Uwagę prócz róż przyciągają śliczne orliki. Masz ich całą kolekcję

widok z miejsca dowodzenia po burzy
ewamaj66 pisze:Souvenir się rozwinąłZ ciemnoróżowego pąka wyłonił się blady kwiat
Jeden, bo to mała róża z wiosennego sadzenia.
Ewuś bo ona tak ma, tylko dobrze ją okryj na zimę bo będziesz cięła do ziemi.ewamaj66 pisze:Posadziłam Souvenir de St. Anne z powodu pąków (i strefy), ale moja ma różowy pąk
Nie blady i piękny. Czekam na rozwinięcie się kwiatu z tego pąka
Grażynko kolce to jest mały pikuś, byle będzie dobrze rosła i obficie kwitła. Wąchać nie wąchałam bo musiałabym na leżącokogra pisze:Ona tak ma i te charakterystyczne białe przecinki na płatkach.
Za to drobne kolce, ale strasznie upierdliwe, też wszystkiego się czepiają.
Jak mam jej wycinać suche pędy cała jestem podrapana i pełno nitek mam powyciąganych z ubrania.
Ale pachnie zabójczo.
Małgosiu wszystkie wielkie rośliny mają bardzo długie korzenie. Ja przez to ostatnio wielkie kopanie w pobliżu domu tyle poobcinałam korzeni winobluszczom że teraz biedaki nie mogą zarosnąć domku, ciągle taki łysawy jest.MaGorzatka pisze:Majeczko - a ona nie wrasta w konstrukcje i fundamenty? Dostałam sadzonkę od koleżanki, ale na razie puściłam ją po starej ałyczy. A ile lat ma ta Twoja?edulkot pisze:Masz nowy dom więc go nie niszcz pnączami. Ich korzenie mogą wrastać w fundamenty, a jak pnącze sięgnie dachu to może wchodzić pod pokrycie dachowe - nie pamiętam co macie na dachu. Jak już koniecznie chcesz coś to mogę polecić tylko hortensję pnącą, Pierwsze lata rośnie wolno, ale jak się zadomowi to szybko pokonuje wysokości i szerokości.
No i zawsze, jak do Ciebie zajrzę, to muszę pomarudzić nad moim klimatem - 2 tygodnie różnicy, jak nic! Ale też te Wasze wczesne ogrody są dla mnie obietnicą, że też, że wkrótce
Pozdrowienia
monimg pisze:Tą Eyas for You podpatruje u Ciebie od jakiegoś czasu. Faktycznie rarytasik w kolekcji.
Uwagę prócz róż przyciągają śliczne orliki. Masz ich całą kolekcję
Dla Was krzaczek Eyes for You rozgościła się na dobreKeetee pisze:Majeczka przecudny masz ten oczuniowy krzaczek...dla mnie to obecnie jedna z najpiekniejszych rózCzekam jak zadomowi sie u mnie ta slicznotka, na razie to maleńki pyrtuś
AniaDS pisze:Nuits de Youngzachwycająca jest, ten kolor
Dla Was dzisiejsza Nuits de YoungJAKUCH pisze:No właśnie Majka u mnie takie same pąki zauważyłam .Moja Nuits dalej w pąkach ,a przed chwilą przeszła burza .Dzisiaj pościnałam wszystkie rozkwitnięte kwiaty Oczętom pozostały tylko paki .Ogrodnicy doprawiły je dokumentniea jest tego MULTUM
a ile ich natłukłam to nie zliczę
Asiu Nuits de Young rośnie na swojej miejscówce, to co widać w tle to piaskownica ale tylko tymczasowa, ostateczne przeznaczenie tego miejsca to klatka różano-liliowa dla odpoczynku po ciężkiej pracy.camellia pisze:Nuits de YoungMoja dopiero w pąkach. masz ją w donicy? Czemu róże straciły pąki?
Kusisz tą Sarah Van Fleet... Gdyby była floribundą, nawet bym na nią nie spojrzała, a tak zachwyca i już wyobrażam sobie dorosły krzew... Twój okaz już jest piękny
Asiu a jak tam dobra ręka, ja im po prostu śpiewamdaffodil pisze:Majutek jak Ty to robisz, że tyle róż Ci już kwitnie? U mnie jeszcze nic, chociaż wiele się już kotasi..
Nieustannie zachwyca mnie SarahAle to chyba Twoja dobra ręka to sprawia, że ona tak pięknie kwitnie. Pewno niedługo będą zachwycały mnie kolejne Twoje róże....
Majeczko na tym łuku to są Sympathie z lewej strony która już zaczyna kwitnąć i Westerland z prawej strony która pewnie jutro zacznie swój pokaz. Sympathie ma takie długie pędy że przelazła na drugą stronę i zmieszała się z Westerlandem, ciekawe będą widoki.majka411 pisze:widok z miejsca dowodzenia po burzy
Witaj Majeczko![]()
widoki wspaniałeszczególnie na tą różyczkę, co na łuku się oparła.