szarotka66 pisze:Piękne jesienne zdjęcia i tyle grzybów, których nie zbieram, bo nie znam....
Dorota,to rydze

.B .smaczne.Najlepsze pieczone na blacie takiej kuchni kaflowej

.Niebo w gębie i wspomnienie dzieciństwa....
Malachitek pisze:
....I te dyniowate na schodach - takie czerwone dynie? A tam na samej górze to czarna? Je się je?
A te grzyby - to rydze? U nas nie ma i nigdy ich nie jadłam...
Ta dynia ma kolor b.ciemno zielony.Jeszcze ich nie jadłam...muszę znaleźć jakieś ciekawe przepisy.Ale myślę,że będą smaczne.W tamtym roku miałam dynię hakaido.Cudna w smaku.Myślę,że ta ciemna będzie podobna,bo kształt ma podobny...
Tak to rydze.Pyszne są.Jedne ze smaczniejszych grzybów.
Justus,Arkadius,mniodkowa,tesia,elcia.Dzięki za miłe słowa.
raflezja pisze:....
A u mnie jabłek prawie nie ma.Taki jakiś rok...
Taki rok.Jabłka mało u kogo są.Te dostaliśmy-tylko musieliśmy sami zerwać

.Już połowa zjedzona.
byna pisze:Jolu, ale masz super pomocnika do prac ogrodowych. Na pewno sadzenie pójdzie duuuużo szybciej z takim bez przerwy szwargocącym krasnalem. Sprawdziłam sobie na mapie, faktycznie mieszkasz bardzo daleko, na przeciwnym krańcu Polski wśród lasów i nieopodal wielkiego jeziora. zazdroszcze wspaniałych, dziewiczych terenów i rydzów. Buziaki ( dla krasnala też )
Wiesz...czasem prace idą szybciej,a czasem nie

.Ostatnio,np jak grabiłam trawę,bo M.skosił-to Michaś mi wszystko ładował na taczkę.Naprawdę dużo szybciej mi poszła robota.Ale z sadzenie,to już różnie...no i później chce podlewać...A nie chcę by się pooblewał.Bo później katar...
Tereny u nas rzeczywiście piękne.Lasy i jeziora dookoła...
kubasia pisze:Jesiennie i kolorowo u Ciebie. Rumba bardzo mi się podoba
Róże kupione w Obi.Chyba za ok.6zł z kawałkiem....jeszcze są.
heliofitka pisze:Właśnie kupiłam sobie dwie róże i wyglądają wypisz-wymaluj, jak twoje...
Niestety na moich etykietkach nie było nazwy, a tak w ogóle, to napisy są po rosyjsku, więc sama jestem ciekawa, co mi zakwitnie...
Wiesz-ja też jestem ciekawa,czy moje będą się zgadzać.Wiesz-etykieta swoje,a to co wyrośnie,to już nie wiadomo...
W Biedronce są(lub były

)...przecenione cebulki kwiatowe,po 0.99 za opakowanie.Byłam w 2 skl.W jednym coś jeszcze było...zaraz fotki wrzucę.
Chryzantemy piękne i całkiem spore po 5.99 i 7.99 chyba.Cudne i rozkupują...
Przecenione też różne doniczkowe;kaktusy,kalanchoe i różyczki.Było napisane,że noliny,chyba po 5zł

...ale żadnej nie zauważyłam....
W Obi cebulowe też staniały,ale nie aż tak....ceny zaczynają się od 2.99 za op.Oczywiście coś niecoś wybrałam
Przecenione storczyki dwupędowe po 14

.Dużo i w dobrym stanie.Oraz cyklameny,calatee i hibiskusy...
Chryzantemy po 10 zł.Większe od biedronkowych.W pełnym rozkwicie
To tyle...a teraz zdjęcia z łowów...
Cebulki z B.
Hibiskusy z Obi,po 1.99...
Calatea z Obi,za 0.90...
Cebulki z Obi,po 2.99.Tylko ranniki(?) było po 7zł...
Chryzantema z Obi za 0.99 .Wzięłam 2.Lekko się kiwały.Ale chciałam zrobić eksperyment i posadzić w ogrodzie.Mam nadzieję,że przezimują...
Posadziłam głębiej i wyglądają super...
Tulipany z Obi.
Chryzantemy z B.
Jak widzicie...szalałam równo.Kupiłam też jednego 'marcinka' białego,też za 0.99.Nie wiem,czy przezimuje,bo nie widać było żadnych rozłogów korzeniowych...ale za 1zł warto zaryzykować,bo były po 8 zł chyba....
I lekko sfatygowanego cyklamena.Jeszcze z kwiatami,ale oddałam teściowej.W końcu dzieci pilnowała
Miłego dnia Wam kochani