Martuś, nowych kwiatuchów oprócz róż chyba już nie bedzie. Muszę te rabaty trochę uspokoić. Ale kupując róże chyba znowu dodaję im szaleństwa
Trudno, róże uwielbiam, szczególnie za to, że tak długo kwitną.
Znalazłam siewkę nachyłka.
Jolu, werbenę kupiłam parę lat temu jako 2 sadzonki. Od tego czasu mam pełno siewek. Same się rozsiewają na rabacie, tak samo jak ostnice, astry i parę innych roślin.
Dzisiaj do ciemnej nocy równałam ziemię. Nawet nie miałam kiedy zrobić zdjęć.
Może jutro się uda
Gabrysiu, nie 3, a 5
Dokupię jeszcze Novalisa i Red Leonardo.
Werbenę polecam z całego serca. Pasuje rewelacyjnie do traw, ale i do róż. Zresztą dla mnie do wszystkiego
Mogę podesłać wiosną
Renatko, az taka dzielna to ja nie jestem, bo miało w ogóle już nie być, ale skusiłam się na 5. Co prawda 2 są w zamian za te, które się u mnie nie sprawdziły, ale 3 dodatkowe to też dużo jak na moje zapchane rabaty
Wydaje mi się trawy to fajny pomysł, bo są na tyle elastyczne, że psy nie powinny im nic zrobić.
Posadziłabym trawy razem z dzielżanami i jeżówkami. Tylko co by posadzić takiego, coby kwitło wczesniej?
Może cebulowe?
Evo, teraz zamawiałam we F. Wiesz gdzie?
Aniu, to ostnica.
Aga, trawnik posuwa się do przodu. Ale został dla mnie najgorszy etap - równanie terenu. Dzisiaj zrobiłam początek. Jak nie będzie padało to jutro ciąg dalszy. Może uda się nawet posiać?
Pamiętam, tylko skończę trawnik
Maryniu, werbeny ci u mnie dostatek, jeśli chcesz
Trawy nadają rabatom lekkości. Uwielbiam je