Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
- bejka1970
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
Ale mnie rozbawiłeś Mati....tym starannym planowaniem
ja z załorzenia buszmenka jestem
liliowcami i irysami mogłabym zapchać każdy wolny skrawek ziemi
a kompazycja ....to taki trudne słowo
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale uwielbiam taki zaplanowany busz
takie sa najpiękniejsze 
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Busz masz piękny, nawet jak nie planowany :
U mnie jest tak: najpierw dokładny plan, potem nasadzenia wg planu a potem dosadzanie tam gdzie jest skrawek miejsca i wtedy cały plan bierze w łeb
Mam tylko 1 miejsce, które zostało zaplanowane i nic tam nie zmieniam, bo wszystko co wymyślę okazuje się gorsze od tego co już jest
U mnie jest tak: najpierw dokładny plan, potem nasadzenia wg planu a potem dosadzanie tam gdzie jest skrawek miejsca i wtedy cały plan bierze w łeb
Mam tylko 1 miejsce, które zostało zaplanowane i nic tam nie zmieniam, bo wszystko co wymyślę okazuje się gorsze od tego co już jest
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Beatko wpadłam zobaczyc Twoje irysy najbardziej podoba mi się Connection,
Jazz band kupowałam w Czechach ale nie kwitł jeszcze , sama jestem ciekawa co w przyszłym roku u mnie nowego zakwitnie , nie liczę na te kupowane w tym roku , ale w zeszłym .
Jazz band kupowałam w Czechach ale nie kwitł jeszcze , sama jestem ciekawa co w przyszłym roku u mnie nowego zakwitnie , nie liczę na te kupowane w tym roku , ale w zeszłym .
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Beatko leżę i siurambejka1970 pisze:Aniu moim marzeniem jest ogród w którym trawnik pełni rolę tylko i wyłącznie ścieżek między rabatamihamuje mnie tylko brak czasu i sił
![]()
-
hypnosa
- 100p

- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj dziewczyny ja mam to samo
,tłumacze sobie i mężowi,że ja tylko na szerokość jednego szpadla muszę rabatę poszerzyć.On to już ręką machną i mówi,że każdy ma pełne prawo do tego aby się narobić.I opala się,beztrosko wyleguje i...podziwia,moja pasję,siedzenia w buszu na kucki i wywożenia taczkami chawastów.
Ale co ja zrobię,jak mi to szczęście daje
Czy jest na tym forum,ktoś,kto z własnej woli zarzucił swoje ogrodowe hobby?
Ale co ja zrobię,jak mi to szczęście daje
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
..opssss, przepraszam zamiast u hypnosy, to u Ciebie się wpisałam Beatko 
- bejka1970

Beatko
jak ja się uśmiałam z twoich wojaży do stolycy i nie tylko
jesteś kochana gejzerem optymizmu i humoru a twój wątek jest najlepszym lekarstwem na zimowe smutki
Mati czy te cyferki w twoim nicku to rok urodzenia...jeśli tak to jesteś prawie w wieku mojego syna
on co prawda nie podziela mojej pasji ale teź nie jest niechętny....muszę wymyślić sposób żeby go trochę zielono zakręcić
Ewcia ja to najpierw kupuję oczmi,bo myślenie mam w tedy wyłączone,później jak przychodzi paka to latam z obłędem w oczach i sadzę tam gdzie akurat mam wolne miejsce,apotem jak roślinki już rosną i kwitną to latam ze szpadelkiem i przesadzam
Geniu nie wiem czym to sobie tłumaczyć....łagodną zimą ,czy szczęściem początkującego,ale w tym roku miałam 100%kwitnienie jeślichodzi o nowości
Najbardziej czekałam na High Master,ale przyznam ci się,że to właśnie Connection zauroczył mnie najbardziej
Jazzbend kupowałam od Emila ,spóźnilam się jednak naZłotowłosą i na Bratislavian Prince i chyba wiem kto mnie ubiegł
W tym roku kupowałam irysy od Sławka,Emila i Kasi washa,nawet jeśli zakwitnie tylko połowa to i tak będę się cieszyć
Sabinko róbmy swoje...zobaczysz jeszcze trochę i zarówno em jak i reszta rodzinki będą się zastanawiać jak mogli żyć bez tych kolorów i zapachów w ogrodzie
masz zielone łapki a twoje róże nie pozwolą nikomu przejść obok nich obojętnie
Basiu ja nikogo nie ciągnę do pomocy w ogrodzie ,bo tak naprawdę to lubię być w nim sama.Mam ogromny deficyt jeśli chodzi o ciszę i spokój , grzebiąc w ziemi odpoczywam psychicznie i ładuję akumulatorki
Kasia pomyłka pomyłką ,ale jakiś bukiecik zostawić mogłaś
Mati czy te cyferki w twoim nicku to rok urodzenia...jeśli tak to jesteś prawie w wieku mojego syna
Ewcia ja to najpierw kupuję oczmi,bo myślenie mam w tedy wyłączone,później jak przychodzi paka to latam z obłędem w oczach i sadzę tam gdzie akurat mam wolne miejsce,apotem jak roślinki już rosną i kwitną to latam ze szpadelkiem i przesadzam
Geniu nie wiem czym to sobie tłumaczyć....łagodną zimą ,czy szczęściem początkującego,ale w tym roku miałam 100%kwitnienie jeślichodzi o nowości
Sabinko róbmy swoje...zobaczysz jeszcze trochę i zarówno em jak i reszta rodzinki będą się zastanawiać jak mogli żyć bez tych kolorów i zapachów w ogrodzie
Basiu ja nikogo nie ciągnę do pomocy w ogrodzie ,bo tak naprawdę to lubię być w nim sama.Mam ogromny deficyt jeśli chodzi o ciszę i spokój , grzebiąc w ziemi odpoczywam psychicznie i ładuję akumulatorki
Kasia pomyłka pomyłką ,ale jakiś bukiecik zostawić mogłaś
- mati1999
- 1000p

Nie nick 99 to przez to że mi sie podobał
powinien być 2001 lat mam 13
- bejka1970

No,no...to tym bardziej jestem pod wrażeniem 
- mati1999
- 1000p

A tak prywatnie ogródkowanie zaczalem w wieku 8 lat ; 
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Mati, jesteś jak dinozaur. Wszyscy o nich słyszeli ale dawno wyginęły
Niezmiernie cieszy, że nie wszyscy młodzi siedzą z nosem w kompie ;-) ale i przyrodę zauważają
Niezmiernie cieszy, że nie wszyscy młodzi siedzą z nosem w kompie ;-) ale i przyrodę zauważają
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Mati to ty jesteś młodziutki ogrodnik mój syn pracuje ze mną w ogrodzie cały czas jak zaczął chodzić to mi towarzyszył a w wieku około 4 lat to pomagał sadzić cebulki itp. ciekawe czy mu to zostanie teraz ma 11 lat i chętnie pracuje w ogrodzie z czego ja się cieszę 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Beatko a ja odwrotnie ,nie dostałam od Emila Jazz Band za to udało mi się kupić Złotowłosą i Bratislavian Prince ,już nie mogę doczekac się ich kwitnienia .
A Jazz Band kupiłam w Czechach , choć na 100% będzie wiadomo jak zakwitnie .
Na Connection jak Ci się rozrośnie możemy zrobić wymianę .
A Jazz Band kupiłam w Czechach , choć na 100% będzie wiadomo jak zakwitnie .
Na Connection jak Ci się rozrośnie możemy zrobić wymianę .
- bejka1970

Geniu zapisane
kiedyś wydawało mi się ,że taki kwiat brązowy to musi być smutny,ale w irysach jest tyle ciekawych połączeń, że nie sposób się nimi nie zachwycać