Dorotko, ciąć zaczniesz jak dobrze zakorzeni się i nabierze przyrostu Mariuszu dziękuję ,nie chwaliłam się , bo jestem skromną osobą Nie jest to mój debiut , a raczej efektów mojej pracy . Ogród był publikowany już w Miesięczniku " Mam ogród " i " Magnolia"
Witaj Bogusiu,świetny artykuł,gratuluję ,wiosenny ogród powala ilością kwiatów u Ciebie,masz ich dużo i takie kolorowe plamy już się tworzą ,świetnie to wygląda,pozdrawiam i pięknego weekendu życzę
bwoj54 pisze: Ogród był publikowany już w Miesięczniku " Mam ogród " i " Magnolia"
Ładny ogród to i media ciągną do niego
Tak jak ze sportowcami - trenują rok cały i żadne media się nie zainteresują, a jak tylko wygra jakieś zawody to ... opędzić się nie może
"Mam Ogród" z Tobą i ja mam "Magnolię" przegapiłem.
Witam serdecznie miłych gości
Pomimo zdecydowanego ochłodzenia , siąpiącego co chwilę deszczu, dokonałam ogrodowej inspekcji i utrwaliłam w kadrze aktualny stan wiosny. Martusiu, dziękuję serdecznie za tak miłe słowa pod adresem ogrodu i kwiatków. Być może skorzysta ktoś z moich pomysłów, które przedstawiłam w artykule. Aniu! Wiosna galopuje , aż żal ,ze tak szybko przemijają kwitnienia. Zapraszam do obejrzenia kolejnego wydania mojej wiosny Andrzeju miło mi ...niebanalne porównanie Pozdrawiam serdecznie!
...żeby nie było,ze ja tylko dbam o kwiatki ....o podniebienie też.
Witaj Bogusiu, no u Ciebie to już piękna wiosna , powiedz mi czy ja widzę jakiś ostrokrzew co zakwitnie na różowo?, na jednym zdjęciu widać listki kolczaste jak u ostrokrzewu, a kwatki widać jak by na różowo chciały zakwitnąć
Bogusiu własnie przed wejściem na forum oglądałam tą gazetkę ale nie doszłam do końca a tego bociana pewnie skąś bym znała jak bym doszła do końca bo go pamiętam jak pokazywałaś.Sliczne magnolie ,ja wsadziłam w tamtym roku jak prezent od dzieci dostałam ale nie widze pączków tylko listki sie rozwijają czy to mozliwe że będzie pąków?
Witam Was Kochani serdecznie , cieplutko
Wprawdzie do mnie nie dotarła, ta najbardziej niekorzystna jak na wiosnę aura, to za oknem ponuro , wietrznie i temp. tylko 6C.
Po porannej kawie dokonałam inspekcji ogrodu i utrwaliłam w kadrze kwitnienia ,które pozostawiam do przeglądnięcia . Iwonko, tak to jest ostrokrzew ...kwitnie blado różowymi kwiatkami. W ogrodzie u mnie kolorowo , jak na razie nie powraca białe szaleństwo . Minionej nocy zapowiadali -1* ale jakoś fala przymrozku przeszła bokiem. Moje kwiatki są w dobrej formie . Mariuszu dziękuję serdecznie za miłe słowa Marzenko! bociany polubiła nasza 15 miesięczna wnusia . Upodobała sobie ruchome oczka Moje 2 magnolie zakwitły kilkoma kwiatkami w pierwszym roku po posadzeniu, pozostałe dwie w 2 i 3 roku. U sąsiadki nie pokazywała kwiatów chyba przez 5 lat a teraz obsypana dorodnymi , wieloma kwiatami . Po prostu cudo!
Bogusiu u Ciebie wiosna na całego a pomyśleć , że w świętokrzyskim zima, u nas słonko ale zimno i rankiem przymrozki. Miło ogląda się Twój ogród gdzie prawie już kwitną bzy
Bogusiu wczoraj dostałam gazetkę, szybko przeczytałam Twój artykuł, gratuluję Musisz zaprezentować swój ogród, rabatki w większej odsłonie jest co podziwiać więc podziel się tym pięknem.
Bogusiu no a nie pogratulowałam gazetki, świetnie, Twój cały ogród jest wart pokazania , pozdrawiamy serdecznie , a roslinki Twoje mają szczęście, u nas niestety troche szkód jest
Bogusiu, zacznę od gratulacji - to super, że chwalisz się swoim ogrodem, w końcu masz czym! I miło, że ten ogrom pracy jest doceniany na szerszym forum. Rzeczywiście nagły przebłysk zimy nie poczynił szkód, na szczęście. U nas też, mimo że było -5 stopni, kwiaty wyglądają na nieruszone, oberwało się cytryńcowi i aktinidii. Wypatrzyłam piękne krwiste kwiaty pigwowca i złotą kulę złotlinu No to się zaczyna u Ciebie pokaz kolorów!