Marysiu wczoraj odkryłam, że na pewno jeden patyczek budlei mi się ukorzenił, poznaję już po liściach
Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
A dla mnie kolejna praca domowa. Nic nie wiem o hibiskusach. Zawsze wydawało mi się, że to coś egzotycznego i u nas nie rośnie, a u Ciebie takie piękne. Muszę się douczyć
.
Marysiu wczoraj odkryłam, że na pewno jeden patyczek budlei mi się ukorzenił, poznaję już po liściach
.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu wczorajszy dzień był okropnie śpiący właśnie z tym niekorzystnym biometrem ,a dzisiaj odreagowałyśmy 
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tereniu trochę późno, ale wybacz mi coś mi oczy zasłoniłoTajka pisze:Marysiu ja także na wstępie pochwalę Twój nowy awatarek .![]()
Jesteś bardzo miłą i pogodną osobą.![]()
Jeśli chodzi o hortensje, to Vanille Freise jako jedna z siedmiu się wykłada, więc ona chyba tak ma. Jestem wkurzona na te leżące kwiaty, że nawet zdjęcia jej nie zrobiłam, a nie lubię wiązać roślin, co najwyżej paliki bambusowe daję.
Masz śliczne mieczyki, także kiedyś sadziłam, ale co roczne wykopywanie mi jakoś nie podchodzi.![]()
Dobrej nocy Ci życzę.
Chwal dzień po zachodzie słońca
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu do 18-tego mam młodzież
ale czasami mi się udaje wdepnąć na forum
Zakwitła mi różyczka od Ciebie
Zakwitła mi różyczka od Ciebie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska

- Kontakt:
Marysiu Zakwitło maleństwo powiedz jej że jest słodka, zresztą zobaczysz taka jest
tylko posadź ją w miarę z przodu,
Marysiu u mnie leje, ale to mi nie przeszkodziło przyjąć gości i między kroplami oprowadzić po ogrodzie.
Marysiu u mnie leje, ale to mi nie przeszkodziło przyjąć gości i między kroplami oprowadzić po ogrodzie.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryś u mnie wczoraj też zanosiło się na deszcz ale nas ominęło i mam nadzieję, że spacer był udany 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Maryś...
Dzisiaj nie padało, ale ani jednej fotki nie dałam rady zrobić... Tak mi ten dzień bez sensu zleciał... Ale chociaż wieczór goście byli, to troszkę odżyłam...
Z moich Dalii nie jestem zadowolona, leżą prawie wszystkie, a dwie się ułamały całkiem...
Dzisiaj nie padało, ale ani jednej fotki nie dałam rady zrobić... Tak mi ten dzień bez sensu zleciał... Ale chociaż wieczór goście byli, to troszkę odżyłam...
Z moich Dalii nie jestem zadowolona, leżą prawie wszystkie, a dwie się ułamały całkiem...
- Maska

- Kontakt:
Marysiu mój ogród już naprawdę ma dość
No to może parę fotografii. Miłośniczkom pacioreczników pokażę jakie mam jeszcze na razie z liści odmian oprócz tej co już pokazałam:

A tu ciekawostka! bo ta rudbekia pełna wyrasta jakby z jednej rośliny razem i tą pustą o bardzo dużych płatkach i są też takie zwykłe. Pewnie to siewka i mam nadzieję, że nasiona powtórzą cechy?

I jeszcze parę różnych!

i milin przesadzony na wiosnę nie obraził się
, i kwitnie

Witaj Dorotko
a u mnie podlało (znowu), ale wcześniej zrobiłam zdjęcia, bo obiecałam Ali zdjęcie Canny
U mnie większość kwiatów albo podwiązana albo leży i przesadzona róża też więdnie i chyba ją obetnę jutro!
Te jednoroczne dalie nieźle się trzymają
No to miłego wieczoru i dobrej nocy!
No to może parę fotografii. Miłośniczkom pacioreczników pokażę jakie mam jeszcze na razie z liści odmian oprócz tej co już pokazałam:

A tu ciekawostka! bo ta rudbekia pełna wyrasta jakby z jednej rośliny razem i tą pustą o bardzo dużych płatkach i są też takie zwykłe. Pewnie to siewka i mam nadzieję, że nasiona powtórzą cechy?

I jeszcze parę różnych!

i milin przesadzony na wiosnę nie obraził się

Witaj Dorotko
a u mnie podlało (znowu), ale wcześniej zrobiłam zdjęcia, bo obiecałam Ali zdjęcie Canny
U mnie większość kwiatów albo podwiązana albo leży i przesadzona róża też więdnie i chyba ją obetnę jutro!
Te jednoroczne dalie nieźle się trzymają
No to miłego wieczoru i dobrej nocy!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Są, są Marysiu i też się czasem odwiedzamy
Fajne są takie spotkania 
- Maska

- Kontakt:
Iwonko jakoś sobie nie wyobrażałam że Ty z nikim, przecież Ty towarzyska istota jesteś 
Gdzie nie spojrzę piękne dalie,u Ciebie widzę też nie mogło ich zabraknąć
A ten floks z kolorowymi listkami
A ten floks z kolorowymi listkami
Pozdrawiam Amelia
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu, dalie pięknie Ci zakwitły. Te czerwone i bordo urocze. Ja w tym sezonie wysiałam prosto do gruntu w maju torebkę nasion polskiej produkcji, jeszcze nie wszystkie zakwitły, ale na razie nic rewelacyjnego. Zobaczymy co się jeszcze okaże. Biały pająk byłby piękny.
Marysiu a nie masz odrostów z przesadzonego milina? bo ja z nimi walczę już drugi rok.
Marysiu a nie masz odrostów z przesadzonego milina? bo ja z nimi walczę już drugi rok.
- Maska

- Kontakt:
Amelio miałam takie trzy floksy, ale ja się lubię dzielić i poszły do innych ogrodów, jednego to już na FO nie ma
A z dalii postaram się pozbierać nasionka i też pewnie się podzielę
Zosiu a ze swoich ślicznych nie zabrałaś nasion? bo to są z nasion Twoich ubiegłorocznych bo karpy nie wystartowały
ale one były malutkie i ściął je wrześniowy mróz i pewnie dlatego. Nie wiedziałam odrostów, ale poszukam! Milin rósł tam tylko dwa lata to może nie zdążył się rozpanoszyć
, a jak są odrosty to będę rozdawać 
A z dalii postaram się pozbierać nasionka i też pewnie się podzielę
Zosiu a ze swoich ślicznych nie zabrałaś nasion? bo to są z nasion Twoich ubiegłorocznych bo karpy nie wystartowały
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może ja słówko o VF moja jest piękna, jestem w niej zakocha i pobiła wielkością kwiatów moją Limelight. Teraz pięknie się przebarwia na różowo, w wolnych chwilach siedzę przed nią i patrzę , patrzę a
rozpiera mi wielka radość którą muszę zachować na cały rok