Ja też mam słabość do datur
Hortensje w moim ogrodzie cz. 2
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hortensje w moim ogrodzie cz. 2
Piękne widoki 
Małgosiu znowu urodziwe datury czy rok rocznie je ścinasz ??????? Kupowałaś sadzonki czy badylki. Masz na pewno je gdzie przechować bo inaczej by nie było

- slotys
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Marysiu uwielbiam datury za ich nieziemski wygląd i zapach. Te na zdjęciach to młodziutkie kupione wiosną sadzonki. Oczywiście trzeba je ściąć przed zimą i przechować w chłodnym miejscu /czytaj garderoba/.
Do ubiegłego sezonu miałam 3 sporych rozmiarów drzewa daturowe. Niestety początkiem października 2013 pokonał je niespodziewany przymrozek. Zresztą sama zobacz jak pięknie komponowały się z hortensjami.

Do ubiegłego sezonu miałam 3 sporych rozmiarów drzewa daturowe. Niestety początkiem października 2013 pokonał je niespodziewany przymrozek. Zresztą sama zobacz jak pięknie komponowały się z hortensjami.

- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Te Twoje Datury to przecież duże drzewa
Chyba ciągnikiem je wnosisz.A ja nie pochwalam usuwania mieczyków i Kann
Ale w sumie i tak masz piękny ogród i obędzie się bez tych ceból
Ale w sumie i tak masz piękny ogród i obędzie się bez tych ceból
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękne były, duże i obficie kwitły i ten zapach. Ta pomarańczowa pachnie? Też uwielbiam datury.
Pozdrawiam - Justyna
- slotys

Ewciu ostatnie zdjęcie datur jest z ubiegłego sezonu . Były cudne ale są już przeszłością .Fakt... z wnoszeniem na zimę był duży problem bo były to ogromne krzaczyska. Ile mąż nazrzędził się przy tym...
Teraz zaczynam od nowa. Wiosną kupiłam od forumkowej ANI "Raczka" dwie sadzonki. Nie wyobrażam sobie letnich wieczorów bez ich anielskiego zapachu.
Justyś widok i zapach kwitnących datur wprowadza mnie w jakiś bajkowy świat . Uwielbiam je...chociaż moje maluchy potrzebują jeszcze trochę czasu aby pokazać na co je naprawdę stać.
Pachną obydwie ...i pomarańczowa ...i różowa.
Justyś widok i zapach kwitnących datur wprowadza mnie w jakiś bajkowy świat . Uwielbiam je...chociaż moje maluchy potrzebują jeszcze trochę czasu aby pokazać na co je naprawdę stać.
Pachną obydwie ...i pomarańczowa ...i różowa.
Małgosiu czy oglądałaś w sobotę program w TVP "rok w ogrodzie" były pokazane hortensje owszem ładne ale Twoje ładniejsze mogły by wziąść udział w programie do pokazania.
- slotys

Marysiu jak miło czytać takie słowa ...dziękuję kochana. A programu niestety nie oglądałam .
Pozdrawiam Cię cieplutko
Pozdrawiam Cię cieplutko
- slotys

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu jak dla mnie to w każdej fazie są piękne. Wspaniałe widoki.
- slotys

Alu utwierdziłam się w przekonaniu ,że tym piękniejszy i zjawiskowy ogród im więcej w nim hortensji . Dlatego też mam kolejną rabatę hortensji bukietowej LIMELIGHT i bergenii a dzisiaj wytyczyłam wreszcie dawno planowaną rabatę hortensji ogrodowej i ostróżek. Może uda mi się ją skończyć w przyszłym tygodniu. Na efekty trzeba będzie oczywiście poczekać ponieważ roślinki są wyhodowane przeze mnie własnoręcznie więc nie są to jeszcze duże krzewy . Ale za rok, dwa powinno być kolorowo....