Dzień dobry
Dzisiejsze przedpołudnie spędziłam w przemiłym towarzystwie -
Asi (Asia2) i Martusi (Shirall), dzięki dziewczyny
Pobuszowałyśmy razem po giełdzie i każda z nas wypatrzyła coś dla siebie

Takie zakupy to cenna dawka optymizmu, zwłaszcza, że pogoda za oknem dziś mało wiosenna, ale nic to, wiosnę mam w domu
Kupiłam troszkę sztucznych kwiatów, które wykorzystałam do ozdoby wianka z białego drewna - ze świątecznej aranżacji zmienił wygląd na lawendowo-letni:
Obrusek też wypatrzony na giełdzie, z motywem lawendy, a jakże ;-))
Drewniane serduszka
Asia wypatrzyła też przepiękne róże, które wylądowały u mnie w wazonie:
Donica z motywem różanym
I oczywiście nie mogło obyć się bez cebulowych, które zwiastują wiosnę...
Szafirki
Narcyze, tulipany, krokusiki i szafirki

Hiacynty w osłonkach przytarganych z giełdy
I kolejne hiacynty (były po 2 zł więc sami rozumiecie, że nie mogłam się oprzeć ;-))
I inne wiosenne dekoracje, autorstwa mamy

Jeszcze raz dziękuję za spotkanie i towarzystwo dziewczyny
Martuś, mama zadowolona z zakupów?
Jule, pogoda słaba dzisiaj, sypie śnieg z deszczem..może jutro będzie ładniej, dzisiaj nie wychodzę do ogrodu
Bozuniu, jak miło, że się odzywasz! Mam nadzieję, że zobaczymy się na Gardenii? U mnie parapety też pełne, ale pamiętam, że u Ciebie jest obstawione piętrowo ;-) Pozdrowienia dla M
Dorotko, dzisiaj wstałam o 8

Byłyśmy na małych zakupach z Forumkami
Kasiu, ja też nie mogę się doczekać sasanek...moje kiełki bez zmian, kobea jedna rośnie, reszta śpi. Super, że u Ciebie wschodzą!
Pat, heliotrop nie ma jeszcze liści właściwych, tak jak u Ciebie. Wcisnęłam go nieco głębiej w krążki, mam nadzieję, że się nie połamały

Szalejesz z wysiewami! Jak wiosna przyjdzie wcześniej w tym roku to może nawet na początku kwietnia będzie można wysadzić sadzonki do ogrodu
Ewa, heliotrop skubnę, jak coś więcej wypuści ;-) Choć patrząc na to, co za oknem nieco trudniej o rewolucyjny entuzjazm, nie jest zimno więc jest ok
Asiu, dzisiaj zrobiłam tylko szybki bieg po ogrodzie bo obchodem tego nazwać nie można ;-)) Deszcz mnie przegonił, ale jutro się nie dam
Gosiu, hihihi, czyli jednak pogoda się sprawdza, będzie dobrze
Do 1 marca mamy tylko 27 dni
Klaryso kochana, zapraszam częściej!