszę nadrobić swoje gapiostwo ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich ,wiosna nas totalnie olewa,wpuściła zimę i mamy problem ,bo kwiatuszki zasypane ,sypało u mnie cały dzień ,co prawda szybko się topi,ale dosypuje ,teraz też i jest 1 stopień właśnie poszłam sprawdzić czy w folijce wszystko w porządku, a przez część dnia sadziłam dalie do donic i też poszły pod folijkę ,połowa była zasadzona już kiedyś i ładnie rośnie ,a druga połowa siedziała w piwnicy ,bo ciągle nie było czasu skończyć ,robiłam to na polu i tak zmarzłam przez parę godzin,że nie mogłam się dogrzać ,ale zrobione.

Kasiu,żeby te kwiaty na borówce nie przemarzły,bo wszystko jest możliwe,pozdrawiam :wit

Teresa,ja dzisiaj coś zrobiłam ogrodowo :uszy chociaż bardzo zmarzłam ,pomidorki już lepiej wyglądają ,bo były pikowane przed samymi świętami i takie były biedy koślawe,a dzisiaj stoją jak żołnierze ,pozdrawiam :wit

Marysiu,wszystko pięknie zakwitło ,ale wszystko może omrozić ,pomidorki jakoś się gramotają ,ale wcale nie wiadomo jaki będzie efekt końcowy,mnie też dzisiaj rano powitał zaśnieżony ogród,sypało calutki dzień i teraz tez spokojnie sypie,ja jutro mam trochę załatwień ,wiec nie wiem czy pójdę do ogrodu,pozdrawiam ;:196

Mariusz,borówki pięknie zakwitły,ale żeby je nie zmroziło,borówki rosna u mnie w rabacie ,obok są sosenki ,świerczki i byliny ,bo ja mam owocówkę wsadzoną w ogród,i zasilam je niewielką ilością nawozem do borówek i co roku podsypuję drobno mieloną korą i mielonymi szyszkami sosnowymi,które zbieram jesienią ,jak mam rabarbar to liście ,skórki i łodyżki kroję drobno i też sypię pod borówkę ,pozdrawiam :wit

Kasiu,moje borówki mają już parę lat może 5-6 ,ale nie rosną w trawniku ,tylko w rabacie ,co roku dosypuję sporo mielonej kory sosnowej ,piszę o tym wyżej Mariuszowi,magnolie mam tylko jedną i tak juz zostanie,pozdrawiam :wit

Tereniu,pomidorków nie ma jeszcze co podziwiac ,bo malizny ledwo przepikowane ,a teraz tak zimno,że drżę,żeby nie zmarzły,u mnie też zimnica,pozdrawiam gorąco ;:196

Jolu,pierwiosnki mam od tamtego roku i uważam ,że musi być ich dużo bo są cudowne ,na forum nie ma chyba nie pracowitych ;:306 ,wszyscy zasuwają ,aż się kurzy ,pozdrawiam :wit

Dorota,ja moje nie okrywam już flizeliną ,jest folia i znicze,ja swoje pikowałam przed samymi świętami ,pozdrawiam :wit

Gosiu,ale mnie rozbawiłaś tym hurtem,jeszcze nie wiadomo ,czy będzie wyżera ,bo mrozy mogą je zniszczyć ,czego bardzo bym nie chciała,rabaty przysypane teraz śniegiem,pozdrawiam :wit

Iwonko,w takim tłumie łatwo się zgubić ,ale dobrze ,ze się odnalazłyśmy ,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”