Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

No i nie dokopałam się wczoraj do kompa. Robiłam rewolucję meblową w domu.

Kasiu, jak czytałam kolejny weekend w drodze i udane zakupy i miłe rodzinne spotkania ;:167 . Oglądałam glicynię i jestem nią oczarowana. Pozwól, że będę ją u Ciebie podziwiać. U mnie zbyt srogi klimat. Jak czytalam o tych różach czepiających się Ciebie to uśmiech malował się na twarzy :wink:

Aniu, juz się odezwałam, udało się rzutem na taśmę, zanim synek mnie od kompa nie eksmitował ;:145 .

Małgosiu, póki co to sadzę tu i tam i nic nie jest wykończone. Mam jednak nadzieję, ze jak zacznę kończyć, to od razu będę mieć efekt ;:oj . Clemek ujął mnie kolorem, zupełnie nie mam konkretnych typów, a etykiety nie mówią zawsze wprost potrzebnych informacji.
Znajomość z Elą jest rzeczywiście bardzo korzystna dla mnie i mojego ogrodu. Mam nadzieję, że nie odbierasz mnie jak pasożyta?

Pati, trawa skoszona. Tak tragicznie to nawet przed koszeniem nie było. Cóż będę musiała poprawić w najbliższym czasie. Jednak czas zaoszczędzony minął przyjemnie na doniczkowaniu i sadzeniu kolejnych roślin.
Mój Mały też generalnie sam sie potrafi bawić i robi to bez problemu. Ma jednak takie chwile, najczęściej jak ja mam pilną rzecz do zrobienia, że musi się przytulić i porozmawiać o ważnych problemach.
Miałam robić pergolę, a tu święto mnie dopadło i nici z heblowania, cięcia i wiercenia. Dołek to już po cichu bym wykopała. No muszę pilnie pergolę na powojniki zrobić i skrzynię. Chyba jakieś napoje energetyzujące sobie zaaplikuję i w nocy porobię. Tylko te komary... One człowieka chcą w całości pożreć tak atakują.

Loki, jak natrafię to nabędę dla Ciebie. Damy radę z przesyłką. Jak stoisz z pracami w ogrodzie i urządzaniem wybiegu dla podopiecznych?

Ostatnie tulipany
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipany to Ci się udały :uszy A w nocy to się śpi :evil:
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Przepiękne te ostatnie tulipany :)
Popieram Anię- Sweety. W nocy się śpi. Powojnikowi nic nie będzie jak jeszcze kilka dni poczeka na wsadzenie.
Czytam ,że koszenie chcesz poprawiać. A nie mogłaś reklamować ? Z usług pana pewnie już nie skorzystasz skoro tak fachowo robotę wykonał to co Ci zależy czy się obrazi czy nie ? Klient nasz pannnnn :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, no kiedy w dzień nie mam szans na zrobienie czegokolwiek. W pracy, potem zakupy, kolacja, bajki i zasypianie z dzieckiem. Zostaje noc na jakiekolwiek prace. Nie będę przecież do rana robić :uszy

Aniu/czar_na facet już ledwo na nogach stał, 5 godzin koszenia. Nie był na tyle przygotowany. Nie chciałam psuć sobie sąsiedzkich układów. Zapłaciłam i więcej go do koszenia nie zaproszę. Lepiej idzie mu cięcie drewna i kopanie dziur przy wykopywaniu pni.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marzenko ;:196 Zaznaczam tylko, że jestem i podziwiam Cię i twoje zmagania... ;:168 ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pozdrawiam w przelocie i podziwiam zakupy i prezenciki od Eli :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biedronkowe tulipany nie do zdarcia! U mnie też stoją na straży wiosny jako ostatnie prawie! :tan
Melduję, że też jestem pożarta! Oprócz komarów zaatakowały meszki. Wiecznie się szudram :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, zaglądam do Ciebie, ale czasem zanim coś skrobnę to idę dalej. Muszę to koniecznie zmienić. Ciągłe życie w biegu niezdrowe przecież.

Jolu, działam, działam, żeby z tyłu za takimi pracusiami jak Ty nie zostać. Mam ten weekend przewagi, bo u Ciebie goście, ale mnie też nie było cały weekend w domu. No i upał odstraszał przed wyjściem z domu. A wieczorem komary. U Ciebie w lesie to pewnie jeszcze gorzej, bo u mnie przy sosnach nie da się przejść.

Miłka, oj komarów jest zatrzęsienie. W oknach siatki muszę pozakładać, bo inaczej okna nie da sie otworzyć. Meszki póki co nie dokuczają, ale nic nie mówię, żeby nie zapeszyć.
Dalie wychodzą i już nie mogę się doczekać ich kwitnienia. Nie chwaląc się, moje przechowywane mają się bardzo dobrze. Ciekawam kann, bo mam je pierwszy rok. ciekawe czy zdąrzą zakwitnąć?

Tymczasem w domu zakwitł fiołek z liścia wychodowany
Obrazek

Obrazek

Obrazek
z biedroneczką
Obrazek

lewizja jedna i druga, zimowały na skalniaku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rh z B. niedługo przekwitnie
Obrazek

może jego miejsce zajmie mój , którego mam już 6-7lat
Obrazek

i jeszcze taki niepozorny tulipanek, z B.oczywiście
Obrazek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Oj daj spokój... ;-)

A robieniu wybiegu dla pierzastych przyjaciół jeszcze musi poczekać... Najpierw muszę wyrwać stypendium doktoranckie ? o które będę walczył w lipcu...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Loki, będę mocno trzymać kciuki ;:108

Tymczasem może mnie być zdecydowanie mniej na FO. Praca mnie pochłania.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Tulipanki u Ciebie długo kwitną i podziwiam wszystkie kwitnące ,zobacz u mnie glicynię warto ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marzenko wróciłam z działeczki , dary od Ciebie posadzone i dokarmione zdjęć zrobiłam dużo przesyłam migaweczkę , żal wracać bo jedne kwitną a inne dopiero mają zamiar ale w przydomowym też pięknie kwitną kolejne Rh i azalie pozdrawiam roboczo ;:196
Obrazek
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu/ElleBelle zaraz będę u Ciebie :wit

Elu/Elakuznicom dziękuję za migaweczki ;:196 , Pięknie umiesz pracować ze zdjęćmi ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pozdrawiam, Marzenko! :wit
Ja dziś i jutro zamknięta w sali konferencyjnej, a taka pogoda piękna za oknem...
Miłego dnia Ci życzę!
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marzenko!...ślicznie...kolorowo... ;:215
Jeśli piszesz się na glicynię jesienią ...to ci prześlę...oczywiście ukorzenioną.
pozdrawiam ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”