To było tak.........
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: To było tak.........
ja tam dzwoniłam i rozmawiałam z tym facetem .On mówił,że nie ma w sprzedaży,ale jest w produkcji ,a Bobo to przecież bukietówka.Zobaczymy za rok.
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Bylina, rozrasta się i zadarnia
To, co widać, wyrosło z dwóch małych sadzonek, które dostałam od kuzynki. Marzanka wygląda pięknie, gdy kwitnie, ale potem ma ładne listki, częściowo zimozielone-nie całkiem ginie na zimę.

No i to mi się właśnie nie zgadzało - bo na al.... są nasiona jednorocznej
Pozdrawiam. Ewa
- Ranczowiczka
- 200p
- Od: 2 gru 2012, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo ten pan miał rację z tymi daliami, przed posadzeniem też ją moczę .Myślę że ma to związek z tym że się szybciej ukorzeni 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mnie się zdaje, że bulwy trzeba po zimie porządnie podlać, bo przecież wysychają. Swoje małe będę tak reanimować, duże z bryłą ziemi nie potrzebują takiego ratowania 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Ewciu, przybiegłam popatrzeć co też się u Ciebie dzieje, a tu istne szaleństwo, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Jak zobaczyłam ilość nasion, to kopara mi opadała, a wschodzące maleństwa śliczniutkie, ładnie opisane i elegancko wyeksponowane, profesjonalne podejście
. Właśnie miałam napisać, że z kobeą zrobiłam w tym sezonie już drugie podejście i ani niebieska, ani biała w ogóle nie drgnęły
, a tu niespodzianka, dwie białe wychodzą
. Pomidorki też mam zamiar wysiać po raz pierwszy, kiedy zaczynacie? Hortensje mnie zauroczyły, pierwszy raz widziałam w ogóle takie odmiany, fakt o zakwaszaniu rabarbarem słyszałam, nawet sama kiedyś stosowałam, jak go miałam (nie wiem dlaczego, ale wyginął) ale żeby trawą?

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marzanka to bardzo wdzięczna roślinka, ślicznie wygląda i jak kwitnie i jak nie kwitnie, bardzo ładne ma te zielone kępy.... a i pachnie ślicznie
Ja miałam, ale oddałam, bo ona rozrasta się jak szalona i pochłania wszystko wokół
zadusiła mi kilka rosnących w pobliży roślinek..... Ale jeśli ktoś ma więcej miejsca do opanowania to jest super 

-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Ewcia -odebrałam nasionka clematisów -dzięki bardzo szkoda że nie mogłyśmy się spotkać -hosty wszystkie piękne u Ciebie i ładne z skomponowane podoba mi się ...
Byłam w Praktikerze -kupiłam duże bulwy begonii po 1,99 -to dla wszystkich zainteresowanych
Byłam w Praktikerze -kupiłam duże bulwy begonii po 1,99 -to dla wszystkich zainteresowanych

pozdrawiam Ela
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu masz bogatą kolekcję host - życzę stałego powiększania a my będziemy podziwiać.
Wracając do tematu gailardii, obiecała sobie że będę z niej i paru innych nasiona zbierać, bo jakby tak chciały mnie opuścić to wysieje i będą!
Wracając do tematu gailardii, obiecała sobie że będę z niej i paru innych nasiona zbierać, bo jakby tak chciały mnie opuścić to wysieje i będą!

Wybrałam się dziś do ogrodniczego celem kupienia nawozu do hortensji pod pierwsze zasilanie zanim gnojowka z trawy dojdzie i oczywiście po za nawozem kupiłam nasionka

Ponieważ chcę się całkowicie z jednej strony zasłonić to dokupiłam jeszcze kobeę białą i fioletową

osteospermum, przypołudnik
nagietki pełne - ( różowy dostałam od wspaniałej forumki) dokupiłam żółty i łososiowy oraz cebulę dymkę ( a miałam zakończyć na buraczkach

Teraz potrzebuję porady

coś takiego

Pozdrawiam. Ewa
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Ewcia raczej siatkę bym obsadziła a nad furtką łuczek z drutu i po tym by się pięła ,bo widźę brame co z wjazdem ???mój M w 100% by mnie pogonił , gdzie kupiłas białą kobee??? 

pozdrawiam Ela
Elu - ja nie chcę tych kobei wysadzać do ziemi pod bramą
- bo przecież wtedy bym jej nie otworzyła.
Napisałam o zaczepach na bramie i dlatego pytam czy ona by dała radę w donicy
. Na furtce byłaby jedna doniczka, a na jednym przęśle od bramy po dwie - coś takiego

-- So 02 mar 2013 13:03 --
Ela kobeę kupiłam na rynku , ale w ogrodniczym na Łagiewnickiej też widziałam

Napisałam o zaczepach na bramie i dlatego pytam czy ona by dała radę w donicy

-- So 02 mar 2013 13:03 --
Ela kobeę kupiłam na rynku , ale w ogrodniczym na Łagiewnickiej też widziałam

Pozdrawiam. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Ewciu, moim zdaniem idealnie, będziesz pierwsza, która coś takiego pokaże, i choćby dlatego namawiam Cię na to
Będzie super pięknie, korzenie kobei nie są aż takie wielkie, zresztą ludzie sadzą ją na tarasach w donicach, puszczają po
kratkach, więc i u Ciebie będzie dobrze

Będzie super pięknie, korzenie kobei nie są aż takie wielkie, zresztą ludzie sadzą ją na tarasach w donicach, puszczają po
kratkach, więc i u Ciebie będzie dobrze

Pozdrawiam, Agata.