Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Dzień zaliczony ! róże posadzone, kilka roślin zmieniło miejscówki i mam nadzieję że na lepsze. Na koniec zaparłam się i uprzątnęłam tunel. Wszystkie badyle oddzielnie, patyki oddzielnie i wiązania plastikowe do śmieci. Badyle na kompoście, a patyki czekają na następny sezon. Teraz jeszcze wyczyścić kurnik, część kurzeńca przekopać w tunelu i do wiosny spokój.

Dorotko dziękuję za zaproszenie ale na zimę zawieszamy odwiedziny ogrodów, nowy sezon pewnie zaczniemy w maju, więc za pół roku Bóg raczy wiedzieć ;:224
Ale podsyciłaś moją ciekawość ;:oj

Lucynko a co dzisiaj powiesz jak to przeczytasz? człowiek dostaje powera żeby nie powiedzieć kopa i zapycha!
Jestem w stanie Ci uwierzyć po tym jak jedna forumka widząc mnie na ulicy napisała że jestem identyczna jak w awatarku tylko nie podeszła, bo się bała wygłupić :;230
Ściskam mocno ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Widzę że działasz dalej w ogrodzie ;:63 ;:63
Ja też coś popycham do przodu ;:108 wczoraj byłam u Martusi - to już wiesz i byłyśmy na grzybkach , dzisiaj była jajecznica z grzybami na śniadanie a na obiad sosik grzybowy do klopsów - pycha ;:108
Pogoda jest w miarę dobra więc jutro też praca w ogrodzie :D
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu bardzo Ci zazdroszczę energii do działania w ogrodzie. Dla mnie ten sezon był ciężki. Czuję się zmęczona. Jeszcze tylko zgrabię ostatnie liście z trawnika, przygotuję stroisz do okrycia "wrażliwców" i na tym kończę sezon działkowy.
Pozdrawiam Hala
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dzień mi minął szybko ,bo po prostu zaspałam ;:306 i w ogrodzie mało zrobiłam ,ale krzewy jagodowe od Tereni zasadzone i podlane,coś tam zasadzone na nowym skalniaku ,może na wiosnę się już nim pochwalę ,Ty też czytam zasuwasz w ogrodzie ,dobrze,że pogoda nam sprzyja,pozdrawiam ;:196 u mnie też dzisiaj była zupka grzybowa i też pychota :uszy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam trzynastego w piątek :D
Tereniu już się pogodziłam, że grzyby rosną na straganie :;230
Nic nie popycham zaczął się postój wymuszony przez zdrowie ;:222
Pozdrawiam ;:196

Haluniu jakoś wydaje mi się, że do stroisza to jeszcze daleko :D
Nie zazdrość nie ma czego dzisiaj ja mam siłę do pracy jutro Ty tzn ja miałam wczoraj :;230

Martuś coś łazi po mnie i śpię prawie cały dzień (co to będzie w nocy?). Już pisałam Tereni, że grzybów poszukam na placu :;230 a może i lepiej, bo przecież są ciężkostrawne ;:306 Mam nadzieję, że jeszcze będzie kilka ładnych dni do pracy.
Ściskam i życzę miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu
Zwykle odwiedzam Cię z rana , a dzisiaj odwiedzam Cię wieczorem ;:196
Oglądałam przed chwilą prognozę pogody i na weekend dobrych wieści nie ma . Będzie znowu wiało i padało . ;:222
Zobaczymy . Może jednak nie będzie tak źle i trochę czasu spędzę w ogrodzie .
Jeszcze nie posadziłam czosnku do końca i przypomiało mi się , że muszę zrobić porządek w jagodach kamczackich . Dawno już nie były prześwietlane i przyszła na nie pora .

Czytałam , że w ciągu dnia troszkę sobie pospałaś . O tej porze roku to chyba normalne . Dopadło Cię przesilenie jesienne . ;:108

Marysiu , tym razem najpierw życzę pogodnego wieczoru , spokojnej nocy i miłego dnia .

Pa pa . ;:168
Pozdrawiam, Beata.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ja zawsze twierdziłam, że piątek trzynastego, ponadto o trzynastej przynosi szczęście. Nigdy się nie zawiodłam. Dzisiaj tylko potwierdziły się moje "wierzenia w gusła", jak mawia moja najmłodsza latorośl, która nigdy do tego typu zabobonów wagi nie przywiązywała ( nie przywiązywał, bo ta latorośl to mężczyzna).
A'propos tego, czy Cię widziałam, to podobnie jak owa Forumka, przyjrzałam się jeszcze zdjęciu na tt, bo tam jest wyraźniejsze. To mnie upewniło w tym, że nic mi się nie przywidziało.
Na dziś skończyłam robotę i zaczynam świętować. Wcześniej nie miałam czasu. Zaraz wyciągnę moją ulubioną naleweczkę czeremchową, andruty własnej roboty i zaproszę eMa do wspólnej 'biesiady'. ;:304
Wiem: masz gościa, więc baw się dobrze. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko moja miła!
dziękuję za odwiedziny ;:168 nie chcę żeby wiało, bo ten wiatr chyba jest powodem mojej dzisiejszej niemocy. Oj nie było to przesilenie ;:185 ale staram się szybko dojść do formy, bo mam jeszcze trochę pracy, a czosnku też chciałabym więcej posadzić ;:173 Największe dzieło to czyszczenie kurnika przed zimą, bo nawóz zasili grządki i trochę zostawię na wiosenne nawożenie róż i in.
Nie prześwietlałam borówki więc może i mojej przydałoby się?
Dobrej nocy i pogodnego weekendu ;:196

Lucynko i dla mnie 13 to dobry dzień, bo w tym dniu urodziłam moja Agulę ;:167 A dzisiaj to splot gusełek :;230
Nie mam gościa, bo od wczorajszego wieczoru naszła mnie niedyspozycja i musiałam wizytę odwołać. Nie byłam w stanie cokolwiek przygotować ;:oj a poza tym miałyśmy coś opijać, a tu nawet nie było jak naczynia dźwigać. Też miałam zrobić piszingera, ależ mamy wiele wspólnego :D Tylko nie znam zupełnie nalewki czeremchowej ;:185
Biesiadujcie kochani i wypijcie moje zdrowie ;:304 ;:4
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak czytam Marysiu ile Ty tam roboty masz , to strach się bać :wink: Nic dziwnego ,że się źle czujesz . sadzisz, czyścisz, kopiesz, przesadzasz....oj nie za dużo, wiem -my to robimy z lubością :;230 ale bez przesady bo zdrowie jest cenne ;:108 Chryzantema cudna ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu to zdrówka życzę , spokojnej nocy i miłego weekendu ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu

Teraz witam Cię o poranku . :wit
Jak minęła noc ?
U mnie dość mocno wiało , ale deszcz nie padał . Mnie ten wiatr wyjątkowo jest na rękę . Drewniane meble ogrodowe dobrze osuszy i będzie je można wstawić na zimę do szopki .
Mnie rzadko boli głowa , a dzisiaj obudziłam się z bólem . Sprawdziłam ciśnienie , zaczyna rosnąć i pewne dlatego głowa pobolewa .
Teraz mała kawka , potem śniadanko i do pracy w ogrodzie .
Wieczór jeśli nic nie ulegnie zmianie mamy wyjazdowy . Do miasta , do przyjaciół z wizytą jedzemy .
Życzę dobrego dnia . ;:333
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam o poranku!

Karolino każdy ogród wymaga pracy a szczególnie o tej porze roku, bo to przygotowanie do wiosny!

Tereniu jest coraz lepiej, dzisiaj wieje a w nocy dość mocno podlało. Dziękuję ;:196

Beatko wieje, a w nocy wiało tak że mimo zamkniętych okiem słyszałam huk! U Ciebie chyba bardziej, bo widziałam taką mapę wiatrów to ja byłam w tej strefie mniejszego wpływu. Ja nie śpię, bo oczywiście nasłuchuję o wydarzeniach nocnych we Francji. To straszne co się dzieje i to coraz bliżej nas ;:oj Mnie przez trzy dni głowa bolała to norma wykonana :)
Ogród chyba sobie jeszcze podaruję żeby nie wyzywać losu, ale dzisiaj czuje się zdecydowanie lepiej. Tobie życzę owocnej pracy i miłych wrażeń na spotkaniu wieczornym ;:168
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu
Dziękuję , właśnie piję kawę i jeszcze w domu błoga cisza . Nic nie wiem o tym co się dzieje we Francji , bo wczoraj wyjątkowo wcześnie poszłam spać i całą noc przespałam . Zaraz obejrzę wiadomości .
Tak , straszno do koła nas , jak o tym myślę to ciarki mi po plecach latają .
Masz rację Marysiu , daruj sobie dzisiejsze prace ogrodowe . Warto nabrać lepszej kondycji .
Pa, pa .
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko http://www.tvp.info/22632159/restauracj ... terrorysci zginęli niewinni ludzie.
U mnie ładny dzień i tak sobie pomyślałam w tylu francuskich domach budzi się śliczny ranek ;:oj
Pa ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Marysiu, Ty sobie ogród jeszcze podaruj. Do wiosny zdążysz a zdrowie najważniejsze. U mnie pięknie, słonecznie ale wieje. Nie chce się wychodzić. :?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”