Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

U mnie większość krokusów już przekwitła, dobrze że do Ciebie wiosna przyszła z opóźnieniem bo teraz można je podziwiać w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Cudna wiosna u Ciebie , krokusiki, pierwiosnki ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje krokusy wielkokwiatowe wchodzą dopiero w fazę rozkwitu :D Czasami opóźnienie jest całkiem przyjemne :D
Na podwórku pochmurno, ale dość ciepło. Wszystkie rośliny ruszają z kopyta, więc i moje krokusy szybko przekwitną. Trudno :D Dwa dni temu zauważyłam cieszyniankę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś ,oglądam piękne krokusy ,bo ich nie mam ,ze starych nasadzeń zostały 3 szt a jakoś zaniedbałam dokupić ,wczoraj cały dzięń w ogrodzie ,bo przyjechały róże ,ciągle coś nowego przyjeżdża ,i trzeba to ogarnąć,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :wit ;:196
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Aguś ale piękna wiosna u Ciebie :tan tak kolorowo ...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tosiu te pasiaste krokusiki to ,,Pickwick,, moja ulubiona odmiana, są z tych o dużych kwiatach.... jeśli trafisz gdzieś na nie, to namawiam do zakupu.... są super.... jako jedyne ze sporej ilości różnych odmian przetrwały tamtą paskudną zimę przed 3 sezonami....
Masz rację, że nie każdy pochyli się nad kwiatuszkiem, nie każdego zachwycają.... są osoby, które nie są wrażliwe na piękno przyrody....
Miłego pobytu na działeczce :wit

Ulu u mnie też niektóre krokusy przekwitają..... na szczęście są i wczesne i późniejsze, więc to kwitnienie rozciągnie się w czasie.... tym bardziej, że u mnie inne kwiaty nie bardzo śpieszą się z kwitnieniem.....
Miłego wieczoru :wit

Aniu Ja też planuję dosadzić sporo wczesnowiosennych kwiatuszków jesienią.... mam ich stanowczo zbyt mało.... Jedynie krokusów mam całkiem sporo....ale tak je lubię, że też jeszcze posadzę 8-) :lol:
Widziałam Twoją kompozycję doniczkową z pomarańczowymi brateczkami..... cudne są i wspaniale wyglądają z bratkami granatowymi i hiacyntem ;:167

Dorotko u mnie zaczynają przekwitać te najwcześniejsze odmiany.... ale sporo dopiero szykuje się do kwitnienia, tak, że jeszcze troszkę będą zdobiły ogródek..... Cieszą mnie, tym bardziej, że pozostałe kwiaty nie bardzo kwapią się do kwitnienia....

Śnieżku miło mi bardzo, że moja ogrodowa wiosenka podoba Ci się :D

Ewuś u mnie jakoś odwrotnie..... pierwsze zakwitły wielkokwiatowe a drobnokwiatowe później.... niektóre dopiero się szykują.... ale może dlatego, że te pierwsze już kilka lat u mnie rosną, a następne, to zeszłoroczne nasadzenia......
U mnie dziś jest przepiękny dzień..... słonecznie i bardzo ciepło..... wspaniale....
Moja cieszynianka coś nie pokazuje się.... mam nadzieję, że nie przepadła....

Martusiu nic straconego.... zdążysz jeszcze krokusów dosadzić :D
Ty działasz różanie :D .... ja już nic nie dosadzam, poza wczesnowiosenną drobnicą.... nie mam już miejsca na nic... ciasnota...
Miłego wieczoru ;:196

Reniu dziękuję ;:196 te kolorki to głównie dzięki krokusikom.... inne kwiatuszki nie bardzo się spieszą.... ale mam nadzieję, ze już na dniach ruszą...
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne te kolory krokusów. Miłej niedzieli. :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Po kwitnieniu muszę trochę je pogrupować ,bo na razie mam plamy Pickwicków ,żółtych czy Princa Clausa i plamy botaników, a właściwie to już zrobiła się z nich małą łączka :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja też muszę dokupić jeszcze tulipanów i innych wiosennych kwiatków. Marzy mi się krokusowa łączka :).
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Rzeczywiście sporo 'Tricolor' trafiło Ci się w mieszance! Ja też je bardzo lubię i pięknie wyglądają nawet zamknięte, bo wtedy widać 3 kolory 8-) A po 'Pickwick' z ostatniej serii chyba pokazałaś 'Blue Pearl'?
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Agnieszko, krokusy masz przepiękne i białe i niebieskie i te niebieskie prążkowane. Pospisywałam nazwy i postaram się w nie zaopatrzyć. Do tej pory krokusy traktowałam mocno po macoszemu, mam raptem 2 kępki posadzone kilka lat temu ze sklepu w kropki. Jednak w tym roku na FO pokazywane są takie okazy, że uległam. Problemem jedynie są u mnie nornice, które mogą mocno powstrzymać me zapędy, zeżarły mi taką piękną kępę kremowych tulipanów, ale do jesieni jeszcze duże czasu więc mam nadzieję, że coś wymyślę.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Może cieszynianka się jeszcze pokaże, na swoją dość długo czekałam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aguś piękne masz te krokusy. Te pasiaste są superowe. U mnie podziwiać krokusy mogę tylko pod blokiem. Fajnie że ktoś je tam umiejscowił. Każdego dnia odkąd zakwitły się nad nimi zachwycam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu cieszę się, że podobają Ci się :D Krokusiki to takie drobniutkie kwiatuszki, ale bardzo cieszą :D

Jadziu ja do tej pory kupowałam krokusy odmianami.... ale ta zima przed 3 sezonami przetrzebiła mi je i niewiele zostało..... jesienią kupiłam mieszankę i zastanawiam się czy je pogrupować...

Asiu chcesz posadzić krokusiki na trawniczku???

Jacku ten krokus jest czysto biały , jak dobrze pamiętam to Ard Schenk..... Blue Pearl niestety wyginęły mi....pozostały jakieś pojedyncze kwiatuszki, mam nadzieję, że rozrosną się i kępka się odnowi....
Trikolorków jest naprawdę mnóstwo..... chyba je pogrupuję :D

Bogusiu współczuję nornic.... to prawdziwe utrapienie, potrafią zniszczyć piękne kolekcje.... czasami aż się odechciewa sadzić cebulowych..... ja na szczęście nie mam z nimi kłopotu....
Chyba jedynym ratunkiem jest sadzenie w donicach, czy drucianych koszyczkach....

Ewuś wydaje mi się, że coś się zaczyna pokazywać..... oby to była cieszynianka :D

Madziu ktoś miał świetny pomysł z tymi krokusikami..... cieszą oczy wielu osób..... takie maleństwa a są wiosną prawdziwą radością.... Ty na działeczce ich nie sadziłaś???
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

W swoim ogródku znalazłam siewkę miodunki, właśnie z kwiatkami w takich kolorach jak ta, którą nam pokazałaś - ślicznota z niej. Skąd się wzięła nie wiem bo mam zupełnie inną odmianę, czyżby jakaś krzyżóweczka?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”