Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Post »

U mnie też pełno siewek rutewkowych.
Ale moja jeszcze nie kwitnie. U Ciebie widziałam już pierwsze liliowce. Moje nawet nie mają żadnych oznak, że będą kwitły.
Myślałam, że straciłam swoją wietlicę japońską, ale okazuje się, że chyba przy wykopywaniu śliwy wiśniowej została zasypana ziemią. Teraz ledwo, ale wychodzi.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Janku u u mnie jakoś poza chwastami nic pożytecznego się nie sieje... :roll:
Ewciu - eee tam zaraz lubić :roll: :roll: ..po prostu ją toleruję ale bez uczuciowo.. ;:306 lubię inne...jak coś mam długo to już powoli przestaję lubić tylko ewentualnie toleruję... ;:224
Gosiu -witaj! ;:168 - dawno Ciebie nie było...liliowce pierwsze wiosenne , ktoś nazwał bylinowe kwitną już jakiś czas , to najwcześniejsze żółte i pomarańczowe. :) Wietlica u mnie już ładna dobrze,że twoja wychodzi !Siewek rutewkowych u mnie brak ...

Dzisiaj niespodziewanie był ładny dzień u mnie...pojechałam w południe zakisić nawóz gołębi od koleżanki i wróciłam..ok.18 godz. :heja ! Były dzieci ;:167 na Dz.MiO , niespodziewany Grill , troszkę przesadzania i koszenie trawki .Uciekaliśmy w rzęsistym deszczu ale krótkotrwałym...Sobota spędzona bardzo pożytecznie i w miłym nastroju... :)
Ponadto jeszcze jedna piwonia rozkwitła jednym kwiatkiem po 2 latach ..sama radość... :tan

Obrazek

Obrazek
i wcześniejsza też nowicjuszka kolor podobny ale budowa kwiatu inna i inne liście
Obrazek
zwykły irysek
Obrazek

Obrazek
bodziszki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nidiformis
Obrazek

Obrazek
azalii grad też nie oszczędził, straciła wiele kwiatów przedwcześnie...
Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przewijam zdjęcia tam i z powrotem, pasę oczy :D
Miałaś przyjemny dzień :D Trochę za późno wyszłam do ogrodu, niewiele zrobiłam, bo zaczęło padać i się ochłodziło. Do piętnastej było dość ciepło, choć pochmurno.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu ;:180 Dzień był bardzo miły ;:167 pogoda nadspodziewanie dopisała było chwilami słonecznie a ogólne ciepło po 2 dniach zimnych i deszczowych .U mnie bez deszczu dopiero od wtorku...dzisiaj na razie nie pada i prześwituje ;:3
kilka fotek też oczywiście zrobiłam , bo lubię... :)
pierwsze pąki najbardziej cieszą
Multi Blue
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak ładnie :D Tak pewnie będzie i u mnie za jakiś czas-dużo ładnego :D
Mam piwonie :tan Pokazało się słońce i zaraz się rozwinęły. Na razie dwie, ale i tak się cieszę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Piękne piwonie takie wybarwione ;:oj a moje chyba z powodu zimna i deszczu stanęły i nie chcą się otworzyć :cry:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jak zwykle pięknie-czy dobrze widzę na jednej z fotek-ostrogowiec już prawie kwitnie? ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcie - piwonie chyba przystopują bo ziąb jak ... ;:131 Moje pierwsze, na które czekałam się pokazały ,ciesząc mnie wielce bo nie wiedziałam nawet jakie będą..Majówka już obsypywała w sobotę płatki , pewno jej już nie zobaczę no ale będą inne .
Dorciu - dzięki bardzo za uznanie ;:180 masz rację to ostrogowiec już zaczyna kwitnąć .

dzięki Ewiemaj hit ostatnich dni
Obrazek
kupiłam 1 sadzonkę a w niej 4 kolory było bardzo fotogeniczne są orliki
Obrazek
lubię fotografować hosty
Obrazek
wykarczowany w ubiegłym roku oman - powrócił
Obrazek
liliowiec jakiś..wiosenny nie znam nazwy kwitnie już dłuższy czas
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Maryniu ślicznie .Moja rutewka jeszcze nie kwitnie ,ale pączki już są . ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu - miło,że zajrzałaś do mnie! Moja rutewka całkowicie zaniedbana przez lata ostatnio nie była widywana w moim ogrodzie . Po wysypaniu kompostu wiele roślin,których już u mnie nie było , pojawiło się znowu...m.in. ona.Pewno bym ją znowu wywaliła ale skoro ktoś ją odgrzebał na FO , więc ;:306 coby nie odstawać roślinnie ma darowane życie a nawet kilka fotek ma zrobionych :) ...Fotogeniczna jest nawet,nawet ... choć na zbliżeniach nawet ją znowu zaczynam lubić ;:173 No i dam jej drugie życie i pozwolę się rozrosnąć bo w tej chwili jest niewielka kępa .

Zimnica u mnie ;:173 , w domu wścieklizny można dostać,,aż wyć się chce ;:145 Od trzech dni nawet wyjść się nie chce..leje i siąpi na zmianę ...dzisiaj ma być przerwa i odrobinę cieplej no i do końca tygodnia od nowa... :evil:

zaległych fotek kilka...żeby ;:204 zaglądających nie zawieść... :wit bo bez Was wklejanie fotek nie miałoby sensu ! :uszy

pontyjska azalia przekwita
Obrazek
to moja najulubieńsza skalnica , uwielbiam ją za te kwiatuszki i jest u mnie od początku mojego ogrodowania.. ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tawuła moja jeszcze mała ale uwielbiam jej kwitnące gałązki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Maryniu,jak zawsze przepiękne fotki i tyle różnych roślinek,których ja nie mam ;:oj
!Rodgresja kasztanowcolisyna będzie już kwitła,moja dopiero liście wypuściła :D
Widzę że u Ciebie wszystko prędzej kwitnie,u mnie zimno jak d....i i leje ;:oj ,wczoraj był ładny dzień ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu ;:180 dzięki bardzo! Miło ,że wpadłaś ! U mnie ziąb od soboty, liczę na dzisiejszy dzień ale na razie pochmurno i wietrznie... :evil:
Nie możemy mieć takich samych roślin w ogródkach... nudno by było .Ale coraz częściej tak jest bo są osoby,które nie potrafią/nie chcą ;:173 / same wybierać roślin do swoich ogrodów tylko idą w ślepo za tym, co gdzieś zobaczą albo wysępią ;:131 ..A dzisiaj jest taka różnorodność roślin na rynku ,że ciekawie by było jakby tak było w ogródkach ! :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak możesz nie kochać rutewki? :D Niczego nie wymaga, ma piękne kwiaty i rośnie dość wysoko, żeby ją było od razu widać :D Mam skłonność do dużych roślin i chętnie takie sadzę-pojawią się dwie nowe odmiany dzielżanu i jastruń-stokrotka na sterydach :wink: Hosty to też w większości przyszłe olbrzymki.
Malutkie rośliny też mi się podobają :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu jak zawsze przepiękne widoki :D cudne azalie , rododendrony...... tak pięknie jest dzięki nim, że aż żal wychodzić z ogródka :D
Niesamowity jest ten klonik..... marzy mi się takie cudeńko..... ale niestety nie ma miejsca ;:145
Zachwycają mnie też orliki...... ostatnio wróciły do łask w moim ogródku :wink: :lol: u Ciebie piękne odmiany, fajny mix Ci się trafił :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Jak możesz nie kochać rutewki?
Ewciu dla Ciebie to zapewne nowość a ja ją poznałam 30 lat temu...to różnica , wszystko się może opatrzyć...kilka lat temu wywaliłam od siebie rdesty ..2 lata temu zobaczyłam go w znajomym ogrodzie i zapragnęłam znowu mieć i posadziłam...tak to ze mną jest... :oops: Chociaż rutewka nigdy mi się zbytnio nie podobała.Dostałam jak wiele innych roślin na początku swojego ogrodowania dla zachęty od koleżanki i od razu wepchnęłam ją w kąt .Pod płotkiem zapełniała puste miejsce...A że powróciła do mnie w zupełnie innym miejscu /przy kompoście/ więc ją przywróciłam na rabatę, w pobliżu miejsca gdzie rosła dawniej ale już jej nie wcisnęłam w kąt... :)Dostała drugie , lepsze życie... :)

Agnieszko ;:180 - ja też nie mam miejsca ale na klonik,który był moim niespełnionym marzeniem miejsce się znajdzie..na razie rośnie w pionie i zajmuje naprawdę niewiele miejsca a jak cieszy... :D a później jak się zadomowi to się zobaczy..na razie jak wiele innych u mnie roślin jest nadal w donicy więc miejscówkę jeszcze może zmienić wiele razy! :D A orlikami też się bardzo cieszę bo mi się trafiły ;:333 Kiedyś je miałam u siebie jak najbardziej ale przez lata wyginęły..u mnie gleba sucha więc o siewki trudno a może sama je niechcący usuwam... sama nie wiem.U mnie tylko chwasty się sieją ...ale też usuwam nasienniki po kwitnieniu ..bo nie lubię no więc skąd mają być siewki ??? ;:223
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”