Loki powinnam po jednym lub dwa zdjęcia wklejać dziennie to rzeczywiście starczyło by na tygodnie , ale ja nie mogę wytrzymać i wklejam wszystko na raz
Wolusiu zawsze jakaś szansa jest .
Gosiu masz rację właśnie u Ciebie tak ją podziwiałam , mam nadzieję że u mnie też pięknie zakwitnie.
Jeżeli nawet w tym roku będzie Ci słabo kwitł to w przyszłym się odwdzięczy .
Genia- Uwaga do dzienniczka.Nie ma nazw np.jak nazywa się niebieski z serii iryski niskie już kwitną oraz pierwszy niebieski co to mimo brzydkiej
pogody zakwitł. Znaczniki widzę więc znane są.
Janku przyjmuję uwagę z pokorą , ale nie obiecuję poprawy znaczniki są ale nie gwarantują prawdziwej nazwy , dlatego że wnusia bawiła się nimi , do tego czasem zaznaczam jakiś żeby komuś wykopać sadzonkę .
Gieniu
Ale cudeńka, jakie piękne iryski ci zakwitły co za kolorki
Wspaniałe zakupy i super wycieczka do szkółki
Zakwitł mi ciemno fioletowy irysek od ciebie , cudny
Cieszę się ,że mam u siebie kawałek twojego ogrodu
Czekam czy kolejne pokażą kwiatki, wszystkie hosty pokazują kły a lilia wodna wypuściła już kilka liści
Obejrzałam wszystkie Twoje irysy i teraz zastanawiam się gdzie ja je jesienią zmieszczę u siebie niby miejsce jest ale trzeba jakiś plan zrobić nowej rabaty. Przypomniały mi się czasy jak byłam dzieckiem i moja babcia miała takie najzwyklejsze żółte i niebieskie irysy ach...
Basiu, Magdo witajcie ja swoją kolekcję zaczynałam od trzech irysków ,niebieski, bordowy i żółty ,potem doszło jeszcze cztery odmiany i byłam szczęśliwa ,myślałam że mam wszystkie , teraz pewnie mam ze 40 odmian niskich , ale nie jestem pewna czy to już wszystkie jakie mi się podobają
Tesiu czasem pierwszy rok po posadzeniu nie kwitną , mam też kilka takich , nawet się nie rozrosły .
Zostawiam Wam te fotki i lecę pielić bo chwasty rosną jak szalone