Ogród zwkwiat cz. 4
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród zwkwiat cz. 4
Zosiu bardzo dziękuję - chętnie je przygarnę, bo po krzewach teraz mnie rajcują kępy traw! A gruszkę nashi też mam zamiar nabyć - powiedz po ilu latach drzewko owocuje?
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zosiu
dziękuję za informację.
Piękne trawy. Dopiero o tej porze widać ich największe walory.
Sumak piękna roślina tylko szkoda że tak bardzo wypuszcza z ziemi młode sadzonki. Ciężko jest je usunąć. Piękne się przebarwia. Widziałam sumaki przebarwiające się bardziej na czerwono. Zastanawiam się czy to może inna odmiana czy inna ziemie, a może więcej słońca maja?
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.

dziękuję za informację.
Piękne trawy. Dopiero o tej porze widać ich największe walory.
Sumak piękna roślina tylko szkoda że tak bardzo wypuszcza z ziemi młode sadzonki. Ciężko jest je usunąć. Piękne się przebarwia. Widziałam sumaki przebarwiające się bardziej na czerwono. Zastanawiam się czy to może inna odmiana czy inna ziemie, a może więcej słońca maja?
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jatra, Tereniu, pw
alicjad31 Alu,
lanceta, Lodziu, zaznaczę i się z Tobą podzielę, wymienimy na inne,
Bufo-bufo, Olu, przepadam za barwnymi liśćmi, ostatnio razem z grzybami przyniosłam sadzonkę roślinki, któta ma pięknie przebarwione listki, posadziłam, jak się przyjmie to następnej jesieni będzie zdjęcie.
Maska, Marysiu, mamy ją prawie 8/9 lat ale nie bardzo mogę sobie przypomnieć, wydaje mi się że cały czas owocuje, oprócz roku 2011, ponieważ tak zareagowała na przycięcie.
Sylwia85, Sylwio i tu się kłania nasze FORUM, wcześniej dla mnie sumak to był sumak, a teraz wiem, że sumaków jest wiele odmian jak każdej innej rośliny. Jednak szkoda mi go wyrywać, rośnie w miejscu gdzie nic więcej nie będzie sadzone.
Jeszcze kwitnące;
Na moim rozmarynie (zdj.1) odkryłam pączki kwiatowe, dzisiaj wszystkie gałązki je mają, czekam na rozwinięcie, ciekawa jestem koloru, jest to szczepka przywieziona z Korsyki, ma dwa lata.

alicjad31 Alu,

lanceta, Lodziu, zaznaczę i się z Tobą podzielę, wymienimy na inne,
Bufo-bufo, Olu, przepadam za barwnymi liśćmi, ostatnio razem z grzybami przyniosłam sadzonkę roślinki, któta ma pięknie przebarwione listki, posadziłam, jak się przyjmie to następnej jesieni będzie zdjęcie.
Maska, Marysiu, mamy ją prawie 8/9 lat ale nie bardzo mogę sobie przypomnieć, wydaje mi się że cały czas owocuje, oprócz roku 2011, ponieważ tak zareagowała na przycięcie.
Sylwia85, Sylwio i tu się kłania nasze FORUM, wcześniej dla mnie sumak to był sumak, a teraz wiem, że sumaków jest wiele odmian jak każdej innej rośliny. Jednak szkoda mi go wyrywać, rośnie w miejscu gdzie nic więcej nie będzie sadzone.
Jeszcze kwitnące;
Na moim rozmarynie (zdj.1) odkryłam pączki kwiatowe, dzisiaj wszystkie gałązki je mają, czekam na rozwinięcie, ciekawa jestem koloru, jest to szczepka przywieziona z Korsyki, ma dwa lata.

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Zosiu, dzięki za chryzantemki i informację na "pw". A rozmaryn -piekny,musi mieć super geny-zagraniczne....
-rozmnóż go też,masz " dobra rękę " i wiedzę w "tym temacie".

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu rozmaryn kwitnący ..o rany nie widziałam...a zrób zdjęcie samych kwiatków...ciekawe czy pachną...
... o jeszcze masz bardzo kolorowo...

... o jeszcze masz bardzo kolorowo...
- zwkwiat
lanceta, lora, Lodziu i Misiu, postaram się rozmnożyć, ale czy się uda? jeszcze pączki się nie rozwinęły, sama czekam z niecierpliwością, wygląda tak, jak gdyby miały być kwiaty białe ewentualnie lilaróż, a może błękitne? z pewnością będę o tym informować.
Sama uczę się jego uprawy, dostałam w doniczce z czarną, nie wiem jaką ziemią, rósł źle, pędy podwijał pod siebie, przesadziłam do ziemi gliniasto-żwirowej, dało to efekt, pędy rosną do góry no i ma pąki!
Sama uczę się jego uprawy, dostałam w doniczce z czarną, nie wiem jaką ziemią, rósł źle, pędy podwijał pod siebie, przesadziłam do ziemi gliniasto-żwirowej, dało to efekt, pędy rosną do góry no i ma pąki!

- Maska
- Kontakt:
Bardzo lubię rośliny z historią, ja mam rozmaryn z targów roślinnych i też parę razy kwitł miał maleńkie biało niebieskie kwiatuszki. Teraz już się mocno zestarzał i zdrewniał i będę go odmładzać. Eksploatujemy go dość mocno, bo ziemniaki z rozmarynem są przepyszne!
Zosiu ładnie prezentuję się zaułek z chryzantemami i marcinkami
Zosiu ładnie prezentuję się zaułek z chryzantemami i marcinkami

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Zosieńko
widać,że u Ciebie pełnia lata

- zwkwiat
Maska, Marysiu jak Ty je zasilasz nawozem? jest już bardziej widoczny kolor i chyba to będzie niebieski, dzisiaj w moim lasku posadziłam 2 buki, jak będą dobrze rosły to dosadzę jeszcze trochę
na następny sezon.
Gosia123A, Gosiu dobrze by było, ale na lato trzeba poczekać,
Zakwitły zawilce, które posadziłam w 2011 roku, myślałam, że zima 2011/2012 całkowicie je zniszczyła, a tu niespodzianka, przeżyły jeszcze w ziemi 2012/2013 i dopiero teraz w październiku wystawiły buźki
Jeszcze raz zakwitła ostróżka, a wiśnia japońska Amanogawa pokazała piękne barwy.

Gosia123A, Gosiu dobrze by było, ale na lato trzeba poczekać,
Zakwitły zawilce, które posadziłam w 2011 roku, myślałam, że zima 2011/2012 całkowicie je zniszczyła, a tu niespodzianka, przeżyły jeszcze w ziemi 2012/2013 i dopiero teraz w październiku wystawiły buźki

Jeszcze raz zakwitła ostróżka, a wiśnia japońska Amanogawa pokazała piękne barwy.

- Maska
- Kontakt:
Zosiu niczym nie zasilam tylko co parę lat przesadzam do większej doniczki ze świeżą ziemią. Najintensywniej kwitł mi jak wyniosłam go do ogrodu i zostawiłam do późna. Potem wzięłam do domu i kwitł jak szalony. Ale już tego nie robią, bo często go tniemy i musi być pod ręką. Ale młody już rośnie i z czasem zastąpi staruszka 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Cieszę się ze słoneczka i pięknej pogody. Zosieńko, patyczki żyją i zadołuję je teraz na zimę.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Zosieńko
melduję się po powrocie i lecę dalej.. najlepszego 

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Zosiu , w pięknym słonecznym dniu jesieni 

- zwkwiat
Maska Marysiu, dzięki za informacje, mój też stał w ogrodzie, jest jeszcze mały, do cięcia kupuję w sklepie
Tosia1 Tosiu, cieszy mnie bardzo to, że patyczki się rozwijają, zadołuj - przeżyją, na wiosnę posadź na miejsce stałe,
imer
Remiku,
inka52, Tereniu
dzień był bardzo udany, choć miałam trudności z pracą w ogrodzie, było mi za gorąco, choć lekko byłam ubrana, a teraz łatwo o przeziębienie.
Motyle i pszczoły sprawnie uwijały się przy kwiatach, szczególnie astrach jesiennych, uwielbiam te upały październikowe,

Tosia1 Tosiu, cieszy mnie bardzo to, że patyczki się rozwijają, zadołuj - przeżyją, na wiosnę posadź na miejsce stałe,

imer

inka52, Tereniu

Motyle i pszczoły sprawnie uwijały się przy kwiatach, szczególnie astrach jesiennych, uwielbiam te upały październikowe,

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Piękne masz Zosiu te astry, takie kolorowe, ja mam tylko niebieskie chyba się nazywają marcinki,
nie mam gdzie posadzić .
U Nas też było bardzo ciepło po pracy pojechałam do lasu , było pięknie , trochę jeszcze grzybków
i tak minął dzień.
nie mam gdzie posadzić .
U Nas też było bardzo ciepło po pracy pojechałam do lasu , było pięknie , trochę jeszcze grzybków
i tak minął dzień.