Od wiosny do jesieni w moim raju
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od wiosny do jesieni w moim raju
Zuziu - Marysia ma rację, że na zdjęciach nie widać zimna. Słońce oświeca Twój ogródek, jest więc szansa, że cebulkowe zaczną się otwierać. Ceny pergol są zaporowe, gdyby tylko człowiek miał czas, sam mógłby taką wykonać. A tak nie mam pergoli, a miejsce na nią upatrzone już mam od dawna. Bardziej myślę nawet o szerokim łuku. Nawet w necie tego typu architektura ogrodowa jest droga.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
A to co innego z tym klonikiem... skoro ruszany był latem. Jestem wyczulona, że w lipcu i w sierpniu nie przesadza się roślin, a szczególnie tych, na których nam bardzo zależy. Można jedynie sadzić wtedy te z doniczek. Ktoś to fajnie mi wytłumaczył, że rośliny wtedy śpią. Nie wiem czy to jest prawda, czy nie, ale przynajmniej mam wtedy dwa miesiące większego luzu w ogrodzie
Wtedy pozostaje mi jedynie przycinanie iglaków i plewienie.

- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
To ja cierpliwie poczekam aż moje sasanki będa tworzyły takie zgrabne kępki, póki co zaakceptuję ich prześwity i takie tam
Ja mam białe, czerwone i fioletowe. Sa jeszcze niebieskie?! Nawet w necie takich znaleźć nie mogę

Ja mam białe, czerwone i fioletowe. Sa jeszcze niebieskie?! Nawet w necie takich znaleźć nie mogę

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuzieńko , dzięki za dobre serducho , ale jest u mnie na targowisku to sobie sprawię i już bo nawet byłoby mi żal jakbyś musiała ruszać takie piękne kępy .Może nawet trafię w różnych odcieniach .U Ciebie najnormalniej wiosna w ogrodzie a ja staram się o swoim nie myśleć bo wtedy tęsknię okrutnie i jestem zła że siedzę w mieście .Pozdrawiam 

- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Marysiu..u mnie takie hiacyntowe mizeroty też są, pokazuję te bardziej wypasione
. Co do pogody u mnie najgorzej ma być jutro i pojutrze. Wystraszona taką prognozą pojechałam co nieco okryć, na miejscu okazało się że praktycznie trzeba by wszystko.
. Okryłam tylko róże na pniu bo niedawno została wyniesiona na zewnątrz, mogłam jeszcze poczekać.
Co do żółtych kwiatków jest to smagliczka skalna.
Lucynko..dzięki za życzenia pogodowe.
. Niestety z tego co patrzyłam u mnie ten tydzień i następny zimno i deszczowo.
Nadzieja w tym że prognostycy się mylą bo przecież często tak jest.
Ewuniu..ja miejsce na pergolę także już wypatrzyłam niestety na wykonanie przez M.
. Zrobić by zrobił bo potrafi ale trwało by to całe lato. Teraz także widząc ceny był chętny do zrobienia, ja mu wmawiałam że się nie opłaca..bo ja z tyh co wszystko na już.
Beatko...specjalnie dla ciebie mój klonik.

Aniu..ja mam sasanki białe, fioletowe i czerwone..są jeszcze różowe. Niebieskich nie widziałam i prawdę powiedziawszy pierwszy raz o takich słyszę.
Ale kto wie, jeśli jeszcze nie ma to na pewno w niedługim czasie ogrodnicy wyhodują .
Eluś...dużych kęp sasanek nigdy nie ruszam bo i po co. Jeśli zachodzi potrzeba podzielenia się to wysyłam małe sadzonki które mi się wysiewają bo takie najłatwiej się przyjmują. Duża najprawdopodobniej by padła.
Nie dziwię ci się że tęsknisz za działeczką, choć sama jak byłam na swojej uciekałam szybko. Zimno, mokro i niemiło...mimo że coś tam kwitnie. 

Lucynko..dzięki za życzenia pogodowe.

Ewuniu..ja miejsce na pergolę także już wypatrzyłam niestety na wykonanie przez M.

Beatko...specjalnie dla ciebie mój klonik.

Aniu..ja mam sasanki białe, fioletowe i czerwone..są jeszcze różowe. Niebieskich nie widziałam i prawdę powiedziawszy pierwszy raz o takich słyszę.

Eluś...dużych kęp sasanek nigdy nie ruszam bo i po co. Jeśli zachodzi potrzeba podzielenia się to wysyłam małe sadzonki które mi się wysiewają bo takie najłatwiej się przyjmują. Duża najprawdopodobniej by padła.

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Zuziu, mogę odpowiedzieć tylko jednym zdaniem: każdy ładny klonik to mój konik
Niewielkie klony lubię bardzo

Niewielkie klony lubię bardzo

- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Zuziu, ale wiosennie, tak kwieciście u Ciebie, aż miło popatrzeć na tak pięknie kwitnące rabatki . Widzę że kwitnie już Smagliczka żółta,
u mnie ma dopiero pąki
u mnie ma dopiero pąki

- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Skąd takie zdjęcia ? Z najcieplejszego miejsca w Polsce ?
Ale już zielono i kolorowo, szkoda tylko, że jest tak zimno

Ale już zielono i kolorowo, szkoda tylko, że jest tak zimno

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
O, widzę Zuziu, że u Ciebie nadal wiosna, to całe szczęście! Pokazuj, pokazuj jak najwięcej, może uda się odczarować tegoroczną wiosnę.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Zuziu mimo złej pogody działka wygląda pięknie a roślinki sobie radzą, hmm na jednym zdjęciu w tle widać fajną roślinę podobna trochę do juki zdradzisz co to ?
Z przodu na zdjęciu są hiacynty, za nimi iglaki pięknie przycięte, a w prawym rogu ona 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Oj Zuziu wierz mi nie wiesz co to Zimno, mokro i niemiło , a ja wiem
U mnie też najbliższe dni w prognozie wyglądają kiepsko, ale już mi wszystko jedno
Może nadejdzie wiosna? Pozdrawiam 

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Piękna kępa sasanki. Mnie wyginęły wszystkie trzy kolory...niestety. I klon palmowy śliczny. One są piękne całe lato, na jesień jak się wybarwiają ale teraz wisoną też - w oczach zmieniają kolor rozwijających się z dnia na dzień listków. Mam 3 w ogrodzie i bardzo je lubię:).
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj biadolicie,nie pierwszy taki kaprys,pamiętam śnieg ciężki na bzach w maju.Przyroda poradzi sobie .Myślę, że kochający zimę będą teraz z dystansu na nią patrzeć.
Jeszcze zimne ogrodniki nas czekają i co wtedy?

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ja sobie jednak myślę, że ci zimni panowie darują już sobie dokuczanie roślinom i nam.Babciabenia pisze:Jeszcze zimne ogrodniki nas czekają i co wtedy?

Jeszcze będzie pięknie,

Niezależnie od wszystkiego życzę Ci, Zuziu, dużo ciepełka i słoneczka.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Zuzia teraz dopiero dojrzałam, że Ty śmiagasz już w nowym wiosennym wątku....dlaczego ja jeszcze nie dostrzegłam
idę na zwiady 

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna