Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Post »

Tą Eyas for You podpatruje u Ciebie od jakiegoś czasu. Faktycznie rarytasik w kolekcji.
Uwagę prócz róż przyciągają śliczne orliki. Masz ich całą kolekcję ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Souvenir się rozwinął :D Z ciemnoróżowego pąka wyłonił się blady kwiat :tan Jeden, bo to mała róża z wiosennego sadzenia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nuits de Young ;:167 Moja dopiero w pąkach. masz ją w donicy? Czemu róże straciły pąki?
Kusisz tą Sarah Van Fleet... Gdyby była floribundą, nawet bym na nią nie spojrzała, a tak zachwyca i już wyobrażam sobie dorosły krzew... Twój okaz już jest piękny ;:138
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nuits de Young ;:167 zachwycająca jest, ten kolor ;:167
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Majutek jak Ty to robisz, że tyle róż Ci już kwitnie? U mnie jeszcze nic, chociaż wiele się już kotasi..
Nieustannie zachwyca mnie Sarah ;:167 Ale to chyba Twoja dobra ręka to sprawia, że ona tak pięknie kwitnie. Pewno niedługo będą zachwycały mnie kolejne Twoje róże....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No właśnie Majka u mnie takie same pąki zauważyłam .Moja Nuits dalej w pąkach ,a przed chwilą przeszła burza .Dzisiaj pościnałam wszystkie rozkwitnięte kwiaty Oczętom pozostały tylko paki .Ogrodnicy doprawiły je dokumentnie :evil: a jest tego MULTUM :evil: a ile ich natłukłam to nie zliczę :evil:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jesteśmy po umiarkowanej burzy i chwała panu za takie łagodne potraktowanie.
Róże rozwijają się w kosmicznym tempie a ja mam tak mało czasu żeby je podziwiać, buuu
Troszkę ogółu
Obrazek

Obrazek

Obrazek kiepsko go widać bo kwiaty ciemne i jeszcze niewiele ale są cudne ;:167

Obrazek

Obrazek widok z miejsca dowodzenia po burzy

cdn...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

widok z miejsca dowodzenia po burzy

Witaj Majeczko ;:196
widoki wspaniałe ;:180 szczególnie na tą różyczkę, co na łuku się oparła. ;:215
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Souvenir się rozwinął :D Z ciemnoróżowego pąka wyłonił się blady kwiat :tan Jeden, bo to mała róża z wiosennego sadzenia.
ewamaj66 pisze:Posadziłam Souvenir de St. Anne z powodu pąków (i strefy :roll:), ale moja ma różowy pąk :shock: Nie blady i piękny. Czekam na rozwinięcie się kwiatu z tego pąka :?
Ewuś bo ona tak ma, tylko dobrze ją okryj na zimę bo będziesz cięła do ziemi.
Mojej wygniły pąki, teraz ma przy samej ziemi kilka i czekam aż raczy urosnąć, bardzo licha w tym roku. :(
Obrazek
kogra pisze:Ona tak ma i te charakterystyczne białe przecinki na płatkach.
Za to drobne kolce, ale strasznie upierdliwe, też wszystkiego się czepiają.
Jak mam jej wycinać suche pędy cała jestem podrapana i pełno nitek mam powyciąganych z ubrania.
Ale pachnie zabójczo. ;:170
Grażynko kolce to jest mały pikuś, byle będzie dobrze rosła i obficie kwitła. Wąchać nie wąchałam bo musiałabym na leżąco

Obrazek

Obrazek
MaGorzatka pisze:
edulkot pisze:Masz nowy dom więc go nie niszcz pnączami. Ich korzenie mogą wrastać w fundamenty, a jak pnącze sięgnie dachu to może wchodzić pod pokrycie dachowe - nie pamiętam co macie na dachu. Jak już koniecznie chcesz coś to mogę polecić tylko hortensję pnącą, Pierwsze lata rośnie wolno, ale jak się zadomowi to szybko pokonuje wysokości i szerokości.
Majeczko - a ona nie wrasta w konstrukcje i fundamenty? Dostałam sadzonkę od koleżanki, ale na razie puściłam ją po starej ałyczy. A ile lat ma ta Twoja?
No i zawsze, jak do Ciebie zajrzę, to muszę pomarudzić nad moim klimatem - 2 tygodnie różnicy, jak nic! Ale też te Wasze wczesne ogrody są dla mnie obietnicą, że też, że wkrótce :)
Pozdrowienia :)
Małgosiu wszystkie wielkie rośliny mają bardzo długie korzenie. Ja przez to ostatnio wielkie kopanie w pobliżu domu tyle poobcinałam korzeni winobluszczom że teraz biedaki nie mogą zarosnąć domku, ciągle taki łysawy jest.

cdn...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

monimg pisze:Tą Eyas for You podpatruje u Ciebie od jakiegoś czasu. Faktycznie rarytasik w kolekcji.
Uwagę prócz róż przyciągają śliczne orliki. Masz ich całą kolekcję ;:224
Keetee pisze:Majeczka przecudny masz ten oczuniowy krzaczek...dla mnie to obecnie jedna z najpiekniejszych róz ;:97 Czekam jak zadomowi sie u mnie ta slicznotka, na razie to maleńki pyrtuś :uszy
Dla Was krzaczek Eyes for You rozgościła się na dobre ;:167
Obrazek
AniaDS pisze:Nuits de Young ;:167 zachwycająca jest, ten kolor ;:167
JAKUCH pisze:No właśnie Majka u mnie takie same pąki zauważyłam .Moja Nuits dalej w pąkach ,a przed chwilą przeszła burza .Dzisiaj pościnałam wszystkie rozkwitnięte kwiaty Oczętom pozostały tylko paki .Ogrodnicy doprawiły je dokumentnie :evil: a jest tego MULTUM :evil: a ile ich natłukłam to nie zliczę :evil:
Dla Was dzisiejsza Nuits de Young
Obrazek

Nie wiem w jakim stanie będzie po dzisiejszej burzy ale wygląda na dość wytrzymałą.
Ogrodnicę zgniatam namiętnie ;:134 przekwitnięte kwiatki zrywam codziennie ale i tak ciągle rozkwitają następne.
camellia pisze:Nuits de Young ;:167 Moja dopiero w pąkach. masz ją w donicy? Czemu róże straciły pąki?
Kusisz tą Sarah Van Fleet... Gdyby była floribundą, nawet bym na nią nie spojrzała, a tak zachwyca i już wyobrażam sobie dorosły krzew... Twój okaz już jest piękny ;:138
Asiu Nuits de Young rośnie na swojej miejscówce, to co widać w tle to piaskownica ale tylko tymczasowa, ostateczne przeznaczenie tego miejsca to klatka różano-liliowa dla odpoczynku po ciężkiej pracy.
Pączki sama obcinałam nówkom żeby się zbytnio nie przemęczały, zwłaszcza tym najmniejszym i najsłabszym. Wolę poczekać do przyszłego roku na kwiaty niż kupować nową sadzonkę.
Sarah Van Fleet jej zapach jest cudny, ja zwróciłam na nią uwagę ze względu na hodowce, doktora Waltera Van Fleet. Lepiej niech już nie rośnie na szerokość bo już się ledwo mieści.

Obrazek Obrazek

Obrazek
daffodil pisze:Majutek jak Ty to robisz, że tyle róż Ci już kwitnie? U mnie jeszcze nic, chociaż wiele się już kotasi..
Nieustannie zachwyca mnie Sarah ;:167 Ale to chyba Twoja dobra ręka to sprawia, że ona tak pięknie kwitnie. Pewno niedługo będą zachwycały mnie kolejne Twoje róże....
Asiu a jak tam dobra ręka, ja im po prostu śpiewam ;:306 czasami pieśni Maryjne, czasami kołysanki albo całkiem inne co za mną łażą.
A co powiesz na sąsiadkę Sarah, drobnokwiatkową piżmówkę Cornelia

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Cudne kwiatki ma ta Cornelia.
Moja maleńka jeszcze, ale już ma 3 pączusie.
Ciągle się łamię, ciachnąć czy zostawić.
Grażyna.
kogro-linki
sev
200p
200p
Od: 6 maja 2009, o 12:07

Post »

Ta z oczkiem :wink: na prawdę niezwykła, trochę jak piwonia albo mak.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Maju prawdziwy festiwal różany u Ciebie. Eyes for you ma niesamowite kwiaty, trochę jak kwiaty maku. Też ją kupiłam jesienią, ale jeszcze nie kwitnie. Bruzdownica sobie trochę poużywała na moich różach. :evil: Hortensję pnącą to Ty masz przecudną ;:oj
Pozdrawiam Ida
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:
widok z miejsca dowodzenia po burzy

Witaj Majeczko ;:196
widoki wspaniałe ;:180 szczególnie na tą różyczkę, co na łuku się oparła. ;:215
Majeczko na tym łuku to są Sympathie z lewej strony która już zaczyna kwitnąć i Westerland z prawej strony która pewnie jutro zacznie swój pokaz. Sympathie ma takie długie pędy że przelazła na drugą stronę i zmieszała się z Westerlandem, ciekawe będą widoki.
Na tym zdjęciu widać też Souvenir du Dr Jamain
Obrazek

Obrazek

i Boule de Neige
Obrazek

Obrazek

a w głębi inne mniejsze kwitnące ale o tym później...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Majka!! Oczunie jak z katalogu. Doktorek mi jeszcze nie kwitnie, ale ma kilkanaście pąków. czekam na niego z utęsknieniem. Dr Fleet ma coraz większe listeczki. Nawet nie wiesz jak go kocham za to, że żyje, że go mam ;:138 ;:138 U mnie róże jeszcze nie kwitną :( Może to i dobrze ;:131 . Ma być lepsza pogoda, to się nimi nacieszę :tan
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”