Ok. Ogólnie mówiąc nie dbam o te rośliny, mam ich kilka.
Jak najdłużej przebywają w szklarni, do jesieni, potem w jasne miejsce ale chłodne, w temp ok 15 stopni. Nie podlewam prawie w ogóle. Właśnie parę dni temu to zrobiłam, bo rosliny już były mocno pomarszczone, ładnie teraz nabrały turgoru. Końcówki pędów po zimie przycinam, bo są wyciągnięte a kulki drobnieją. I tyle
Poniżej dwie rośliny S. rowleyanus i dwie fotki S. rowleyanus variegata. Fotki zrobiłam specjalnie dla Ciebie - przed chwilą
Też uwielbiam to senecio - Twoje są bardzo piękne <3
Miałam kiedyś ładną sadzonkę zakupioną na forum, ale też niestety ją ukatrupiłam właśnie przymierzam się do zakupu kolejnej
Faktycznie obfitość kwiatów nie oglądana zbyt często, a kwiaty bardzo ładne i wydaje się, że są sporych rozmiarów . Czy do ich urody wizualnej, dodała natura dodatkowy plus - ładny, przyjemny aromat ?
Pewnie słyszałaś to już setki razy, ale się powtórzę mimo wszystko
Jestem zachwycona tym wątkiem! Tyle tutaj ciekawych roślin, informacji o nich. Niesamowite!
Niezwykle pasjonująca lektura dla mnie
Akebii szukałam wszędzie, ale nigdzie nie znalazłam.
Aż się boję iść do Twoich sukulentów
Wspaniałe rośliny!
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Iwona a owoców dochowałaś się z niej? Ja czekam na rozkwit moich pączusiów, pierwszy raz Bardzo mi się podoba Twoja, moja chyba inny kolor kwiatów będzie miała