Ogródek Agness
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Agness
Psiząb u mnie zakwitł tylko raz-kiedy go kupiłam. A tak siedzi sobie w ziemi chyba już pięć lat, pojawiły się następne rośliny i nic. Siedzi sobie 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystko sie wyjasnilo a ja nadaje sie na odstrzal
Nie wiem dlaczego pisalam gipsowka jak gesiowke mialam na mysli
Czyli moja to Gesiowka Alpejska i tez wieloletnia i do tego znana pod inna nazwa Gesiowki Kaukaskiej
dlatego podobienstwo mnie sie w oczy rzucilo
Mozna mnie dobic mydlem

Mozna mnie dobic mydlem

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu nie mam pojęcia co jest przyczyną.... czasami na takie ,,niekwitnienie,, pomaga przesadzenie w inne miejsce.... może spróbuj
Jula żaden problem, czasami coś tak się przyplącze i w głowę zapadnie
Najważniejsze, ze już wiesz że masz roślinkę wieloletnią i znajdziesz jej odpowiednie miejsce
To naprawdę śliczna roślinka i jak kwitnie i gdy tworzy zieloniutkie puchate poduchy 

Jula żaden problem, czasami coś tak się przyplącze i w głowę zapadnie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Agnieszko, ten żółciutki to piesi ząb?, ja mam niebieski chyba, taki marniutki na przecenie kupiony, posadziłam i zginął, ale potem wiosną pokazał się i mam nadzieję że tej wiosny też go zobaczę 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Mnie sie jednoroczna gipsowka przyplatala, bo ostatnio u Kasi-magenta o niej rozmawialysmy. Dla gesiowki znajde miejsce bez problemu, takie niskie kwiatuchy zawsze sie gdzies wcisnie.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,przypomniałaś mi swoimi zdjęciami,ze mam od Geni 2 nowe gatunki miodunki i jestem baaardzo ciekawa ich kwitnienia.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Agniesiu pisałaś, że nie dokupowałaś hiacyntów , ale masz ich tyle i jakie piękne

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

czaruj tą wiosnę, bo może akurat już zacznie się już skradać.
U mnie piękne słonko

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko, tak to psiząb Pagoda, mam tylko żółciutki ale choruję i na inne kolorki.... są przepiękne.... taki niewielki kwiatuszek a nie można się przy nim nie zatrzymać
Mam nadzieję, ze Twój przetrwa zimę i pięknie zakwitnie
Jula , to prawda, na takie maluchy zawsze jest miejsce, nawet w nóżkach wyższych bylin, które później kwitną
Małgoś będę zaglądała do Ciebie w oczekiwaniu na kwitnienie miodunek
Bożenko nie mam ich zbyt wiele i tylko 3 kolorki.... można nawet powiedzieć, że dwa, bo ten fioletowy to jest tylko jeden i na dodatek taki marniutki..... W sprzedaży są takie piękne barwy, mam wielką ochotę jeszcze choć kilka posadzić... Szczególnie choruję na takie ciemne.... bordowe i fioletowe, takich nigdy nie miałam, a ja lubię ciemne kwiaty
Majeczko a u mnie na dworze niestety szary i smutny dzień, ale w domku wesoło, zjedliśmy pyszny rodzinny obiadek, wesoło trzaskają świece i w kuchni i w salonie...... i jakoś tak weselej jest.... a za okno staram się nawet nie patrzeć...... normalnie szaro-bura breja
Cieszę się, ze u Ciebie świeci słoneczko, dzięki temu czuć, ze już bliziutko wiosna 
Aniu i ja bardzo lubię hiacynty, ja to w ogóle kocham wszystko co pachnie.... nawet zapachy nie przez wszystkich lubiane, ale uwielbiam zapach pelargonii, aksamitek, czy chryzantem...... a latem jak spaceruję po ogródku, to rozcieram w palcach gałązki tui
Kwiatuszek to faktycznie psiząb ,, Pagoda,,

Jula , to prawda, na takie maluchy zawsze jest miejsce, nawet w nóżkach wyższych bylin, które później kwitną

Małgoś będę zaglądała do Ciebie w oczekiwaniu na kwitnienie miodunek

Bożenko nie mam ich zbyt wiele i tylko 3 kolorki.... można nawet powiedzieć, że dwa, bo ten fioletowy to jest tylko jeden i na dodatek taki marniutki..... W sprzedaży są takie piękne barwy, mam wielką ochotę jeszcze choć kilka posadzić... Szczególnie choruję na takie ciemne.... bordowe i fioletowe, takich nigdy nie miałam, a ja lubię ciemne kwiaty

Majeczko a u mnie na dworze niestety szary i smutny dzień, ale w domku wesoło, zjedliśmy pyszny rodzinny obiadek, wesoło trzaskają świece i w kuchni i w salonie...... i jakoś tak weselej jest.... a za okno staram się nawet nie patrzeć...... normalnie szaro-bura breja

Aniu i ja bardzo lubię hiacynty, ja to w ogóle kocham wszystko co pachnie.... nawet zapachy nie przez wszystkich lubiane, ale uwielbiam zapach pelargonii, aksamitek, czy chryzantem...... a latem jak spaceruję po ogródku, to rozcieram w palcach gałązki tui

Kwiatuszek to faktycznie psiząb ,, Pagoda,,

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
We wszystkich prawie watkach pachnie hiacyntami .Wszyscy już dreptają w miejscu szykując się do nadejścia najładniejszej pory roku-WIOSNY .Moje Psizęby też słabo narastają ,ale kwitną
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Piękna wiosenka i specjalnie dla mnie hiacynty
Kocham ten zapach i w ogóle kwiaty w tym roku jesienią musze kupić kilkadziesiąt cebul i dosadzę sobie wiosenki
Pięknie i z gustem... niezmiennie

Pięknie i z gustem... niezmiennie

marzenia się spełniają! Dana
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agusiu Droga
ślicznie dziękuje za urocze fotki wiosenne
Poczułam tęsknotę za wiosną ... ach, żeby jak najszybciej wiosna zawitała do naszych ogrodów

Poczułam tęsknotę za wiosną ... ach, żeby jak najszybciej wiosna zawitała do naszych ogrodów

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko, dywany krokusików przepiękne! Już niedługo będziemy mieć takie widoki bo krokusiki wyłażą z ziemii
Kolorowe poduchy kwiatów napawają optymizmem, jak dobrze, że masz tyle cudownych, optymistycznych fotek
Pozdrawiam serdecznie

Kolorowe poduchy kwiatów napawają optymizmem, jak dobrze, że masz tyle cudownych, optymistycznych fotek

Pozdrawiam serdecznie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Spróbuję przesadzić. W zasadzie powinnam na to sama wpaść, ale chyba się trochę obraziłam 

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Aguś piękne te widoki na zdjęciach . Ja chcę wiosny .... A za oknem sypie śnieg