Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Michale!...późno przeczytałam...być może już kupiłeś...mam 4 rok urządzenie wielofunkcyjne/drukarka , skaner , ksero/ HP PhotosmartC4280- jestem zadowolona- polecił mi znajomy informatyk i potwierdził słuszność wyboru właściciel sklepu/znajomy/ ze sprzętrm komp.Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę,że to było 4 lata temu..Masz rację ...teraz najczęściej sprzęt wytrzymuje do końca gwarancji....Pozdrawiam! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje wielounkcyjne HP działa bez zarzutu chyba już blisko 10 lat. Mogę ze spokojem go polecić ;:333
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Maska I przyszły opady do Ciebie? U mnie co jakiś czas prószy delikatny śnieg.
Ewciu Rozalko Dziękuję za odwiedziny i zapraszam serdecznie :wit Odwiedziłem Twoje wątki i jestem pod ogromnym wrażeniem zarówno tajemniczego ogrodu jak i Twojej szybkości - pędzisz z wątkami jak Struś Pędziwiatr ;:215 Pozdrawiam ;:168
Ewcia Bina A to jeszcze nie koniec tego białego. W czwartek i piątek powtórka z ostatniej nocy ;:138
Jagódko To straszliwe przysłowie w tym roku wydaje mi się jakoś bardzo realistyczne...Może jednak zima się skończy, generalnie trwa już od października, chyba 27.10 czyli już pół roku ;:oj
Ewamaj Mój nocny śnieg opadł bo rano przeszedł w deszcz i część się roztopiła a resztę też wydmuchał wiatr, jednak stare czarne wydmy wychylają łby spod świeżej białej kołderki
Obrazek
Dorotko Zobaczymy jak z tym jutrem będzie, pewnie lepiej bo mróz mniejszy ;:333 Wzajemnie miłej nocki życzę :D
Bogusiu Tak już kupiłem HP Deskjet 2515, drukarka, skaner i xero. Zrobiłem test i chodzi lepiej od poprzedniej bo ciszej, lepiej drukuje i ładniej skanuje, zakup jak na razie udany :wink:
Aniu Jakie konkretnie masz HP? Masz ogromne szczęście, że tyle lat działa, przez ostatnie 10 lat to miałem chyba ze 4 drukarki bo co 2-3 lata się psuły :evil: Oglądając Twoje zdjęcia z 17 marca pomyślałem sobie ale w górach musi u Ciebie wiać, jednak patrząc na moje dzisiejsze zdjęcia to wcale u mnie nie jest inaczej, marcowa Antarktyda
Obrazek
Koty tylko na chwilę polatały po dworzu ale miałem wrażenie , że się bały śniegu :lol: Po zawołaniu grzecznie przybiegły do domu, nawet Darmokot wpadł na obiad oczywiście z pretensjami, sam już chyba nie wie do kogo ma te pretensje. Jednak Emilka, Diablik i Sępik nie zwracały uwagi na warczenie Darmokota i zajadały się karmą. Darmokot oburzony ich postawą obraził się i usiadł w kącie tyłem do wszystkich. Po paru minutach zorientował się , że honorem się nie naje i usiadł przy misce z resztą towarzystwa warcząc w dalszym ciągu. I nawet , że nie chciał wyjść z powrotem na zewnątrz, jak nigdy ;:oj
Obrazek
Jednak przy tej całej zimowej aurze pojawił się promyk wiosny - takie dziwne stworzenie wlazło na parapet. Co to może być?
Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odnośnie wczorajszego tematu dziś na blogu pogodowym napisali właśnie taki artykuł i jeszcze inne metody na przewidywanie pogody
"Wiele ludzi na wsiach uważa, że zwierzęta reagują na zmiany temperatury, wilgotności, ciśnienia atmosferycznego, czy nadchodzący wiatr. Podobno tuż przed burzą koguty pieją, a paszkoty (gatunek drozda) śpiewają. Leśniczy zaś potrafią przewidzieć nadchodzącą zimę na podstawie puszystości kity wiewiórki. Uważają, że im gęściejsza jest kita wiewiórki, tym zima będzie sroższa."
"Niektórzy nie potrzebują spoglądać na modele numeryczne, by wiedzieć, czy za chwilę spadnie deszcz, czy przez cały dzień świecić będzie Słońce. Takim swoistym superkomputerem jest szyszka. Podobno jeśli jej łuski są otwarte, to znaczy, że powietrze jest bardzo suche i deszczu nie trzeba się spodziewać. Jeśli zamknięte, to znaczy, że za chwilę rozpęta się ulewa. Wielu na podstawie obserwacji brzozy, wrzosu, czy mrówek potrafi odpowiedzieć, jaka aura czeka nas w ciągu najbliższych kilku miesięcy. Jeśli liście brzozy żółkną od dołu, to znaczy, że zima będzie ostra. Z kolei im płycej zakopują się mrówki, to oznacza, że najzimniejsze miesiące w roku będą łagodne."
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie cały czas prószy, tylko wiatru już nie ma. Od jutra w prognozach zapowiedź mrozów :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tutaj też prószy, oby jak najwięcej na te mrozy :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

no śniegu to jest u Ciebie konkretnie...a te zaspy pod płotem to pewno będą do maja topnieć, jak moja pokazowa ;:224
moje koty to by nawet w śnieg po kolana poszły tak je ciągnie na dwór...chyba im jednak zwrócę wolność i pozwolę wychodzić, bo w domu są nie do wytrzymania
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Bardzo ciekawe te informacje z blogu pogodowego ;:108
Śniegu faktycznie masz mnóstwo, prawdziwa zima...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale lubię czytać takie ciekawostki ludowe, ale gorzej z ich obserwacjami (jak ja znajdę paszkota? prędzej śpiewającego kota!) ;:306 wszystkie te przypowieści sprawdzają się w takim procencie jak prognozy amerykańskie na kilka dni wcześniej.
Dalej słonko świeci i duszą się raduje! Wieje niestety dość silny wiatr! Wygłaskaj koteczki wszystkie, a Sępika dodatkowo za uchem :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale wykorzystałam dzisiejszy dzień na pożyteczną pracę. Obcięłam część gałęzi wg. Twojej instrukcji, ale niestety bez przewodnika, bo na śniegu w zimowym obuwiu bałam się wejść na drabinę i zostawiłam dla M (chociaż on już dwa razy spadł z drabiny) albo na lepszą aurę. Obcięłam jeszcze trzy inne jabłonki za modłę tej co pokazałeś i mam zrazy pogrupowane ofoliowane i wsadzone do lodówki (tak mi kiedyś kolega ogrodnik kazał). I w zasadzie jak minie ten weekend mroźny to może będzie chwila cieplejsza, żeby posłać. Nawet się zastanawiałam czy jutro nie wysłać ,ale różne są poczty jedne na drugi dzień dostarczają, a inne niestety nie - więc nie wiem poradź :lol: Przygotowałam też derenia czerwonego (białego :uszy ) do wyplatania i do wsadzenia na nieużytku a niech rośnie, bo ładny! Już taki dzień długi jest. Przeróżne ptaki w ogrodzie, nawet gile widziałam a śpiewy odchodziły jak orkiestra symfoniczna. Koty też rozrabiały, gonitwy urządzają iście marcowe tylko skąd one o tym wiedzą :uszy
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat Sępik wczoraj na noc nie wrócił to dziś nosa na zewnątrz nie wystawia, reszta, mimo ciepła, też niezbyt chętnie spacerowała po śniegu.
Ewcia gajowa Na południu podkarpackiego i małopolskiego z soboty na niedzielę ma być -25*C, tak zapowiadają :?
Marysiu Maska Sępik wygłaskany, bardzo się łasił bo wymarzł :D Z tym paszkotem to nawet nie wiem jak to wygląda :wink:
Ewcia rozalka Dobrze, że Twoje koty siedzą w domu bo myślałem, że z moimi jest coś nie tak :;230
Marysiu Maska To może zostaw te drzewka w spokoju żeby czasem małżonek nie spadł po raz trzeci :wink: Jutro to nie wysyłaj bo z wekendem może różnie być, lepiej do przyszłego tygodnia poczekajmy. Dziś sobie planowałem gdzie ziemniaki w tym roku sadzić a skowronki mi umilały czas - śpiewały jakby już wiosna przyszła. Będą miały niemiłą niespodziankę. Marysiu jakiego masz derenia? Tzn jaka odmiana albo jaki kolor liści?
Zapas drzewa mam w kotłowni, czekam tylko na te duże dzisiejsze opady śniegu ....i na wiosnę. Na mrozy wcale nie czekam, niech mnie omijają szerokim łukiem :twisted:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobrze to czekamy!
Obrazek
tak wyglądał we wrześniu, a pozostałe miesiące jest biało zielony i ma czerwone pędy. Mogę Ci patyczki dołożyć, bo mam pościnane. Skowronka już słyszałeś? :lol:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śpiewały jakby koncert urządzały :D Twój dereń to nie przypadkiem Cream [ JESTEM MISIEM NIECZYTAJĄCYM REGULAMINU ]? Bardzo proszę o patyczki, takiego jeszcze nie mam ;:168 A może chcesz derenia 'Aurea' albo 'Spaethii'? Mogę ściąć. I chyba mam Elegantissima i Kesselringii ale ten ostatni to dopiero od jesieni.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Derenie są piękne i bezobsługowe .Gdybym miała dużo miejsca to miałabym całą kolekcję . ;:108
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Michale, siedzę właśnie i piję piwo, na przekór wszystkim mrozom, które mają być, śniegowi, który właśnie sypie grubym puchem... Cieplutko, koty siedzą w domu a ja myślę o lecie... I dla Ciebie taka fotka mojego zakątka w ogrodzie... Lato w pełni, słońce świeci, robimy grill, delektujemy się zimnym piwem, bo żar z nieba leci... Miłego wieczoru... ( Jak Ci będzie przeszkadzać, to fotkę usunę, co by Ci nie zaśmiecać... )... :)

Obrazek
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”