Ogród z angielską nutą cz.11
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród z angielską nutą cz.11
Witaj Moniko
. Rzeczywiście cudne zakończenie roku miałaś
.Przepiękne zdjęcia
. Życzę Ci samych pomyślności i sukcesów w 2018 roku , dużo zdrowia i wspaniałych kwitnień
, no i żeby sarenki w tym roku nie skubały Ci tulipanków i reszty
. Pozdrawiam
.
Moniko, cudna kobieto o cudnych zdolnościach i wrażliwej duszy. Oby ten Nowy Rok był dla ciebie dużo weselszy i szczęśliwszy. Życzę Ci kochana tego z całego serca i mocno
Nacieszyłam oczy pięknymi zdjęciami.
Nacieszyłam oczy pięknymi zdjęciami.
- Black Rose

- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Niesamowite ujęcia, coś pięknego, a te ciepłe promienie słońca tworzą bajkowy wręcz klimat.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Cudownie Moniko. Jestem strasznie dumna, że mam dużo roślin z Twojego bajkowego ogrodu. Może i u mnie będą czynić czary! 
- Minnie
- 200p

- Od: 11 kwie 2016, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniczko, nie dość że jesteś ładna, utalentowana, ze świetnym gustem, to jeszcze z tak bajkowym ogrodem
No ja protestuję stanowczo
Dekoracje przepiękne, biorę wszystko w całości, choinka jakby ubrana była w srebro, śnieg i kryształki lodu, cudne oświetlenie, perfekcyjna świąteczna Pani Domu
Do tego jeszcze wspaniały ogród pod białą pierzynką. A wszystko dzięki elementom małej architektury, murkom, bramkom, łukom i całemu wystrojowi ogrodu. Niech Ci wszystko pięknie rośnie w tym sezonie!
Dekoracje przepiękne, biorę wszystko w całości, choinka jakby ubrana była w srebro, śnieg i kryształki lodu, cudne oświetlenie, perfekcyjna świąteczna Pani Domu
Do tego jeszcze wspaniały ogród pod białą pierzynką. A wszystko dzięki elementom małej architektury, murkom, bramkom, łukom i całemu wystrojowi ogrodu. Niech Ci wszystko pięknie rośnie w tym sezonie!
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Bylinowo-różany ogród u Minnie
- silversnow
- 500p

- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monisiu patrząc na Twój ogród od razu mam skojarzenia z angielskimi powieściami , w których opisywano właśnie takie baśniowe miejsca
Ile tu u Ciebie romatycznych zakątków, gdzie mozna przysiąść z ulubioną ksiażką . Wszystko dopilowane, dopracowane, wręcz ukochane..co widac
U mnie są takie zwyczajne jak to się dawniej mówiło "zagonki" z kwiatkami ..a tutaj pełne uroku kątki i kąciki. Z niecierpliwoscią czekam aż ogród pokaże wiosenne oblicze, ale w śniegu wygląda wręcz zjawiskowo
Pozdrawiam Cię serdecznie i jeśli pozwolisz z prawdziwą przyjemnoscią stanę się kolejnym gosciem u Ciebie 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze Ola napisała.
Ja też patrząc na ten zimowy twój piękny ogród i jeszcze promieniami zachodzącego słońca, to pomyślałam, że pasowałby do jakiejś baśni.
Urokliwie masz tam .I o to każdej porze roku.
pozdrówki zostawiam
Ja też patrząc na ten zimowy twój piękny ogród i jeszcze promieniami zachodzącego słońca, to pomyślałam, że pasowałby do jakiejś baśni.
Urokliwie masz tam .I o to każdej porze roku.
pozdrówki zostawiam
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Moniczko , bardzo , bardzo bym chciała żeby spełniły się Twoje słowa , że będzie to dobry rok dla ogrodników .Jak na razie u mnie pełno wody , wszędzie zbyt mokro , ale może słoneczko wiosną osuszy nam rabatki , oby.W tym sezonie i u mnie jest trochę kretowisk , na szczęście nie widać nornic bo koty sąsiadów są niesamowicie skuteczne .Znowu od wiosny będę je rozpieszczała
Pozdrawiam 
Witaj,
jestem tutaj pierwszy raz. Przejrzałam początek twojego wątku oraz całą cz. 11.
Gratuluję tak pięknego ogrodu, ale i zdolności manualnych. Może założyłabyś wątek ze swoimi pracami? Na pewno nie jedna z nas znalazłaby inspiracje dla siebie. A te kwiaty w wazonach to z ogrodu, ususzone?
Może i ja znajdę kiedyś taki kawałek ziemi, gdzie bedzie można założyć ogród. Na razie swoje hobby realizuję na działce po teściach, która wymaga wielu zmian. Z drugiej strony, szukając działki nie chcemy tam dużo inwestować. Ale rośliny zawsze można przesadzić...
pozdrawiam, będę tu zaglądać. Jeszcze trochę i nadejdzie wiosna

jestem tutaj pierwszy raz. Przejrzałam początek twojego wątku oraz całą cz. 11.
Gratuluję tak pięknego ogrodu, ale i zdolności manualnych. Może założyłabyś wątek ze swoimi pracami? Na pewno nie jedna z nas znalazłaby inspiracje dla siebie. A te kwiaty w wazonach to z ogrodu, ususzone?
Może i ja znajdę kiedyś taki kawałek ziemi, gdzie bedzie można założyć ogród. Na razie swoje hobby realizuję na działce po teściach, która wymaga wielu zmian. Z drugiej strony, szukając działki nie chcemy tam dużo inwestować. Ale rośliny zawsze można przesadzić...
pozdrawiam, będę tu zaglądać. Jeszcze trochę i nadejdzie wiosna
Przepiękne zimowe ujęcia. Twój ogród jak zawsze jest dla mnie inspiracją do pracy i wysiłku dla poprawienia mojego ogrodu.
Jak sprawują się elementy pozostawione na zewnątrz np. ławki? Czy masz jakieś przemyślenia w tym zakresie? Trudno wszystko pochować przed zimą.
Pozdrawiam.M
Jak sprawują się elementy pozostawione na zewnątrz np. ławki? Czy masz jakieś przemyślenia w tym zakresie? Trudno wszystko pochować przed zimą.
Pozdrawiam.M
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Witaj pozimowo Moniko
Twój ogród wygląda zjawiskowo zimą - zresztą jak o każdej porze roku.
Twój ogród wygląda zjawiskowo zimą - zresztą jak o każdej porze roku.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Jestem od miesiąca w szpitalu. Przeszłam bardzo ciężka operację. Muszę wrócić do sił i do domu, to wrócę też do Was.
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Ojejku Moniu!!
Życzę Ci dużo sił i dobrych myśli podczas rekonwalescencji.
Żeby zdrowie szybko się odbudowało.
Życzę Ci dużo sił i dobrych myśli podczas rekonwalescencji.
Monia, kochana, wracaj szybko do zdrowia 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV