Mój kwiecisty zakątek cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 3

Post »

Witaj Tadziu :wit no piękne te Twoje liliowce, no ale co tu się dziwić przecież jesteś mistrzem ;:180 w ich uprawie, a i u mnie zaczynają nieśmiało bidulki kwitnąć.... Coś wspominałeś wcześniej że się wybierasz na wystawę tylko już nie pamiętam gdzie, ja byłam w tą niedzielę w Końskowoli z tego co się zorientowałam to pewnie coś podobnego gdzie się Ty wybierasz będzie, i tam królowały oprócz przeróżnych królików, gołębi itp., hortensje i ostróżki... po 15 zeta za jedną .... no ale piękne..... rozeszły się jak świeże bułeczki... ja również się skusiłam na cztery... ale już trochę mniej dorodne i tańsze o połowę. No i na 5 liliowców, jak już wspominałam u Gosi i posadziłam je w takim pół okręgu na obrzeżach tego miejsca co mam beton pod spodem.... powiedz, że nie zrobiłam głupstwa... i że będą rosły.... plizzzzzzzzzzz.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Witaj Tadzik , ja trochę dzwonków mam choć nie wszystkie się panoszą tak jak ten cało listny :;230
O ile mnie pamięć nie myli ( a nie mam jaj do nazw) to mam brzoskwinio listnego, karpackiego, poszalskiego i coś tam jeszcze ale tutaj to tylko zdjęcia ratują a i dziś kupiłam alpejskiego bynajmniej tak mi sprzedawczyni powiedziała (miniaturka biała i niebieska)
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Tadziu!
Córka Mirka mówiła mi,że na uwiąd Clematisów w/g Twojej porady trzeba użyć Kalium hypermanganicum.Podaj mi coś bliżej jak to robić.
Pozdrowienia dla rodzinki Edward :wit
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Tadziu pięknie masz liliowce. ;:63 ;:63 ;:63 U mnie jak na razie kwitnie tylko stara pomarańczowa odmiana.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Tadziu liliowce śliczne, u mnie jak na razie kwitnie tylko stella d'oro, mam jeszcze trzy ale tylko jeden będzie kwitł :( Siewka może dla Ciebie ma kwiat niezbyt ciekawy ale dla mnie ładniejszy od moich zwyklaczków. Hot papaja super ;:138
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Tadziu
Mnie również bardzo podobają się liliowce :D
To ciekawe, że już w roku posadzenia zakwitły .
Ostróżka niebieska cudo :!:
Tadziu możesz przypomnieć jaką wielkość ma Twój ogród, jeśli to nie tajemnica :wink:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Ciekawy ten busz Tadeuszu. Wszystkiego można się dopatrzeć.
Liliowce od Ciebie zaczynają kwitnąć.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Śliczny ten twój busz ,mozna sie zgubić i pewnie upić zapachem.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepraszam wszystkich , że tak długo nie odpisywałem. ;:180 ;:180
Teresko , Hot Papaja , to moja duma ;:224 Nie mogę oczu od niej oderwać ;:oj
Języczka była przesadzana i bałem się , że zmarnieje . Rośnie wspaniale . ;:224
Dorotko , moje szczęśliwie przetrwały zimę. Może jutro coś nowego dokupię . :uszy
Geniu , jeden z Lteż mi marnieje, 7 z nich ma pączki. Niestety , po 3-4 kwiatki. Aniu , ta odrobina śniegu wystarczyła dla jeżówek . Nie okrywałem swoich na zimę , teraz jednak choć trochę zabezpieczę.
Kasiu :wit Jak liliowce rosną , to na pewno coś z nich wyrośnie ;:7 ;:7 Dobre miejsce dla liliowców przy oczku , lubią to. Życzę powodzenia w realizacji ,,ambitnego planu'' , ja ze swoim nie mogę wystartować ;:24
Igorku daj Papajce słońca , bez tego nic nie będzie. U mnie odpowiada jeżówkom .Ładnie rozrosły się. Nie wiem co , gleba , odczyn czy jeszcze inna przyczyna . Kupiłem niedawno dwie małe , będzie ich więcej. :uszy
Sylwuniu właśnie na taką imprezkę wybieram się. :tan Ceny w górę , wiem to ,po Rejowcu''. Jeżeli posadziłaś liliowce tam gdzie już nie ma betonu , będą rosły. Na betonie na pewno nie , mają głęboki system korzeniowy i nie za dobrze by im tam było. Posadż coś , co ma małe wymagania wodne i płytko się korzeni.
Naciu z nazwami to ja kiepskawo,. Mam miniaturki i duże , ale najpewniej będzie z fotkami :wink: Najbardziej panoszy się kropkowany, muszę go wyhamować. :uszy
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

...to juz jutro Tadziu :?: a ja jeszcze nie wyjechalam ;:145
Chcialabym wyjechac do wtorku...zobaczymy co z moich planow :?
mam nadzieje ze trafisz jakies rarytaski...zazdroczcze Ci :uszy
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Edziu , dałem Ci na PW , mam nadzieję , że pomoże. Zdrowia dla rodziny i roślinek , żeby nie trzeba było ich ,,faszerować'' wynalazkami. :wit
Beatko ;:180 U mnie już ruszyło kwitnienie. Prawie wszystkie pokażą się , na ilość nie wszystkie hojnie.
Iwonko Stella u mnie zawsze dość póżno zakwita , dopiero wczoraj pierwszy kwiat miała. Może kwiaty siewki ,,opatrzyły się '' i dlatego tak myślę. Czekam na następne , dwie mają baardzo ciekawe kwiaty. ;:224
Aguś , mam więcej takich młodych ,,jednopędówek z kwiatami . Jesienią dostałem około 10 sztuk. Niektóre tak mają , zakwitną po posadzeniu , ale póżniej to już różnie z tym bywa. Ta ostróżka jest fioletowa , ma tylko błękitne wstawki. Elektronika zmienia kolor. Jutro będzie miała ,,siostry '' , dokupię jej , byle były na targach. Ogród mój nieduży, zaledwie 8 arów. Ale jak dla mnie w sam raz. Tyle to jeszcze jestem wraz z rodziną w stanie opanować. ;:333
Januszku jest tu wszystko :;230 :;230 , brakuje mi tylko ,,ekranu , który by odgradzał mnie od otoczenia. Już rośnie , ale jeszcze kilka lat by spełnił zadanie. Obserwuj liliowce , może coś wpadnie Ci w oko. :wink:
Efciu za mały by się zgubić , z zapachem na razie też cienko. Nowa maciejka jakoś słabiutko odurza ;:202 Dopiero kiedy zakwitną pachnące lilie to będzie karnawał zapachów. ;:224 ;:224
Dorotko , bardzo żałuję , ze nie będziesz w niedzielę. ;:145 ;:145 W następną wybieram się w okolice Łodzi i mnie nie będzie. Mam nadzieję , że coś trafię , i do tego w przystępnej cenie :wink: ;:108
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu to ja czekam na kolejne kwiaty Twoich liliowców 9coraz bardziej mi się one podobają)
Mam jeszcze małe pytanko: dostałam trochę nasionek sasanki i tak się zastanawiam gdzie byłoby lepiej je wysiać, w tunelu czy od razu do gruntu? jak do gruntu to w cieniu czy bardziej na słonku?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No trudno Tadziu , ja baaardzo załuję...ale nawet fizycznie nie dałabym rady teraz :roll:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko , każdy ma swoje metody. Niedawno wysiałem nasiona sasanki do opakowań po flakach i dużych lodach. Podlałem i postawiłem w cieniu. By nie wysychały za szybko przykryłem starą fryzeliną . póżniej przepikuję do doniczek lub wielodoniczek , w zależności ile ich wzejdzie. Może to uciążliwe , trzeba pilnować podlewania, ale wolę to jak plewić te maleństwa. Po za tym szybciej rosną niż w ziemi. W słońcu nie sieję żadnych nasion. Gdy chcę przyspieszyć , stawiam w kuchni w ciepłym miejscu.
Dorotko , coś ostatnio nie układa się, ale może coś wymyślę :wink: :D
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu dzięki ja chyba tez tak zrobię. Byłeś w sitnie? pochwal się co kupiłeś :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”