Danusiu
Masz rację iryski, szczególnie te niskie są fajne szkoda że u Was gryzonie je zjadają.
Jacku dziś kolejne iryski. Ja nie identyfikuję swoich bo i tak więcej nie zamierzam ich sadzić te co mam wystarczą. Co do floksa to faktycznie na pierwszy rzut oka jest podobny do kanadyjskiego ale po dokładnym obejrzeniu ma różni się od niego sporo.
Agnieszko u mnie też zostały już tylko niskie irysy, wszystkie wysokie oddałam sąsiadkom, bo rosły na rabacie przed ogrodzeniem a ta będzie pomalutku likwidowana.
Aniu nie ważne czy dawno czy nie ważne że w ogóle do mnie zaglądasz i o mnie pamiętasz. Ogród mój młody ale pomalutku wszystko rośnie a i ciągle nowe roślinki przybywają. Wcale mój ogród nie jest osłonięty u mnie z każdej strony świata pole i żadnych większych drzew nie ma, a roślinki szybciej kwitną może dlatego że praktycznie u mnie brak cienia i mają duuużo

przez cały dzień.
Tajeczko moje iryski na razie mają się dobrze, mam nadzieję że nic ich nie dopadanie, a Twoich szkoda bo to śliczne wiosenne kwiatuszki. Posłonki zaczynają kwitnąć te które mają najwięcej słoneczka, ale to dopiero pojedyncze kwiatki.
Ewa ja mieszkam blisko Niemiec i nie przy głównej drodze, dlatego mojego ogródka nie wypatrzyłaś. Iryski są śliczne i koniecznie musisz sobie kilka posadzić, mam kilka którymi mogłabym się z Tobą podzielić.

Ostatnio kupiłam sobie pierwiosnki omszone bo często oglądam je w Waszych ogrodach a ja nie miałam ani jednego

i teraz mam cztery
i białego bożykwiata

z nowości jeszcze jest mazus

Arisema amurska

epimedium

różowy Bożykwiat

a na koniec to co ujrzały moje dzieci po wyjściu na dwór