Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Takie ładne rabaty jeszcze masz? ja właśnie wróciłam i nie jestem zadowolona ;:185 , czekam jeszcze na marcinki.
I jeszcze gwiazdy spadają, stałam od 22-23 z mokrą głową (przypomniałam sobie że miały spadać) i żadna nie zechciała, coś mi tam śmignęło ale to było za nisko może nietoperz ;:306
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Możliwe że to ten "Plemnik" :;230
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marto,

na zdjęciu z poprzedniej strony widziałam pięknie kwitnący krzew ketmii syryjskiej. Jak długo go masz? Jak znosi zimy?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie i podoba mi się tutaj ;:138 . Masz całe łany kleome, podobnie jak ja, tylko u mnie była mieszanka nasion i mam jeszcze białe. Ta hortensja jest piękna, ale z całą pewnością nie jest to Pinky Winky. Na 99% obstawiam Vanilla Fraise :wink: .
koziorozec pisze: Pinky Winky
Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marta, tyle pięknego kwiecia u ciebie,że nie wiadomo co najpierw podziwiać.Limelight piękna i zdrowa,moja po przesadzeniu ma małe kwitki w tym roku.Czy w kępie rózowego kleome masz jedną sadzonkę czy więcej.To samosiewka czy wysiewałas w domu?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ja już nie wiem co ja mam chwalić Martuś, tyle kwiecia jeszcze u Ciebie i to zachwycające cleome i dalie i floksy. Zachwycona i oszołomiona spaceruje po Twoim ogrodzie i ciągle mi mało ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Martusiu! Każde wejście do Twojego ogrodu wywołuje u mnie palpitację serca i oblewa rumieniec. Wielkie ,dorodne, cudowne roślinki. Trudno mi stąd wyjść. Cudownie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martuś zimne poranki i wieczory, z kawą w dłoni już z pracy nadaje ;:304

Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

koziorozec pisze:]Obrazek[/url]

Obrazek

[url=http://s847]
W twoim gęstym buszu znalazłam taką fotkę z żurawkami. Pamiętasz może nazwę tej niemal czarnej w środku?
Super rabatka z kleome ;:333 A jak tam zapach? bo są tacy co nie mogą go znieść, co o nim sądzisz?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
U Ciebie to zawsze można się spodziewać piękności różnych ;:108
Hibiskusy ;:167
Hortensje to samo.Pinky Winky nie ma a tez piękna :D
Floks czerwony suuper żaróweczka ogrodowa ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam gorąco miłych gości .

Mati,tego hibiskusa dostałam na imieniny ,więc nie wiem ile kosztuje,mam jeszcze 2 inne kolory ,ale dopiero będą kwitły,a różyczka jest nn,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Iwonko,ja dla dalii zrobiłam oddzielną rabatę,bo pewnie też bym tak miała,że nie ma gdzie wepchnąć między rośliny,jest praca z tym przechowywaniem ale one wszystko zrekompensują takie są piękne,pozdrawiam i moc całusków przesyłam ;:196

Anetko,ja tak mam jak jadę na grzyby,mieszkam pod lasem i tylko ptaki słychać i koguty u sąsiadów i tylko las i grzyby,jeżdżę w świętokrzyskie ,mam tam działkę,to cudne miejsce i może niedługo wyjadę,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Mariolko,fajnie ,że mnie odnalazłaś i cieszę sie ,że podobają sie kwiatuszki,cleome uwielbiam szkoda ,że wyrzuciłaś siewki ,mogłaś je przecież rozsadzić i ogród by tonął w kwiatach,pozdrawiam gorąco i zapraszam znowu ;:168

Mati mój cyprysik groszkowy ma może 5 lat, :wit

Małgosiu,tak to cleome one są z nasion ,wysiane w domu ,to jednoroczna roślina ,same też się sieją ,ale wychodzą później i nie zdążą się tak rozrosnąć,że jedna roślina wygląda jak duży krzew ,zakwita dużo wcześniej jak z samosiejki ,a te kule kwiatowe są do samych mrozów ,wyglądają w ogrodzie pięknie ,widać je z daleka ,takie duże ,mogę zebrać dla Ciebie nasiona ,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196

Dorotko,jak miło Cie widzieć, ;:180 czasem marzenia się spełniają,zapraszam znowu na spacerek po ogrodzie ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko,witaj w moim ogrodzie ,grójecznik to jedno z najpiękniejszych drzew w moim ogrodzie ,jego forma płacząca jest piękna ,te powyginane gałęzie zdobią ogród w czasie gdy nie ma liści,nie ma z nim żadnych problemów ,nie przemarza ,nie trzeba okrywać ,nigdy nie widziałam,żeby chorował ,ściele swoimi gałęziami aż do ziemi,pokażę zdjęcie jak zaczyna wypuszczać listeczki ,żebyś zobaczyła jego pokrój ,bo potem są tylko liście widoczne ,a w jesieni przebarwia się na żółto

Obrazek

po lewej stronie za kwiatkami widać jego spadające gałęzie
Obrazek

Obrazek

Gosiu,sporo nowych odmian floksów kupiłam w tym roku ,pięknie rosną i już się nadają do podziału,a dalie to zaczynam dopiero zbierać ,bo je uwielbiam zwłaszcza te duże ,ale też mnie w tym roku nie zawiodły i jestem nimi zachwycona ,bo takiej ilości kwiatów to nigdy nie miałam,pozdrawiam i buziaczki dla ciebie ;:196

Dorotko,marcinki jeszcze u mnie nie zakwitły ,chyba mają czas,ale ogród bardzo kwitnie,gwiazdy u mnie spadały ,a ile życzeń miałyśmy z wnuczką , to ona czaiła te gwiazdy aparatem,pozdrawiam i moc buziaków ;:196

Mati co to znaczy ten ;:306

Madziu,zimuje bez problemu,bez okrycia ,jest u mnie może 4 lata,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko,kupiłam Pinky Winky ale może była pomyłka ,bo tak się też zdarza,ale jest rzeczywiście piękna ,ona jest na pniu i tak góruje ,nie mam białego cleome ,ale będę miała ,bo Ala obiecała mi siewki ,pozdrawiam ;:168

Małgosiu,ta kępa która jest na zdjęciu z hibiskusem bylinowym to jedna roślina ,w innym miejscu ,koło ogrodzenia jest więcej bo są dwa kolory ,różowy i fiolecik ,ale też olbrzymie krzaki urosły,wysiewane były w domu, z samosiejek nie zdążą takie duże krzaki narosnąć,bo jednak są późniejsze,pięknych snów życzę ;:19 ;:168

Aniu,miło mi ,że jesteś ,że się podoba ,z tymi kwiatami to strzał w dziesiątkę ,bo w ogóle nie widać ,że zbliża sie jesień tak bardzo kwitną i te kwiaty są duże i dobrze widoczne pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Bogusiu,dziękuję za miłe słowa ,ogród rzeczywiście kwitnie obficie ,w którą stronę sie odwrócę tam kwiaty,odpiszę Ci na pw,,buziaczki ;:196

Anetko,zimno już wieczórem się robi ,ale w dzień jeszcze jako tako,więc coś dłubię pomału w ogrodzie ,obecnie znowu wyrzucam fragmenty trawnika na nowe rabaty piwoniowe,miłej nocki życzę ;:168

Jolu,tam są posadzone dwie odmiany żurawki żółtej i zielona i te odmiany znam ,ale ta ciemna to taki ciemny buraczek i mam ją od rodziny z ogródka i nie znam nazwy,oczywiście porozmnażałam ją sobie ,bo bardzo mi sie podoba,mogę troszkę odstąpić,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Aniu,tyle różności jeszcze u mnie kwitnie ,jakby w ogóle nie miało być jesieni ,ale cieszy mnie ,że Tobie też się moje roślinki podobają,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do mojego kwitnącego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marto ależ Ty masz piękny ogród,dalie cudo!
Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”