Ogródek Gosi cz.15
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.15
Gosiu, ścieżka rewelacyjna, fugi wyglądają bardzo naturalnie 

- RenataC
- 100p
- Od: 24 sie 2012, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tylko nie mów,że tę ścieżkę sama zrobiłaś
? Śliczna jest
Moja stipa ma taki sam kolor,myślisz,że ona nie żyje ?
Moja nie ma ani jednego zielonego ździebełka :P

Moja stipa ma taki sam kolor,myślisz,że ona nie żyje ?
Moja nie ma ani jednego zielonego ździebełka :P
Renata Różany ogródek
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Małgosiu to bardzo się cieszę , że moje roślinki będą na zasłużonej alei roślin.

- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu ścieżka wyszła super , bardzo dekoracyjna , czy kamienie były bardzo drogie ?
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosiu, dziękuję za pocieszenie
Renatko, oczywiście, że nie sama. Miałam ekipę. Ja bym się z tym motała pewnie z tydzień, albo i dłużej. Chociaż nie zaprzeczam, że potrafię to i owo zrobić.
Ze stipa jeszcze poczekaj. Ja mam cały czas nadzieję. Wszystkie raczej nie przeżyły, ale część na pewno
Teresko, część na pewno tak. Chryzantemy będą miały jednak bardziej słoneczne miejsca
Mariolko, niestety kamienie były baaardzo drogie. Dlatego realizacja trwała tyle lat, począwszy od schodków, skończywszy na ścieżce. I to jeszcze nie koniec. Ale pozostał już niewielki fragment w porównaniu z tym co zrobiłam teraz. Na ten cel przeznaczałam wszystkie moje prezenty od m. czytaj nie dostawałam nic
ani na urodziny, ani na imieniny, ani na gwiazdkę od paru lat. Załapała się też okrągła rocznica ślubu. Bo to taka moja fanaberia
Dzisiaj deszczyk pięknie siąpił. Rozpuszczał nawozy. Strasznie żałowałam, że nie zdążyłam ogarnąć trawnika. A tu jeszcze róże czekają na cięcie. Niby zaczęłam prace ogrodowe tak wcześnie, a mimo to nie nadążam ze wszystkim.

Renatko, oczywiście, że nie sama. Miałam ekipę. Ja bym się z tym motała pewnie z tydzień, albo i dłużej. Chociaż nie zaprzeczam, że potrafię to i owo zrobić.

Ze stipa jeszcze poczekaj. Ja mam cały czas nadzieję. Wszystkie raczej nie przeżyły, ale część na pewno
Teresko, część na pewno tak. Chryzantemy będą miały jednak bardziej słoneczne miejsca

Mariolko, niestety kamienie były baaardzo drogie. Dlatego realizacja trwała tyle lat, począwszy od schodków, skończywszy na ścieżce. I to jeszcze nie koniec. Ale pozostał już niewielki fragment w porównaniu z tym co zrobiłam teraz. Na ten cel przeznaczałam wszystkie moje prezenty od m. czytaj nie dostawałam nic

Dzisiaj deszczyk pięknie siąpił. Rozpuszczał nawozy. Strasznie żałowałam, że nie zdążyłam ogarnąć trawnika. A tu jeszcze róże czekają na cięcie. Niby zaczęłam prace ogrodowe tak wcześnie, a mimo to nie nadążam ze wszystkim.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Cudnie, Gosiu!
Tyle kwitnień!
I takie piękne!
Różnorodne!

Tyle kwitnień!

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Pięknie zaczyna już być
. Pojawia się u Ciebie coraz więcej zieleni i koloru . A te kamienne ścieżki są cudowne po prostu
. Z różami sobie poradzisz w najbliższym czasie. Pogoda ma być teraz całkiem obiecująca więc wszystko zdążysz zrobić . Pozdrawiam
.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Gosiu warto zrobić jedną piękną inwestycję w ogrodzie, taki kamień będzie tworzył wyjątkowy klimat.
Krokusy i ciemierniki pięknie kwitną. 

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Witaj Małgoś.
Już wcześniej pisałam, ale mi się jakiś error wkradł i nie mogłam wysłać wiadomości, ścieżka rewelacyjna.
Po co siać trawkę, kiedy można założyć nową rabatkę

Już wcześniej pisałam, ale mi się jakiś error wkradł i nie mogłam wysłać wiadomości, ścieżka rewelacyjna.
Po co siać trawkę, kiedy można założyć nową rabatkę

Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Fabi ma rację, ileż to zachodu z trawnikiem
Załóż ogród rabatkowy.
Tak, wiem, M 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ach, ci mężowie!
Co oni widzą w tych trawnikach? Czyżby aż tak bardzo lubili kosić trawę....

Co oni widzą w tych trawnikach? Czyżby aż tak bardzo lubili kosić trawę....

Pozdrawiam. Lucyna
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Prawdziwa wiosna-do mnie jeszcze nie trafiła albo ociąga się
Ty kobietko pomyśl...dziewczyny dobrze radzą 

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Gosiu przemyślałam Twoje wyrzeczenia /ścieżka /i chyba wezmę z Ciebie przykład ,
ponieważ marzy mi się taka ścieżka przez cały ogród , ale tyle urodzin,imienin Gwiazdek i Wielkanocy i rocznic
No nie wiem czy jestem taka silna
.
ponieważ marzy mi się taka ścieżka przez cały ogród , ale tyle urodzin,imienin Gwiazdek i Wielkanocy i rocznic

No nie wiem czy jestem taka silna

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewelinko, róże zaczęłam przycinać. I niestety kilka było ciętych do ziemi. Ciekawe, co z nich będzie w tym sezonie i czy w ogóle będzie.
Dla mnie na jakoś mało tych kolorów o tej porze roku
Musze koniecznie zadbać o więcej. Czyli musze dokupić krokusów, irysków, ciemierników i jeszcze nie wiem czego.
Soniu, dla niektórych taka ścieżka to fanaberia. Wydać tyle kasy na jakiś kamień to strata pieniędzy. No, ale ja wolę inwestować w ogród niż w dom. Dla mnie ogród to relaks, który jest mi bardzo potrzebny, bo pracę mam stresującą.
Fabi, Iga, Lucynko, ale rabatka będzie.
Będę sadziła roślinki wzdłuż domu. To pomysł m.
I to do tego stopnia, że ja chciałam posadzić rośliny po jednej stronie ścieżki, a ścieżka miała iść jak nabliżej tuj, ale m. aię uparł, że rosliny maja być po obu stronach. Nie wiem jak wytrzymają konkurencję z tujami, ale spróbuję. Jak tylko uporam się z przycinaniem róż i z trawnikiem, zabieram się za kopanie pod roślinki. Trawnik tez będzie, ale tylko w tej przedniej części, przed rabatą ostnicową.
Lucynko, faceci niestety kochają trawniki, chociaż nie zawsze lubią przy nich pracować.
Aga, jeśli już wiosna do mnie dotarła, to do Ciebie też już powinna. Ja mam wrażenie co roku, że moje kwitnienia sa jednymi z ostatnich
Mariolciu, niestety taka inwestycja to cały szereg wyrzeczeń, ale mimo wszystko warto. Można też dołożyć do tych imprezowych comiesięczne odkładanie. Kup świnkę skarbonkę bez możliwości otwierania i zbieraj. Naprawdę to działa. Bardzo się zdziwisz ile można uzbierać

Mam kolejna odmianę przylaszczki

Bodziszki powoli startują

Dla mnie na jakoś mało tych kolorów o tej porze roku
Musze koniecznie zadbać o więcej. Czyli musze dokupić krokusów, irysków, ciemierników i jeszcze nie wiem czego.

Soniu, dla niektórych taka ścieżka to fanaberia. Wydać tyle kasy na jakiś kamień to strata pieniędzy. No, ale ja wolę inwestować w ogród niż w dom. Dla mnie ogród to relaks, który jest mi bardzo potrzebny, bo pracę mam stresującą.
Fabi, Iga, Lucynko, ale rabatka będzie.

Będę sadziła roślinki wzdłuż domu. To pomysł m.

I to do tego stopnia, że ja chciałam posadzić rośliny po jednej stronie ścieżki, a ścieżka miała iść jak nabliżej tuj, ale m. aię uparł, że rosliny maja być po obu stronach. Nie wiem jak wytrzymają konkurencję z tujami, ale spróbuję. Jak tylko uporam się z przycinaniem róż i z trawnikiem, zabieram się za kopanie pod roślinki. Trawnik tez będzie, ale tylko w tej przedniej części, przed rabatą ostnicową.
Lucynko, faceci niestety kochają trawniki, chociaż nie zawsze lubią przy nich pracować.

Aga, jeśli już wiosna do mnie dotarła, to do Ciebie też już powinna. Ja mam wrażenie co roku, że moje kwitnienia sa jednymi z ostatnich
Mariolciu, niestety taka inwestycja to cały szereg wyrzeczeń, ale mimo wszystko warto. Można też dołożyć do tych imprezowych comiesięczne odkładanie. Kup świnkę skarbonkę bez możliwości otwierania i zbieraj. Naprawdę to działa. Bardzo się zdziwisz ile można uzbierać

Mam kolejna odmianę przylaszczki

Bodziszki powoli startują

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Mój eM wcale nie jest przywiązany do trawnika
Za to jak tylko powiększam rabatkę, to spokojnie się pyta, czy to przemyślałam i czy na pewno dam radę to obrobić? A to przecież jasne jak
, że nie przemyślałam
W tym roku dopiero się okaże czy zmierzyłam siły na zamiary
Szybciej pęknę niż przyznam się eMowi, że przesadziłam. Dam radę