Leśne ranczo nad wodą.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśne ranczo nad wodą.
Moje pomidory jeszcze małe są to postoją w "doniczkach" z tydzień. Floksy są w słońcu. Przytnę je wszystkie w tym roku. Jak za rok znowu się nie popiszą to pójdą przed bramę. A jak tam też nic do do śmieci.
Zdecydowanie wolę wiechowate. Te u mnie pięknie kwitną.
Bez biały i tak się lepiej spisał niż Syringa. Ta to ma tylko 4 kwiaty. A jest u mnie od trzech sezonów. A ML od zeszłego roku. No ale cieszę się że obydwa zakwitły.
Daisy White po 10 latach dorasta do około 1m. A docelowo 2-3m. Ale kiedy to nastąpi? Za 30 lat? Każdego roku jestem nim zachwycona. Świeci jak latarka. Jest cudny.
Ja czekam jeszcze na kilka rodków i trzy azalie. Nie sądziłam że tak polubię te rośliny.
A teraz zła wiadomość dla tych, którzy ze mną czekają na Ice Cream. Nie doczekam się. Wczoraj zauważyłam że on już gnije i nie urośnie większy. Podejrzewam, że jak były takie wiatry to przewróciła się na niego kratka i musiała go uszkodzić. Miałam wtedy złe kotwy. Teraz już jest ok i nawet kratka nie drgnie. Szkoda. No ale wiem, że odmiana się zgadza bo to już widać. Mogę śmiało na jesieni dokupić więcej sztuk.
Jak przestało padać, poszłam na spacer do lasu poszukać konwalii. Nie tego koło siebie ale takiego troszkę dalej. Nie wzięłam aparatu. Choć przeważnie go biorę. Pomyślałam sobie że i tak nic ciekawego nie pstrykałam ostatnio. No i oczywiście w lesie spotkałam jelonka który jak nas zauważył nawet nie odszedł. Stał i pozował jak się patrzy. Zdjęcie byłoby jak z bliska. Dopiero Foxera się przestraszył i uciekł. Potem były zające. Też pięknie pozowały. Potem na polanie żurawie. A na sam koniec latały nad nami orły. Niedaleko facet zapatrzył się w dwa orły. Zawsze kiedy nie mam aparatu to latają. A jak mam to nie ma ich. Konwalii jeszcze nie nazbierałam. Nie otworzyły się. Albo zamknęły po deszczu? Nie wiem w sumie czy się zamykają.
Z dobrych wieści - dopatrzyłam się pąka na drugiej róży - Sympathie. Jestem w szoku że w tym roku przegoniła Flammentanz i pierwsza wypuściła pąka.
Zdecydowanie wolę wiechowate. Te u mnie pięknie kwitną.
Bez biały i tak się lepiej spisał niż Syringa. Ta to ma tylko 4 kwiaty. A jest u mnie od trzech sezonów. A ML od zeszłego roku. No ale cieszę się że obydwa zakwitły.
Daisy White po 10 latach dorasta do około 1m. A docelowo 2-3m. Ale kiedy to nastąpi? Za 30 lat? Każdego roku jestem nim zachwycona. Świeci jak latarka. Jest cudny.
Ja czekam jeszcze na kilka rodków i trzy azalie. Nie sądziłam że tak polubię te rośliny.
A teraz zła wiadomość dla tych, którzy ze mną czekają na Ice Cream. Nie doczekam się. Wczoraj zauważyłam że on już gnije i nie urośnie większy. Podejrzewam, że jak były takie wiatry to przewróciła się na niego kratka i musiała go uszkodzić. Miałam wtedy złe kotwy. Teraz już jest ok i nawet kratka nie drgnie. Szkoda. No ale wiem, że odmiana się zgadza bo to już widać. Mogę śmiało na jesieni dokupić więcej sztuk.
Jak przestało padać, poszłam na spacer do lasu poszukać konwalii. Nie tego koło siebie ale takiego troszkę dalej. Nie wzięłam aparatu. Choć przeważnie go biorę. Pomyślałam sobie że i tak nic ciekawego nie pstrykałam ostatnio. No i oczywiście w lesie spotkałam jelonka który jak nas zauważył nawet nie odszedł. Stał i pozował jak się patrzy. Zdjęcie byłoby jak z bliska. Dopiero Foxera się przestraszył i uciekł. Potem były zające. Też pięknie pozowały. Potem na polanie żurawie. A na sam koniec latały nad nami orły. Niedaleko facet zapatrzył się w dwa orły. Zawsze kiedy nie mam aparatu to latają. A jak mam to nie ma ich. Konwalii jeszcze nie nazbierałam. Nie otworzyły się. Albo zamknęły po deszczu? Nie wiem w sumie czy się zamykają.
Z dobrych wieści - dopatrzyłam się pąka na drugiej róży - Sympathie. Jestem w szoku że w tym roku przegoniła Flammentanz i pierwsza wypuściła pąka.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, Simona już u Ciebie kwitnie
Moja ani drgnie, pewnie dopiero się aklimatyzuje i kwiatów nie będzie
Gratuluję pączków różanych
Piękny spacer miałaś
Tak często bywa, że akurat jak nie mamy aparatu, to coś ciekawego się dzieje
Jakby zwierzęta nie chciały być fotografowane... Co tam, ważne że wrażenia Ci zostały 

Piękny spacer miałaś

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu szkoda że Twój ace cream nie zakwitnie, mój rozwija pąka jakby chciał a nie mógł bardzo powoli. Moje Daisy"s White są mniejsze i zmieniły całkowicie kolor zielony na biały. Natomiast świerk Little Gem pokrył się soczystą zielenią. Masz bardzo piekne bzy a biały
Madziu z tego co wyczytałam migdałka przycina się po kwitnieniu, w pierwszych dniach czerwca, niektórzy przycinają mocno ja przytnę do połowy gałązek.

Pozdrawiam Ela
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Madziu Daisy White z tymi Twoimi cudownymi dekoracjami wygląda prze- cudnie 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Madziu, dość często do Ciebie zaglądam, gorzej z pisaniem, ale dziś wreszcie się zmobilizowałam, magnolie masz cudne, oczywiście zakochałam się w Genie, którą notabene pokazywano ostatnio w programie "Rok w ogrodzie", pisałam już u siebie, że będę ją podziwiała u Ciebie, gdyż ja choć bardzo bym chciała, to nie dam już rady tego cudeńka upchać, a podoba mi się również żółta, ech szkoda, że działka nie jest z gumy. Rabata hortensjowa zapowiada się rewelacyjnie, Twoje rh pięknie zaczynają już pokazywać kolorki uwielbiam takie jak Simona, miałam kiedyś Calsapa, niestety to już tylko wspomnienie, migdałka tnie się po kwitnięciu, zerknij tutaj dość dokładnie opisują jak http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacj ... _2900.html
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Madziu a gdzie hamaczek
Już się kolejka robi, żeby się pobujać
Świerki aż święcą tymi przyrostami
Mój jeden Conica - kupiłam na działke, ale nie dotarł - Mamcia zawłaszczyła na bakon - teraz podziwiam jak jest okazja
Rodki
Pozdrawiam ciepło

Pozdrawiam ciepło

-
Elwi następnym razem wezmę aparat i pewnie nic nie spotkam
. Rh ładnie się spisują. Jak na takie maleństwa to są baaardzo wdzięczne. Lubię je straszliwie. Nawet nie sądziłam że aż tak je polubię.
Ela jeszcze mniejsze ? Mój wydaje się już taki malutki że to aż niemożliwe. One są takie słodziutkie. Uwielbiam świerki o tej porze roku. Wszystkie. Mają tak śliczne przyrosty takie puchate są. Migdałka ciachnę w czerwcu. Musiałam go spryskać bo mszyce go obsiadły
.
Renatko dziękuję
.
Ilonko dziękuję. Genie faktycznie jest piękna. Na żółte będę czekała w przyszłym roku. Chociaż mogą mi utrzeć nosa i nie zakwitnąć jeszcze. Czemu Calsap jest już wspomnieniem? Ja mam Calsap. Moja mama też go ma i nieobsługiwany w ogóle rośnie od wielu lat i kwitnie. Czasami mocniej czasami słabiej ale daje radę. Nie jest w ogóle zasilany. I rośnie na patelni.
Zakwitły mi póki co kolory jasne. Pąk powolutku otwiera Purple Splendour.
Anetka jeszcze nie przyjechał
.

Ela jeszcze mniejsze ? Mój wydaje się już taki malutki że to aż niemożliwe. One są takie słodziutkie. Uwielbiam świerki o tej porze roku. Wszystkie. Mają tak śliczne przyrosty takie puchate są. Migdałka ciachnę w czerwcu. Musiałam go spryskać bo mszyce go obsiadły

Renatko dziękuję

Ilonko dziękuję. Genie faktycznie jest piękna. Na żółte będę czekała w przyszłym roku. Chociaż mogą mi utrzeć nosa i nie zakwitnąć jeszcze. Czemu Calsap jest już wspomnieniem? Ja mam Calsap. Moja mama też go ma i nieobsługiwany w ogóle rośnie od wielu lat i kwitnie. Czasami mocniej czasami słabiej ale daje radę. Nie jest w ogóle zasilany. I rośnie na patelni.
Zakwitły mi póki co kolory jasne. Pąk powolutku otwiera Purple Splendour.
Anetka jeszcze nie przyjechał

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Madziu, a może powinnaś popróbować z innymi odmianami floksów? U mnie te poduchy, które tak obficie kwitną są jednej odmiany. Nawet w cieniu kwitną, tylko trochę później. Dokupowałam potem innych i niektóre nie tylko nie kwitły, ale wręcz wypadały. Dopiero rok temu kupiłam sobie variegatę - ten pięknie się przyjął, przez rok stworzył ładną poduszkę i nawet powtórzył kwitnienie latem. Kwiaty ma troszkę większe, jest śliczny. Może po prostu trafiasz na odmiany, którym coś u Ciebie nie pasuje.
Daisy White jest zjawiskowa o tej porze roku
Zapach bzów uwielbiam, nie mam ani jednego - no chyba, że liczy się ten, który zagląda przez płot od sąsiada

Daisy White jest zjawiskowa o tej porze roku

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziu gratuluję pączka u róży
niebawem cała reszta się obudzi. Rodki świetne, b.ładne kolorki. Mój pewnie będzie kwitł dopiero w przyszłym roku
nie ma pąka i taki badylowaty jest trochę.... Floksy kupiłam wszystkie duże. Twój ładny jest, ale , że nie kwitnie obficie , może trzeba go zasilać ? Tulipanki
Bzy
Ice cream koniecznie musisz dokupić, to takie słodziaki

Ice cream koniecznie musisz dokupić, to takie słodziaki

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Conici śliczne takie puchate też mam kilka sztuk
pomidory również wysiałam z braku czasu no i przyznam się troszkę z lenistwa koktajlowych nie popikowałam jeszcze 
Madziu ja bym się chętnie podzieliła floksami szkoda że daleko mieszkasz

Madziu ja bym się chętnie podzieliła floksami szkoda że daleko mieszkasz

-
Dziewczyny, szkoda gadać. Mojego
te floksy już nie zdobędą. No chyba że wiechowate. Te są urocze.
Potrzebowałam wazon na bez. Poszperałam u Taty w garażu no i mam
.

Czekam na rh Purple Splendour

Percy Wiseman ciągle mnie zachwyca. Taki malutki a tak dużo z siebie dał.

Największe zaskoczenie sezonu. Magnolia ma z 30 cm wysokości. Bałam się że nie przetrwa zimy a ona wypuściła pąka! Co prawda malutkiego i zniekształconego ale jednak. Jestem z niej dumna. No i już wiem, że to będzie G.H. Kern. Miałam dwie takie małe. Kerna i Albe Superbe. Jedna wypadła. Nie zaznaczyłam, która to która. No to już wiem
.

Foxer celebryta
.

Potrzebowałam wazon na bez. Poszperałam u Taty w garażu no i mam

Czekam na rh Purple Splendour

Percy Wiseman ciągle mnie zachwyca. Taki malutki a tak dużo z siebie dał.

Największe zaskoczenie sezonu. Magnolia ma z 30 cm wysokości. Bałam się że nie przetrwa zimy a ona wypuściła pąka! Co prawda malutkiego i zniekształconego ale jednak. Jestem z niej dumna. No i już wiem, że to będzie G.H. Kern. Miałam dwie takie małe. Kerna i Albe Superbe. Jedna wypadła. Nie zaznaczyłam, która to która. No to już wiem

Foxer celebryta

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Madzia, zgłaszałaś swoje Ranczo do gazety
No i czemu się tu nie chwaliłaś, trzymalibyśmy za Was kciuki
Choć w sumie nie trzeba było, bo i tak widzę Leśne Ranczo ogrodem miesiąca
Jakaś nagroda Wam się skapła? No i w jakiej to gazecie, można jeszcze kupić? 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Magda,
gratulacje, za wkład pracy i koncepcję - należało Ci się
gratulacje, za wkład pracy i koncepcję - należało Ci się

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Wow, super - szczere gratulacje
Pisz nam tu zaraz, co to za gazeta 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Madziu
Przepiękny wazonik i przepiękny w nim bukiecik bzu
Przepiękny szykujący się pąk na rh Purple Splendour
Percy Wiseman taki malutki a cudownie kwitnie
Kupiłam dziś Mam Ogród i byłam bardzo mile rozradowana jak zobaczyłam sympatyczną znajomą miłą buźkę i jej Przepiękny ogród
Serdecznie gratuluję
należało Ci się 

Przepiękny szykujący się pąk na rh Purple Splendour
Percy Wiseman taki malutki a cudownie kwitnie

Kupiłam dziś Mam Ogród i byłam bardzo mile rozradowana jak zobaczyłam sympatyczną znajomą miłą buźkę i jej Przepiękny ogród

Serdecznie gratuluję

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"