Betonowy balkon w środku miasta
Re: Betonowy balkon w środku miasta
Madzia jak by rosło szybko to byś mogła na tym fortunę zbić 

- szy---
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czemu nie zgodnie z planem,? przynajmniej będę miał więcej drewna na balkonie, a to lubię, bo drzwi w domu mamy naturalne i łazienka, własnej roboty taty też z drewna. 

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szymku, miałam na myśli to, że kołki okazały się za krótkie i trzeba się w dłuższe zaopatrzyć. Reszta oczywiście zgodnie z planem - się zagęściło u Ciebie na balkonie
Kamilo, cieszę się, że szybko nie rośnie. Miałabym problem, co z takim drzewskiem zrobić. Ale pewnie znaleźliby się chętni

Kamilo, cieszę się, że szybko nie rośnie. Miałabym problem, co z takim drzewskiem zrobić. Ale pewnie znaleźliby się chętni

Na 100% by się ktoś znalazł
I dałaś mi pomysł co robić na wakacjach jak mi się jakaś roślinka spodoba :P

- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Magdo, zatrzesienie kuflika cytrynowego jest w obi w Jablonnie miedzy naszymi miastami. Sa krzewy i na pniu szczepione. Cena tez pikna. Chyba ok 60-70zl
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek 
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.

Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Magda a może jedno przeznacz na bonsai o ile da się tak uformować.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Zdolna jesteś, nawet drzewo wyhodowałaś 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Z tym bonsai to jest dobry pomysł
może się uda?

- Magdallena
- 1000p
Troszkę mnie nie było. Dzień dobry.
Vampi, passi, nie mam pojęcia, jak się formuje bonsai. Ale może spróbuję. Tylko musi trochę podrosnąć, bo teraz nie za bardzo jest co formować - w ziemi jest bulwa a z niej wyrasta ten pióropusz liści....
Fajerko, dzięki za cynk w sprawie kuflika. Jak dla mnie to cena o jedno zero za duża
Z nasion bym się pobawiła ale aż tak bardzo mi nie zależy na tym krzewie.
Natalio, to matka natura, ja tylko wsadziłam ziarenko do ziemi i zaglądałam, co tam w doniczce słychać.
Na balkonie po staremu - nadal czekam na cieplejsze dni, żeby zainstalować skrzynki na barierkach zewnętrznych. One będą tam już na stałe przez cały sezon więc muszę się upewnić, że za chwilę nie będę musiała ich ściągać z powodu zimna.
Postaram się w tygodniu pokazać parę zdjęć.
Vampi, passi, nie mam pojęcia, jak się formuje bonsai. Ale może spróbuję. Tylko musi trochę podrosnąć, bo teraz nie za bardzo jest co formować - w ziemi jest bulwa a z niej wyrasta ten pióropusz liści....
Fajerko, dzięki za cynk w sprawie kuflika. Jak dla mnie to cena o jedno zero za duża

Natalio, to matka natura, ja tylko wsadziłam ziarenko do ziemi i zaglądałam, co tam w doniczce słychać.
Na balkonie po staremu - nadal czekam na cieplejsze dni, żeby zainstalować skrzynki na barierkach zewnętrznych. One będą tam już na stałe przez cały sezon więc muszę się upewnić, że za chwilę nie będę musiała ich ściągać z powodu zimna.
Postaram się w tygodniu pokazać parę zdjęć.
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Pięknie Ci róża rośnie. Kilka lat temu miałam na balkonie miniaturową różę. Niestety słabo kwitła, przędziorki bardzo ją polubiły.
Może warto jednak wrócić do pomysłu z różami...
Może warto jednak wrócić do pomysłu z różami...
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magda, jak masz na stałe, to faktycznie warto poczekać jak się temperatura ustabilizuje.Magdallena pisze: - nadal czekam na cieplejsze dni, żeby zainstalować skrzynki na barierkach zewnętrznych. One będą tam już na stałe przez cały sezon więc muszę się upewnić, że za chwilę nie będę musiała ich ściągać z powodu zimna.
Ja już od miesiąca wszystko trzymam na balkonie, od tygodnia nawet kilka hoi....bo nie miałam już siły biegać w tą i z powrotem z dziesiątkami donic, doniczek i doniczusi a domu już nie miałam miejsca na ten pozametrażowy busz

Trudno...co będzie to będzie ....
Pozdrówki majowe.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
O masz drzewo smocze
Ja je chciałam kupić , ale nigdzie nie ma niestety .Też muszę chyba nasiona zasiać .A po jakim czasie Ci wykiełkowało ?

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- Magdallena
- 1000p
Basiu, może już koniec biegania z doniczkami. Tylko ulewy i wiatr zapowiadają w myśl przysłowia "nie kijem go, to pałką".
Dorotko, a masz nasiona drzewa smoczego? Jak byś przypadkiem była w Warszawie to chętnie odstąpię sadzonkę, bo w wysyłce roślin nie mam wprawy. Drzewo wykiełkowało po jakiś dwóch tygodniach.
Znowu byłam na zakupach
- fuksja liliowo-bordowa, czerwony kroplik, kolejna dalia, różowa tym razem i żółte milion bells. Zdjęcia w weekend.
Dorotko, a masz nasiona drzewa smoczego? Jak byś przypadkiem była w Warszawie to chętnie odstąpię sadzonkę, bo w wysyłce roślin nie mam wprawy. Drzewo wykiełkowało po jakiś dwóch tygodniach.
Znowu byłam na zakupach

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ja wybieram się po milion bells w przyszłym tygodniu - o dziwo zostanie mi miejsce na pergoli
To czekamy na fotki

To czekamy na fotki

-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
No właśnie - czekamy na zdjęcia. Jak tam Twoje bratki? I koniecznie pokaż te nowe papryczki