Ogród Andzi cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Ogród Andzi cz.3

Post »

Alinko ;:196 dobrze widzisz to kwitnąca na biało miodunka Albocollorata...pod taką nazwą była kupiona.

Małgosiu Goryczek jest trzy kępki...kolor kwiatów jest ciemniejszy, aparat nie może uchwycić dokładnej barwy. Jeszcze jedna przymierza się do zakwitnięcia, kwiaty są nieco mniejsze...kwiat jest też niebieski, ale w innym odcieniu.

Madziagos ;:3 witaj! zapraszam jak najczęściej. Ścieżki same się zwężają co roku, nie wiem czy w końcu nie znikną...wszystko się co roku rozrasta. Różnorodność roślin, to wybór z prostej przyczyny... cały sezon coś kwitnie, ogród nie jest monotonny.

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudnie Aniu u Ciebie :) Czuję się tu tak swojsko :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudna Susan. Nie wiedziałam, że ona kwitnie. Muszę powąchać swoje kwiaty. Moja to młodziak jeszcze.
Piękny ten tulipanek z ostatniej fotki.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Fajny ogród sobie dzisiaj z rana odwiedziłam , podziwiałam kunszt nasadzeń i różnorodność roślin a i zdjęcia też mi się podobały! ;:333 Miłego dnia Aniu!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu przyszłam sie przywitać :wit i pochwalić jeden z najbardziej uroczych ogrodów na fo ;:167 Twoja hordowina już rozkwitła? Ja na swoją czekam z niecierpliwościa i codziennie sprawdzam czy to już :) Aniu śliczne wido czki pokazujesz-oby wiecej :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolko ;:196 faktycznie ogrody są bardzo podobne...zapraszam na spacer ;:167 :wit

Madziu ;:3 Susan dalej kwitnie...kwiaty, kwiatami ale zobacz ile ich jest ;:108 w tym roku pogoda dopisała Magnolie pięknie kwitną w ogrodach.

Maryniu ;:196 dzięki za miły wpis. Rośliny coraz bardziej się rozrastają, brakuje tylko większego drzewostanu...ciągle coś jest dosadzane, ale drzewka liściaste i iglaste bardzo wolno rosną ;:108 nie widać ich prawie na rabatkach.

Aniu ;:167 kaliny aby,, dotknąć''to zakwitną, mam mały problem z kaliną angielską...na samym dole kilka gałęzi ma poskręcane liście, wyglądają jak po żerowaniu mszycy...chyba trzeba je czymś popryskać :( :?: staram się jak najmniej chemii używać w ogrodzie, widać już tego efekty...na iglakach wprowadziły się zielone pająki, drzewka zaczynają być naturalnie chronione...na innych roślinach dobre robaczki też na pewno są chroniące rośliny;:215 Róże tylko na wiosnę zostały opryskane od bruzdownicy, w tamtym roku po raz pierwszy w połowie lata zniszczyła pąki kwiatowe...teraz róż jest więcej, szkoda by było żeby nie kwitły.
Kalina angielska.
Obrazek

Kalina hordowina.
Obrazek

Lilak
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu cudowna wiosna nie mog się napatrzeć . I trafiłam na najświeższe zdjęcia :D , u nas dziś leje i dobrze, bo wąż u mnie już rozwinięty i działa. Susza straszna, a ja jeszcze wszystko pod drzwami więc tym bardziej pić roślinom się chce. ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu lilak u mnie w podobnej fazie ;:108
Różaneczniki u Ciebie już zakwitają? Moje jeszcze mają zamknięte pąki ;:65

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Aniu :wit Ale u Ciebie wiosna !dech zapiera, tak pięknie kwitnąco i pachnąco ;:215 Kalina angielska zjawiskowa, jaki będzie kolor kwiatu ? A różanecznik, to po prostu bajka :tan
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny dziękuje za odwiedziny ;:167 ;:196 Dzisiejsze foto z ogrodu, laptop będzie zajęty przez kilka dni...odezwę się jak wszystko wróci do normy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja dębolistna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepiękne rh. Lilak jaki ma intensywny kolor. Hosty takie ładne kępki już potworzyły. Aura Ci sprzyja.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Jak zawsze śliczności pokazujesz.
Wiąz mnie oczarował. Napisz, proszę, jak długo trzeba czekać na taki okazały krzak? Mam malucha, ale nie mam pomysłu na miejsce i się biedak męczy wkopany z donicą.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Na pięknie skomponowanych rabatach idealny porządek ;:63 Chwaścika u Ciebie nie uświadczy chyba Anno ??? :)
Bogactwo roślin - imponujące!
Miłego dnia!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu ;:3 o Hostach mi nic nie mów :;230 wczoraj jedną doniczkę wysianych host sadziłam do gruntu, wszystkich naliczyłam 200 szt. Lepiej im będzie w gruncie jak w doniczce, nie wiem tylko czy psy i kury nie wygrzebią sadzonek...obstawione są kamieniami, to minimalna osłona ale może osłoni rośliny. Jeszcze dwie doniczki zostały do posadzenia ;:224
Lilaków jest cztery odmiany, nie wszystkie zakwitną...lilak Sensation w tamtym roku został solidnie przycięty, żeby się zagęścił...ma tylko dwa kwiatostany. Rośnie jeszcze odmiana NN z bardzo drobnymi kwiatami, powinna zakwitać. I jest jeszcze jedno biedactwo kupione z przeceny, może zakwitnie za dwa trzy lata :wink:

Aniu ;:167 z wiązem uciekaj do gruntu, szkoda kisić go w doniczce...wiąz bardzo szybko rośnie, na początku najlepiej zostawić go w spokoju, jak urośnie na ponad jeden metr można go zacząć prowadzić. Zostawić kilka grubych gałęzi pozostałe usunąć...zresztą potem już widać co odsłonić a co przyciąć. W tamtym roku drzewko zostało porządnie ogołocone z liści i gałęzi...w tym roku wygląda lepiej, chociaż chmurki zostaną jeszcze skorygowane i poprzycinane. Wiąz można ciąć jak przydrożną wierzbę, dobrze znosi takie zabiegi.

Maryniu ;:3 na wiosnę zasiliłam kawałek rabaty słabo przekompostowaną ziemią, na tym kawałku rośnie wszelki możliwy chwast...jest nie do opanowania. Najgorsza plagą jest Muchotrzew, wszędzie go pełno...na fotkach tego nie widać...odbija po każdym deszczu. Przez cały czas jest co robić. Dochodzi jeszcze warzywnik i maliny...tam też dzieje się co dobrego ;:124

Kalina hordowina zaczyna rozkwitać.

Obrazek
Szafirek Fantasy Creation
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kalina angielska

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A który bez najbardziej Ci się podoba? Nie wiedziałam, że bez się przycina. Wiem, że wycina się kwiatostany żeby zakwitł w przyszłym roku ładnie.
Z tymi hostami to niezła jazda. Tyle sztuk.. No może większość się uchowa i kurki czy pieski nie wygrzebią.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”