Kilka wykopanych, wyższe ktoś sobie ściął
 A to moja największa-póki co-radość-rozkwitająca Jasmina

..... niektóre tak niewiele się różnią, trzeba być prawdziwym znawcą, żeby je od siebie odróżnić
 ..... niektóre tak niewiele się różnią, trzeba być prawdziwym znawcą, żeby je od siebie odróżnić   Ilość odmian i krzaczków po prostu rzuca na kolana.... jak zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem
 Ilość odmian i krzaczków po prostu rzuca na kolana.... jak zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem  

każda chryzantema w twoim ogrodzie jest przepiękna! Julia i honey są przepiękne a na paliku
  każda chryzantema w twoim ogrodzie jest przepiękna! Julia i honey są przepiękne a na paliku   no,no pierwszy raz widzę!
  no,no pierwszy raz widzę!

Nie spodziewałam się zaszczytnego miejsca jako inspiratorka.
 Nie spodziewałam się zaszczytnego miejsca jako inspiratorka.  

Nornica albo mrówki nie zagosciły u Ciebie, zima była łagodna no chyba ,że snieg zbyt długo zalegał i mógł ja zadusić .
 Nornica albo mrówki nie zagosciły u Ciebie, zima była łagodna no chyba ,że snieg zbyt długo zalegał i mógł ja zadusić .  
  to smutne co piszesz
 to smutne co piszesz   wbij tabliczke ,, roślina silnie trująca '' może to pomoże na przyszłość .
 wbij tabliczke ,, roślina silnie trująca '' może to pomoże na przyszłość .  
  czasem pomagam sobie patyczkiem ,  pisze nazwę i wbijam przy chryzantemie inaczej też bym sie pogubiła
  czasem pomagam sobie patyczkiem ,  pisze nazwę i wbijam przy chryzantemie inaczej też bym sie pogubiła   
  , pomysł z paliczkiem to z braku już miejsca chyba na przyszły rok wiekszość wysokich odmian  tak zrobię o ile mi się uda .
 , pomysł z paliczkiem to z braku już miejsca chyba na przyszły rok wiekszość wysokich odmian  tak zrobię o ile mi się uda .   

.A tak swoja droga we Francji podobno tez jest ogrom chryzantem musisz wybrać się na polowanie
 .A tak swoja droga we Francji podobno tez jest ogrom chryzantem musisz wybrać się na polowanie   

Ale innym też nic nie brakuje. I jakie piękne portrety im zrobiłaś
 Ale innym też nic nie brakuje. I jakie piękne portrety im zrobiłaś  

Sliczności......czy te nowe odmiany tez zimują w gruncie?
 Sliczności......czy te nowe odmiany tez zimują w gruncie?
 imienniczka mojej Siostry
  imienniczka mojej Siostry