Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Post »

Ja miałam się zabrać za przesadzanie teraz, ale mam tak nos zawalony, że nie mam ochoty na nic.
Kwiaty muszą poczekać na lepsze czasy.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wando, ja przez tą pogodę popadam w letarg :? Wyczekiwany cały tydzień weekend?i ogrodowo bezużyteczny. Dobrze, że zdążyłam posypać nawozy przez deszczem, jedyny plus całej sytuacji.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ale masz piękne ptaszki :D niestety nie rozpoznaję gatunku :;230 a ostatnio jestem ornitologiem z przymusu. ;:108
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Co do pogody mam podobne do Ciebie odczucia. Mimo paskudnej pogody coś się odmieniło, w nocy temperatura na plusie i już widać, że się bardziej zazieleniło.
Poza tym ostatnie dni były koszmarne ze względu na plagę wypalania traw.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wandziu :D zauważyłam na wcześniejszej stronie na fotkach takie fajnie przystrzyżone chyba jałowce.
Czy to odmiana Stricta ?
Ostatnio też porządkowałam swoje iglaki i jak tak oglądam te Twoje , to chyba jeszcze te moje tak przytnę.
Po ostatnim weekendzie (mój trwa na ogół przez 3 dni) tak intensywnie pracowałam w ogrodzie, że przez cały tydzień nie mogłam się pozbierać. Też z ulgą powitałam ten weekend z wiatrem i deszczem. :lol:
Czy masz już może nawadnianie zrobione ? U mnie wciąż linia leży i czeka. :;230
:wit
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu :wit ,
ale czyściutko na rabatkachm, ;:215 wyglądaja te strzyżone iglaczki, iryski piękne moje też zakwitły
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu widzę że ciężko pracowałaś w ogrodzie i już masz porządek. U nas przycięte żywopłoty i niektóre drzewka w ogrodzie ale jeszcze nic nie wygrabiane nawet okrycia z piwonii drzewiastych nie zdjęte.Dzisiaj jest okrutnie zimno, pada deszcz i wieje.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wando pozdrawiam serdecznie.
Wpadam choć na chwilkę, żeby się przypomnieć że istnieję i śledzę ciuchutko. Ale z czasem krucho a te krótkie chwile wytchnienia nie zawsze idą w parze z weną do pisania. Nie mam też weny ogródkowej ;:185
Podziwiam wysprzątany ogródek i zazdroszczę możliwości pracy w domu i jednoczesnego doglądania ogrodu.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Heliofitka, a no widzisz Iwonko. A pamiętasz, jak ci pisałam, że mi przeszła fascynacja fiołkami, a ty mnie strofowałaś? Teraz sama tak masz. Ja nie będę się radykalnie znimi rozstawać, w sensie: wyrzucać lub oddawać. Ale jeśli któryś pada, żegnam go bez żalu i nie staram się za wszelką cenę rozmnożyć. Tyle tego jest, że nie płaczę. Też mi się nie chce stale odmładzać. Nacieszyłam się już nimi i po prostu sobie są, jakie są :wink: A fakt, że są rzeczywiście chimeryczne.

Koziorożec, Marta, gdybym miała dwadzieścia lat, pewnie byłoby mniej uciążliwe to wieczne machanie łopatą. Stopniowo dążę do ograniczania gatunków i ułatwiania sobie pracy. Denerwuje mnie mój brak energii, ale może to tylko przedwioś nie takie męczące.

Tajeczko, no nie, wszystko tylko nie śnieg! U nas aż tak źle nie jest. Tęskniłam za deszczem i jest deszcz. Gdyby tylko tak nie wiało. U nas dzisiaj nie było prądu przez wichurę. Całe szczęście, że naprawili. Dzięki, że wpadłaś ;:196

Margo, ty też Małgosiu pociągasz nosem? Gdzie nie wejdę, każdy zaziębiony albo chory. Mnie też energia opuściła po tych piewszych zrywach. Czekam na poprawę pogody ;:108 Ma to nastąpić podobno w czwartek.

Robaczku, ty też w letargu? No to reguła się potwierdza. Wszyscy jedziemy na jednym wózku. Jeszcze trochę i będzie dobrze. To ostatnie podrygi tej niby-zimy.

Lady-r, postawilam te ptaszki dla ozdoby i poprawy humoru. Gatunek nieważny. Ważne, że śpiewają. :D

Danio, wypalanie traw w takiej suchej porze to faktycznie horror nie do zniesienia. Strasznie to niebezpieczne. W pobliżu na szczęście tego nie obserwujemy.

Ignis, Te jałowce to faktycznie Stricta. Takie beczułkowate w kształcie. Były ładne ze dwa czy trzy lata. Potem podupadły, ale po ogoleniu przeżywają drugą młodość. Tak więc jak najbardziej ci radzę: podetnij je radykalnie, nie żałuj.
Nawadniania u mn ie nadal niet. Teraz są deszcze, więc przestało być na razie pilne.

JSZFRED, Asiu na razie jest czyściutko, czekam jednak, aż to wszystko zarośnie, bo trochę smutno na rabatach.

Jola1, oj witam cię, kochana. Aż tak się zapóźniliście z pracami ogrodowymi? Okrycia to ja mam już wszystkie pozdejmowane i teraz czeka mnie etap nawożenia, bo po deszczach wszystko ruszy z ziemi w szybkim tempie.

April, ja z weną do pisania też jestem ostatnio na bakier, ale całkiem bez FO to już żyć się nie da. Jeśli nawet nie piszę, to stale o was myślę i mam wyrzuty sumienia, że nie nadążam z odwiedzinami.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Witaj Wandziu :wit Mówisz że od czwartku ma wrócić ciepło? Juchu ;:138 Już stanowczo znudził mi się ten wiatr na dworze.
Przesadzasz fiołki- gratuluje zacięcia. Od kiedy przyszła wiosna ciągnie mnie za mocno do ogrodu i moje wyglądają conajmniej źle. Muszę też o nie zadbać. Nie zauważyłaś żeby im to nawożenie szkodziło?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Wandziu, a u mnie dla odmiany pogoda całkiem całkiem ;:108 niespodziewanie weekend był bardzo ciepły i słoneczny ;:3 Przesyłam więc troche energii :D
Ogród u ciebie wygląda bardzo atrakcyjnie, drzewa nadaja mu klimat ;:108 Porządki zrobione, a po deszczu wszystko wystrzeli ze zdwojoną siła ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Wandziu piękna wiosna do ciebie zawitała ;:63
przystrzyżone iglaczki bardzo ładne, ogród czyściutki aż miło popatrzeć ;:333
ptaszki bardzo ładne będą gustownie wyglądały w kompozycjach
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Wandziu wiosennie choć za oknem wiatr szaleje ...piękne liście bergeni ...jak posadziłam w swoim ogródku to przyszła sąsiadka niemal z krzykiem "co pani sadzi toś to są cmentarne kwiaty."..mało nie padłam z wrażenia ...zapytałam a jakie pani kwiaty nie cmentarne uważa...zamknęła się...i nasza znajomość skończyła się co mnie bardzo ucieszyło... :) a ja je lubię bo są takie wytworne... :)
przyszłam zobaczyć Twoje bratki a przy okazji przypomniałaś że czas przesadzać doniczkowce... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Bergenie cmentarne..? :shock: Nie widziałam na naszym cmentarzu ani jednej- za to thuje, jałowce, mahonie, brzozy, barwinki, sezonowo w donicach wrzosy.. Tym sposobem nic nie dało by się posadzić w ogródku ;:14, dobrze, że się sąsiadce nie dałaś ;:138
Chociaż, jak wybierałam kwiaty do wiązanki ślubnej i oglądając zdjęcia na necie widziałam kalie- nie powiem, dziwnie mi się zrobiło..

Wandziu- ale nas wietrzysko targa, prawda.. ;:223 Ale byle dotrwać do czwartku.. czytałam, że weekend zapowiada się również piękny.. w kolejnym tyg niewielkie pogorszenie, a później fruuuu- wiosna ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak, sprawdzałam prognozy i faktycznie od czwartku poprawa. Liczę na to, bo w sobotę miałam zamiar opryskac trawnik randapem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”