Anitko,życzę Ci pięknych snów zawsze,bo fajnie budzić się rano i wspominać piękny sen ,a jeszcze jak się spełnia to dopiero wielka radość ,wiem ,że masz dużo marzeń i jesteś pracowita ,dlatego Twój ogród rośnie w siłę ,tylko tak można dużo osiągnąć i ja Ci tego bardzo życzę
Marysiu,ta piwonia ode mnie musi być jasno różowa ,bo dokładnie wiem z jakiej ją ukroiłam ,może zapomniałaś gdzie ją wsadziłaś ,bo jak się dużo rośli sadzi to w końcu człowiek się gubi ,jak zakwitnie to C powiem która to jest,na pewno nie możesz połączyć odwiedzin,bo to nie zdaje egzaminu,

,ale może być jak zakwitną róże,chociaż one już bardzo niedługo zakwitną ,pozdrawiam i buziaczki
Aniu,dobrze określiłaś ta semiplenę ,rośnie jak szalona ,cały łuk się trochę przechylił,ale nie ma szans go poprawić,niedługo powinnam postawić drugi obok,bo jej szerokość przerasta bardzo ponad to co jest ,zapraszam znowu ,żeby się zrelaksować

pozdrawiam i dobrej nocki
Grażynko,miło mi ,że spacerujesz u mnie i zapraszam znowu ,będzie jeszcze więcej zapachów i kolorów,a róża niedługo da popis,pozdrawiam
Marzenko,to dopiero początek ,teraz najpiękniejszy okres będzie,bo będą kwitły moje ukochane piwonie

,pozdrawiam i zapraszam na piwoniowe kwitnienia i zapachy
Krysiu,rabarbar dłoniasty jest super ,ale do tej pory jakoś nie zwracałam na niego uwagi ,był i już ,ale teraz zaczynam mu sie lepiej przyglądać ,on nic nie pogryziony przez ślimaki ,liście zdrowe ,kwiat wypuścił chyba na 2 m i zrobił się prawdziwą ozdobą tego kącika,może zbiorę nasionka Ani to i Tobie będą,chyba że gdzieś go dostaniesz wcześniej,jak przkwitną azalie i rododendrony to inne zakątki będą dominować,pozdrawiam
Beatko,nie znam nazwy tej azalii to jakaś bardzo stara odmiana ,odcięłam malutki odrościk u rodziny w ogródku ,zaczekałam koło3- 4 lat i teraz tak mi się odwdzięcza,róże też mają dużo pączków,może pokażą swoją urodę ,ale przed nami za moment moje ulubione piwonie,więc zapraszam ,pozdrawiam