Ogrom zajęć nie pozwalał mi poświęcić czasu dla forum. Trochę się unormowało i mam nadzieję że będę znów regularnie tu zaglądać.
Ciekawa dyskusja się wywiązała, fiołki na wolnym powietrzu

Czytałam coś kiedyś o fiołkach jadalnych, mają fioletowe kwiaty o delikatnych płatkach, są pachnące i można je dodawać do sałatek, z nimi chętnie bym spróbowała

Pojawiło się trochę nowych kwitnień, skromnych pojedynczych kwiatków. Na więcej na razie nie pozwalam bo fiołeczki zajęte są budowaniem masy zielonej. Zależy mi na bujnym kwitnieniu letnim gdyż przygotowujemy się do małej wystawy...

?? ??????? ????? / RS Zolotaja Rybka
Oszalałam na punkcie tej odmiany, kwiaty jak u Zima Ulybaetsja i pstrokata rozeta, wygląda niezwykle dekoracyjnie. Rośnie niezbyt szybko ale i problemów nie stwarza. Zaliczam ją do perełek mojej kolekcji

?? ?????? ??? / EK Lunnaja Feja
Następny pstrokatek. Kwiaty nie są specjalnie oryginalne ale rozmiar niczego sobie i w połączeniu z przepięknym rysunkiem liście robi miłe wrażenie. Rośnie bezproblemowo.

?? ???????? / LE Karusel`
Moja kolejna miłość, czerwone jaskrawe kwiaty w połączeniu z nasyconą zielenią rozetki wygląda świeżo i przyciąga wzrok. Rośnie szybko i bezproblemowo, ciągle chce kwitnąć, z żalem usuwam kolejne pączki.