Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Ja ususzyłam Annabelle tak jak opisała variegata. Jest już całkowicie sucha i pozostał jej limonkowy kolor. Nawet lakierem nie spryskiwałam. Wiem, że niektórzy spryskują potem srebrną farbą i robią dekoracje świąteczne, ale ja wolę taką naturalną sobie zostawić.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Piękne masz rośliny i niezwykłe pomysły w swoim ogrodzie (chociażby ten z prowadzeniem pęcherznicy. Strasznie jestem ciekawa efektów). Widzę, że masz maleńkiego ognika. Zawsze zachwycały mnie te krzewy i kiedy kupiliśmy działkę, był jednym z pierwszych zakupów. Niestety nie było mu u mnie dobrze. Nie owocował, a w końcu wymarzl.
Buda dla psów zachwycająca. Te łuki... no, no...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojej, Magdo, jaka fachowa porada ;:196 dzięki. Zobaczę czy da się coś jeszcze z moich uzyskać. Limelight z pewnością ale Anabellki w większości już brązowe. Szkoda że nie wiedziałam wcześniej. Jednak Forum to kopalnia wiedzy :tan
Kasiu, koncert? a kto gra? U nas czy u bliskiego sąsiada? Zazdroszczę Ci bliskości granicy, tam są często fajne imprezy organizowane. Mój M czasem na jakiś meczyk wyskakuje. Ostatnio rzadziej bo się chyba wystraszył jak miał branie w jakimś barze po meczu :;230 i wcale nie mam tu na myśli kobiety ;:224
Koloru włosów nie zmieniłam, szmaragd byłby idealny ale chyba już nie zdążę na zakupy ;:145 Dziś dentysta ;:218 Zostaje jutro. Jak nic nie znajdę to tradycyjnie zostaje mała czarna, do tego może jakieś perły w różnorodnym rozmiarze ;:173 i wysokie szpilki. Przy moim M mogę sobie pozwolić na bardzo wysokie :lol: Coś się wymyśli. Odkąd jest ogród to jakoś mniej zwracam uwagę na kiecki :;230 Wczoraj dokupiłam trzy bukszpany Faulknera do cięcia w kulki i złoto-rude chryzantemy przed dom :heja
Wando, a ja nic o tym nie wiedziałam? Mogłam też ususzyć wcześniej. Jakaś gapa jestem ;:224 Teraz będę eksperymentować. Na razie w domu stoi w wazonach szarłat zwisły, super tyglądają te różowo-czerwone patycznki i małe kłoski, bo wybierałam tylko mniejsze pędy. Mam też dalie, które ścinałam przed wykopaniem karp.
Izo dziękuję ;:168 Niestety ogniki są wrażliwe na mrozy. Ja swojego dużego kopczykowałam i robiłam chochoły ze słomy. Niestety nic nie pomogło ;:131 Tak więc temu maleństwu też nie wróżę przetrwania, choć oczywiście zabezpieczę na zimę. Chyba że wcześniej ktoś go zabierze w cieplejsze rejony :uszy
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

a propos kontemplacji otoczenia, to nawet ostatnio moj M. zgadal sie z Kasiek i tez mowi ze lubi ogladac ten fenomen czyli kobiete stojaca w zadumie przez dluzszy czas w jednym miejscu.
U mnie padl zeszlej zimy jeden zolty ognik, dwa czerwone przezyly dobrze - z tym ze ja ani nie kopczykuje ani nie okrywam. Tyle ze jeszcze mi nie kwitly, moze w przyszlym roku - jak nie padna oczywiscie :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ogniki są jednak piękne zwłaszcza o tej porze roku, no i zimą jak wiszą ich pięknę kolorowe owocki
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu zamówiłam już ognika ;:223 Jak już będę miała konstrukcję nad łepetyną, to posadzę go przyśrodkowym paliku chyba i będę trzymać w ryzach. Może nie wiem na co się porywam, ale mam nadzieję, że ogarnę ;:163
Rozplenice na razie mam dwie Rubrum, na próbę czy nie przemarzną. Twoja mi się bardzo podoba chyba wiosną sadziłaś?
Tak sadziłam w maju, a w ubiegły weekend dosadziłam nową :heja
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Jolu, czytałam że zapraszasz do swojego ogrodu kanny. Jakbyś była chętna na zwykłe wysokie kwitnące na czerwono to mogę podesłać...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Mam dla Ciebie podpowiedź odnośnie róż - ta dam : Rosa rugosa 'Pink Grootendorst'
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

April pisze:...wielka gala, tylko co ja na grzbiet włożę ;:123
odwieczny dylemat czy las czy bankiet wciąż to samo :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julek, mój M to raczej boi się takiej zadumy twórczej jak on to nazywa. Pierwsze jego słowa potem, jak już się wyrwę z tej zadumy to ojej już się boję, co wymyśliłaś? :;230 :;230
Z tymi ognikami to właśnie taka loteria. Ja postanowiłam że nie dam się im już zauroczyć, szkoda zdrowia jak okryte lub nie i tak marzną.
Marzenko, zawsze możesz zaryzykować z ognikiem ale wielkiej nadziei sobie nie rób.
Magdo, jak będziesz miała tam zacisznie i będziesz okrywać to może Twój ognik się uchowa. Jaki kolorek zamówiłaś?
Rozplenice też delikatne a ryzykujemy bo ich piękno jest silniejsze od naszych obaw ;:173 Dokupiłaś taką samą jak miałaś? chyba Hameln czy inną? Tamta od wiosny silnie Ci się rozrosła i ma większe szanse na dobre przezimowanie. Będziesz jakoś okrywać je na zimę?
Justynko, jesteś kochana ;:168 co rozumiesz przez zwykłe wysokie? Ja bym chciała takie z czerwono-brązywymi liśćmi. Takie może masz? Bo jak zielone to bardzo dziękuję ale nie, bo mi do koncepcji nie pasują. ;:131 Co to forum robi z człowieka, wcześniej bym chciała wszystko w ciemno a teraz wybrzydzam ;:224 okropna jestem ;:174
Marzenko, jest świetna i mają ją w Rosarium ;:196 Wchodzi na listę do planów rabatowych :tan
Zbigniewie ;:199 wpadasz sporadycznie i zamiast o roślinkach to krytykujesz kobiety ;:183 bardzo nieładnie. Choć faktem jest że napisałeś dyplomatycznie czyli nie wprost o kobietach i nie wprost o ciuchach. ;:224
Ja właśnie dlatego mam problem i dylemat bo ostatnio cała kasa idzie na las i roślinki :;230 Kiedyś była szafa ciuchów a teraz mi szkoda na nie wydawać ;:31
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Jolu nie krytykuję uważam że kobiety jak róże nie potrzebują zbędnych ozdób :D - brylantów w to nie wliczam :;230
o roślinkach mało piszę bo zwalczam w sobie zapędy "wujka dobra rada" :roll:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Jolek, ja to nie wiem kiedy sie mojego "stanu budowy" pozbęde ;:224 :;230 Rok, dwa albo i trzy ... :roll:
Co do zaległości, to ja juz nawet nie próbuje nadrabiać...nie dałabym rady... ;:131 Staram sie choćby nowych nie robic ;:224
Zniechęcenia do jesiennych prac, to straszna rzecz... wiesz ze tyyyyle do zrobienia a tu... ;:173 się nie chce i sił brak... :wink: Dzisiaj jednak widze przebłyski słoneczka...więc może... :heja
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbigniewie wybrnąłeś z opresji w pięknym stylu ;:191
Ale pamiętaj też, że tu będziesz bardzo mile widzianym wujkiem dobra rada bo ja jako początkująca w tej materii osoba bardzo tych rad potrzebuję. Więc śmiało wypowiadaj się, krytykę też dzielnie zniosę. Teraz długi okres planowania więc dobry moment na dyskusje ;:119
Małgoś, tylko bez zbytniego pośpiechu, sama radość tworzenia. Ja też myślę że rok dwa a znając życie to przynajmniej cztery ;:192
Dziś cudne słoneczko i nie mogę się doczekać kiedy się wyrwę do ogrodu. Piąteczek to najwspanialszy dzień tygodnia :tan jeszcze tylko parę godzin i w długą.... Muszę gdzieś umieścić na zimę nowo kupione bukszpany....
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Jolu, no niestety z zielonymi ale wysokie. Przerosły mnie :wink: Jakbyś zmieniła zdanie to służę.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyś ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”