Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Ależ boski hamak Twój eM dostał! A znajdziecie czas, zeby z niego korzystać przy takim zapracowaniu? :)
Pięknie Ci się hortensja przebarwiła, moje maleństwa w cieniu też się bardzo starają, ale jednak jeszcze parę lat muszę poczekać na taki efekt. I też uważam, ze powinnaś mieć większą działkę, żebyś mogła w pełni talent ogrodowy rozwinąć....w zasadzie to gmina powinna Ci przyznać taką za darmo (moze to pole po drugiej stronie drogi?) bo wywierasz wybitnie pozytywny wpływ na zagospodarowanie otoczenia :wink:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Kasiulka ,jak bym dostała taki hamaczek ,to też nie była bym obrażona :lol: .Róże u Ciebie jeszcze w pięknych barwach .Ja też mam mini Eden ,do tej pory bez chorób i pięknie kwitnie .Duża Edenka ,tak samo .Mam ją 5 lat i nigdy nie chorowała .Obecnie cala w pąkach .Ogród Twój nadal piękny
jest co podziwiać ;:3 ;:3 ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo fajny ten hamaczek, ładnie się wpisuje w krajobraz ogrodu. Mam nadzieję że wygodny a pogoda pozwoli cieszyć się nim jeszcze trochę.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry!
Pisałam, pisałam i wszystko diabli wzięli :twisted:
No to jeszcze raz....
Marysiu, Mini Eden obrasta parawan i jego delikatne kwiaty fajnie komponują się z ażurowym, metalowym wzorkiem na konstrukcji. Hortensje szybko rosną, więc na efekt nie trzeba długo czekać :uszy
Małgosiu, o ND napisałam, mam nadzieję, ze zakwitnie ;:196 Różyczki w pierwszym roku rzadko pokazują na co je stać, u mnie tez nie wszystkie są udane, ale rzadko trafiają na zdjęcia ;-))
Pastelka to żelazna róża, nawet jeśli czasem koślawa ;-)) Buziaki ;:196
Aniu, hamak przetestowany! Mozna wygodnie wypocząć i bujać w obłokach ;:170
Lukrecjo, dwie największe rabaty różane powstały jesienią, wiosną doszły byliny, więc test kopcowania dopiero przede mną ;-) Róże posadzone są na szerokich rabatach, w dużych grupach, a zdjęcia robione są z profilu, stąd może wrażenie, że są bardzo ciasno. Większość róż sadzilam w odstępach min. 50 cm zatem zgodnie z zaleceniami hodowców róż.
Mini Eden przypomina klasycznego Edena kształtem kwiatów, choć są mniej pełne i znacznie mniejsze. To mini climber :)
Pat, hamak kupiliśmy w Meksyku, ale z braku starodrzewu w ogrodzie wymyśliłam taki stelaż. Wprawdzie pocztą przyszło 6 desek i kilka śrubek bez instrukcji, więc M musiał zrobić sobie prezent sam z użyciem wyobraźni, ale dał radę :D
Działkę chętnie wymieniłabym na większą, choć raczej nie w bliskiej przyszłości...ale kto wie ;:224
Ewa, cieszę się, ze o Edenie i jego mini wersji masz takie same zdanie, świetne roze! Moje rosną dopiero od zeszłego roku, a i tak uważam je za najlepsze w moim ogrodzie ;:215 Dziękuję za przemiłe odwiedziny ;:196
April, hamak bardzo wygodny, w ogrodzie wygląda jakby był tu od zawsze ;-)
Miłego dnia ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej ale hamak ;:oj
jejku róże to masz Kasiu boskie ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, codziennie oglądam ten raj u Ciebie i za każdym razem jestem czymś mile zaskoczona :D Taka ilośc roślin powoduje, że ogród każdego dnia wygląda inaczej. Dodatki i kompozycje to cudowny wyraz charakteru Twojego ogrodu. Hamak świetny ;:108 Mój w prezencie urodiznowym otrzyma łóżko drewniane ogrodowe. Nie ma to jak miłe męskie prezenty :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,hamak pierwsza klasa,pieknie wkomponował się w ogród.Mój kolos stoi na tarasie.Róze u ciebie nieprzerwanie kwitną,bajeczne wszystko.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu ;:196 bardzo mi się podobają Twoje krzaczki Pastelli. ;:138
na razie mam taką jedną posadzoną na rabacie i też widzę, że długo utrzymuje kwiaty.
Hamaczek ;:215 , teraz tylko musisz znaleźć czas, by móc się na nim wylegiwać. ;:306
:wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, deszczowe dzień dobry :wit
Twój piękny ogród zyskał kolejną ozdobę - rewelacyjny akcent, no i przede wszystkim kolejne miejsce do wypoczynku :)
Sama zastanawiałam się jakiś czas temu nad podobnym, ale zrezygnowałam ze względu na konieczność przestawiania podczas koszenia. Może niepotrzebnie?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Stęskniłam się za Twoim różanym rajem ;:173 Cudowne widoki ;:167
Wodzę wzrokiem w te i z powrotem i nie mogę się nadziwić jaki bajeczny ogród stworzyłaś w tak krótkim czasie ;:180
Buziaki!!

ps. Hamak ;:215 Czy widziałaś gdzieś podobne bez stelaża?
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu ;:196 , jesteś wspaniała. No i przepraszam za takie ignoranckie podejście do zielonej różyczki :oops: . Nie doczytałam jej opisu ;:223 . Aż takim koneserem nie jestem. Róża ta pozostanie dla mnie rarytasem oglądanym u Ciebie. Moje surowe warunki nie dla takiego cukiereczka. Połączenie jej z hortensją to oczywiście byłby mezalians.
Mierzę w szpaler hortensji i myślę czym je z przodu podsadzić. Musze jednak najpierw posadzić hortensje a dopiero potem będę się martwić o resztę.
Hamak super sprawa ;:138 , no a jak jeszcze możecie się na nim bujać oboje to już w ogóle ;:224 . U mnie z hamaka korzysta tylko syn, bo powiesiliśmy go na drzewach. O ile jedno to leciwa sosna, to drugie - wiotka sosenka.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Hamaczek super sprawa, zwłaszcza kiedy trzeba odpocząć po ciężkiej pracy. ;:215
Wymiana działki może stać się bliska, zwłaszcza, jeśli apetyt na większą ilość roślin się objawi.
A bywa, że i życie człowieka przymusi.
Jak to mówią..........nigdy nie mów nigdy...... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Pastellka ma tak, że wypuszcza długie i grube pędy. Podoba mi się taka jak na zdjęciu pokazujesz.
Ładny zwarty krzaczek obsypany kwiatami. ;:333
Jak długo utrzymuje kwiaty Mini Edenka?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja nie powinnam wchodzić do niektórych ogrodów.
Tylko człowiek się choroby nabawi.
Hamak super
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Najlepszego dla M ;:196 prezent dostal pierwsza klasa ;:215
U Ciebie jakby czas sie zatrzymal, kwitnie i kwitnie i kwitnie. Ja w tym roku jakos tak po macoszemu podchodze do MINI ale Jakis Taki ten sezon dupny jest u mnie. Jak nie pada na okraglo i zimno, to susza straszna - rozyce po tych pierwszych deszczach mi choruja strasznie i wygladaja obrzydliwie. Pierwszy raz mam Taki chorobowy rok - no i ten przedziorek ktory dal mi w tym roku popalic, tez okropienstwo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”