Ogródek Robaczka cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 6

Post »

Kasiek ja czekam na twój rząd sasanek ;:108 Wkleiłabyś kiełki ;:173 ? Moje kobee wystawiają noski :lol: ;:65
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia ...no wstawaj no ;:304
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu! Dawno nic nie pisałam, ale co jaki czas zaglądałam bez wpisu... ;:196 Twoje australijskie wspomnienia obudziły we mnie małego włóczykija :wink: Piękne wspomnienia, bardzo lubię takie zdjęcia i od razu chce tam jechać :;230 Albo gdziekolwiek, byleby choć na chwilę uciec w słonko i kolory! Wczoraj było już tak pięknie, prawie wiosennie...a dziś znów śnieg ;:222 Chciałam Ci powiedzieć, że zaraziłaś mnie tą lobelią i kobeą :;230 Kupiłam nasionka. Nie wiem gdzie to posadzę, nawet nie wiem, gdzie będę trzymać wschodzące nasionka, bo miejsc na parapetach brak! Mimo to, kupiłam! Zobaczymy co z tego wyjdzie :wink: Mój M tylko kręci głową na ten Pegeer :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jeny ale paskudnie za oknem az sie wychodzic nigdzie nie chce - wyslalam M. na zakupy... ja nie wychodze dzisiaj o nie :wink: Z tym ze jest cieplawo i deszcz pada, jak tak dalej pojdzie, to ruszy wszystko ... jak beda takie tylko male przymrozki jak zapowiadaja, to nie bedzie zle.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasiu ;:196 jejku jak mi ta giełda podobała ;:oj ;:173
fajnie było się spotkać i troszkę poszaleć ;:168
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Dzisiejsze przedpołudnie spędziłam w przemiłym towarzystwie - Asi (Asia2) i Martusi (Shirall), dzięki dziewczyny ;:138
Pobuszowałyśmy razem po giełdzie i każda z nas wypatrzyła coś dla siebie :D Takie zakupy to cenna dawka optymizmu, zwłaszcza, że pogoda za oknem dziś mało wiosenna, ale nic to, wiosnę mam w domu :lol:

Kupiłam troszkę sztucznych kwiatów, które wykorzystałam do ozdoby wianka z białego drewna - ze świątecznej aranżacji zmienił wygląd na lawendowo-letni:

Obrazek

Obrazek

Obrusek też wypatrzony na giełdzie, z motywem lawendy, a jakże ;-))

Obrazek

Obrazek

Drewniane serduszka
Obrazek

Asia wypatrzyła też przepiękne róże, które wylądowały u mnie w wazonie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Donica z motywem różanym
Obrazek

Obrazek

I oczywiście nie mogło obyć się bez cebulowych, które zwiastują wiosnę...

Szafirki
Obrazek

Narcyze, tulipany, krokusiki i szafirki
ObrazekObrazek

Hiacynty w osłonkach przytarganych z giełdy
Obrazek

Obrazek

I kolejne hiacynty (były po 2 zł więc sami rozumiecie, że nie mogłam się oprzeć ;-))
Obrazek

I inne wiosenne dekoracje, autorstwa mamy
ObrazekObrazekObrazek

Jeszcze raz dziękuję za spotkanie i towarzystwo dziewczyny ;:4

Martuś, mama zadowolona z zakupów? :lol:
Jule, pogoda słaba dzisiaj, sypie śnieg z deszczem..może jutro będzie ładniej, dzisiaj nie wychodzę do ogrodu ;:185
Bozuniu, jak miło, że się odzywasz! Mam nadzieję, że zobaczymy się na Gardenii? U mnie parapety też pełne, ale pamiętam, że u Ciebie jest obstawione piętrowo ;-) Pozdrowienia dla M :wit
Dorotko, dzisiaj wstałam o 8 ;:173 Byłyśmy na małych zakupach z Forumkami :lol:
Kasiu, ja też nie mogę się doczekać sasanek...moje kiełki bez zmian, kobea jedna rośnie, reszta śpi. Super, że u Ciebie wschodzą!
Pat, heliotrop nie ma jeszcze liści właściwych, tak jak u Ciebie. Wcisnęłam go nieco głębiej w krążki, mam nadzieję, że się nie połamały ;:219 Szalejesz z wysiewami! Jak wiosna przyjdzie wcześniej w tym roku to może nawet na początku kwietnia będzie można wysadzić sadzonki do ogrodu ;:333
Ewa, heliotrop skubnę, jak coś więcej wypuści ;-) Choć patrząc na to, co za oknem nieco trudniej o rewolucyjny entuzjazm, nie jest zimno więc jest ok ;:215
Asiu, dzisiaj zrobiłam tylko szybki bieg po ogrodzie bo obchodem tego nazwać nie można ;-)) Deszcz mnie przegonił, ale jutro się nie dam ;:134
Gosiu, hihihi, czyli jednak pogoda się sprawdza, będzie dobrze ;:168 Do 1 marca mamy tylko 27 dni ;:138
Klaryso kochana, zapraszam częściej!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

hehe no zadowolona, szczególnie, ze biały hiacynt wylądował na stole w kuchni i już go nie odzyskam :;230 zdziwiła się tylko, ze tak szybko wróciłam bo myślała, ze dłużej mnie nie będzie bo zawsze jak jadę do roślinek to dłuuuugo nie wracam a tu.....po 13 byłam w domu ;:306
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marta, tam o 11 zamykają :lol: Dobrze, że mama zadowolona, a jak jeszcze hiacynt zacznie pachnieć... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

haha wiem i mamie też tak mówiłam ale usłyszałam w odpowiedzi.....ale przecież tam jest jeszcze Obi, Ikea no i Praktiker - tu tez są roślinki, no nie? ;:306
hiacynt już pachnie... ;:170
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Robaczku, jak możesz to wszystko pokazywać? Czy nie wiesz że wszyscy, którzy to u Ciebie zobaczą popękają z zazdrości? :twisted: ;:oj :;230

Brak słów.... Uwielbiam takie dekoracje, a u Ciebie jest ich tyle, że a prawdę mi wystarczy na cały dzień. ;:180
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek ale śliczną masz wiosenkę w domciu ;:215 u mnie ciągle jeszcze jest świątecznie - choinka stoi, dzwonki na drzwiach ciągle dzwonią i czerwone skarpety wiszą na kominku ;:306 no ale to dopiero dzisiaj koniec okresu świątecznego, w poniedziałek biorę się za zmianę dekoracji.
W ogrodzie nie ma żadnych oznak wiosennych, wszystkie cebulowe śpią smacznie i wciąż leżą kupy śniegu. ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, wiosenne akcenty rewelacyjne - przy takiej pogodzie idealne na poprawę humoru :) Sama wybieram się na łowy, niewykluczone że już za tydzień pochwalę się podobnymi dekoracjami.
Napatrzyłam się na umilacze raz jeszcze - dziękuję za wrażenia ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale masz mame zdolniachę. Cudowne bukiety.
Zakupy tez fajne porobiłyście. U nas takiej giełdy nie ma. Może to i dobrze?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Oj udaly Ci sie te dekoracje ;:108 az popatrzec milo ;:333 Ostatnio jak bylam u Sasiadow, to mieli w ogrodniczym zestawy cebul w roznych kolorach i wlasnie te zestawy byly w takich ala Angielsko-sielsko podobnych skrzynkach - nie moja bajka ale odrazu pomyslalam, ze kilku dziewuszkom z FO takie by pasowaly :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Świetne dekoracje masz w domu.
Wypad jak widać był bardzo udany i spotkanie również. ;:215 ;:215
Grażyna.
kogro-linki