Ogród Linety
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Linety
Oj, nie jesteś sama, Lineto! Najdziwniejsze, że wówczas floksy w ogóle mi sie nie podobały 

Tak, mnie tak samo!
Oj, ten sentymentalizm...

Oj, ten sentymentalizm...

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Mnie tam nie przeszkadza...
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bajecznie kolorowo w Twoim ogrodzie i uderzająca estetyka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Linetko
to tak jak z grzechem, zgrzeszysz masz wyrzutu sumienia nie zgrzeszysz też Cię żre!

Dziękuję Wam bardzo, to takie sympatyczne, że wszyscy jesteśmy jakoś podobni, chociaż każdy jest inny.
W każdym razie znaleźlibyśmy wspólny język. A z tym grzechem, Maseczko, to się zgadza.
Wydałam sporo grosza na roślinki na moje nowe dwie rabaty i trochę mnie to gryzło, chociaż i tak były przecenione. Ale teraz, kiedy to wszystko kwitnie, to jakoś nie czuję żalu. 
Dzisiaj znów pstryknęłam kilka zdjęć:

Uploaded with ImageShack.us

Dzisiaj znów pstryknęłam kilka zdjęć:

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Linetko
a co to jest ten przepiękny kwiat na pierwszym zdjęciu 

Misiu, to agapant. Mam też biały, ale nie zakwitł jeszcze, choć mam go już dwa lata. Może jeszcze za młoda sadzonka. Za to niebieski kwitnie co roku, jak na zdjęciu. Jest do podziału, więc jakbyś reflektowała, to jakaś szczepka jest dla Ciebie. 
W ogóle jakoś nic nie opisałam, co na tych zdjęciach jest. Więc na pierwszym ten agapant, potem druga z moich kliwii, która właśnie zakwitła, potem hibiskus syryjski, świeżo posadzony, bo jeden stary i wielki krzew zmarzł mi tej zimy. Ma białe kwiatki z różowym serduszkiem w środku.
Jeszcze jeden mały hibiskus posadziłam w innym miejscu, ma kwiaty niebieskie i też już kwitnie, ale akurat dzisiaj nie było otwartego kwiatka do sfotografowania. Potem jest zdjęcie z rabatki, na którym z gąszcza kwitnącej błękitno komeliny wyłania się zakwitająca różowa liatra. Może to taki cukierkowy zestaw barw, ale w roślinach chyba żaden zestaw nie razi. No i jeszcze ostróżka, która teraz dopiero pokazuje, co potrafi! Mam nadzieję, że się rozrośnie i będzie można ją podzielić. Pamiętam, Maseczko, że ją chciałaś!

W ogóle jakoś nic nie opisałam, co na tych zdjęciach jest. Więc na pierwszym ten agapant, potem druga z moich kliwii, która właśnie zakwitła, potem hibiskus syryjski, świeżo posadzony, bo jeden stary i wielki krzew zmarzł mi tej zimy. Ma białe kwiatki z różowym serduszkiem w środku.

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Linetko agapant bardzo ładny
Ketmie też kupiłam w tym roku na działeczkę bo mnie zauroczył a ostróżki są rewelacyjne - ta na zdjęciu ma piękny kolor 

Tak, Moniko, też uwielbiam ten nasycony kolor. 
Zapomniałam dodać jeszcze jedno wczorajsze zdjęcie, z gronami pomidorków:

Zapomniałam dodać jeszcze jedno wczorajsze zdjęcie, z gronami pomidorków:

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
No kochana, ładne te zielone koraliki 

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ależ ci zazdroszczę tych koraliczków u mnie pomidory kwiatów jeszcze nie mają ;/
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Linetko,przywędrowałam z rewizytą, w wolnej chwili wrócę chociaż do zdjęć i bedę już na bieżąco.Miałam w ubiegłym roku taką róże,musiałabym odszukać opakowanie od niej i przeczytac co tam napisali,ale ta akurat była chyba wsród 20 wymarzniętych.
Moniczko, a pomyśl, co będzie, jak się zaczerwienią.
Już się nie mogę doczekać.
Zeberko, naprawdę? Ale w Poznaniu też cieplutko, może masz taką późną odmianę?
Gosiu, ojej, to szkoda. Ech, ta zima. Miejmy nadzieję, że takie niespodzianki pogodowe nie będą częste. Ktoś mi już napisał, że ta róża to chyba odmiana Hokus pokus. Gdzieś ją odnalazłam w Internecie i rzeczywiście wygląda podobnie. Jeśli byłabyś w stanie to sprawdzić u siebie, to z góry dziękuję.

Zeberko, naprawdę? Ale w Poznaniu też cieplutko, może masz taką późną odmianę?
Gosiu, ojej, to szkoda. Ech, ta zima. Miejmy nadzieję, że takie niespodzianki pogodowe nie będą częste. Ktoś mi już napisał, że ta róża to chyba odmiana Hokus pokus. Gdzieś ją odnalazłam w Internecie i rzeczywiście wygląda podobnie. Jeśli byłabyś w stanie to sprawdzić u siebie, to z góry dziękuję.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Linetko wzruszyłaś mnie swoją pamięcią, tak w tym roku moją porcję zjadł królik (co u niego?), a agapanta z nasion się nie da? Ja już zbieram pierwsze pojedyncze pomidorki tylko żółte, a koraliki też się powysiewały w kilku miejscach ogrodu.