Między blokami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Między blokami

Post »

A ja nigdy nie piekłam takich ciasteczek, za to przepis czytałam wiele razy. Czy ład tego domu Ci się nie podoba? jest świeżo po remoncie, ale jak trochę postoi i przybrudzi się będzie ładny! to tak jak z fryzurą od fryzjera ....za tydzień jest lepsza ;:306
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ład i symetria aż bije po oczach z tego zdjęcia :wink: Gdzie jest ta kamienica (choć na pewno nie w BB)? Sama nie jestem uporządkowana, dlatego już się pogodziłam z brakiem ładu w domu i w ogrodzie. Masz rację, może to trochę nudne :wink: ale wszystko co nudne i uporządkowane skrycie podziwiam :wink:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ja też za często nie piekę ciastek nawet ciast ale teraz tak przyjemnie pachnie w domu i na klatce schodowej :D . Na front tej pięknej kamienicy należy puścić różę pnącą lub powojnik i będzie super :wink: . Mnie się podoba ta kamieniczka tylko trzeba ją "dopieścić" roślinkami i pergolami
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mileno, no to wyjaśniam. To jest przydrożny hotel, w którym spaliśmy w Wuppertalu (Nadrenia Północna-Westfalia). Żeby nie było tak wszystko super, to dodam, że w restauracyjnym ogródku (prawdziwym ogrodzie pod drzewami), biegały polne myszki, bo płoszyła je pobliska autostrada. Co z zadziwiającą szczerością wyjaśnił kelner. Mogę wydziwiać, że nudny, ale nie bez powodu zwrócił naszą uwagę. Poza tym kocham taką architekturę.

Ewo, no pachnie, ale moich potem nie da się zjeść. Zwłaszcza ciasteczek.

Masko, wypróbuj ten przepis. Tylko najlepiej kupić gotowe skwarki. One są bardzo suche. W odleglych latach studenckich z dodatkiem odpowiedniego aromatu, robiły u nas za migdałowe. Przypominam: były kartki i braki.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten niemiecki hotelik i ogród aage to dla mnie niedościgniony wzór ładu (Milenko, masz rację, chciałabym być tak nudna). A bez stresowania się moim bałaganiarstwem lubię takie klimaty:
Obrazek
Nie, w tym hotelu nie spaliśmy. Ten był po drugiej stronie ulicy.
Miasteczko liczyło niespełna 1000 mieszkańców. Była 1 szkoła, 1 kościół, 1 cmentarz, 1 pomnik ofiar I Wojny Światowej i co najmniej 4 hotele oraz 6 knajp.
Obrazek
A to miasteczko jest jeszcze mniejsze.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zdaję sobie sprawę z faktu iż mój ogród i dom w oczach niektórych osób może wydawać się nudny.
Jednak nie potrafię żyć w chaosie. Czuję, że on w pewnie sposób mnie ogranicza, moje myśli i uczucia stają się skrępowane a tego nie lubię. Ład, porządek i monotematyka kolorystyczna to mój świat ;:167
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aage, jak ja bym chciała nie umieć żyć w chaosie. I być tak konsekwentną jak Ty. Chciałabym być taka "nudna". Sama chyba zauważyłaś, z jaką przyjemnością odwiedzam Twój wątek. ;:180
Wydaje mi się, że to moje gadanie, że porządek mnie nudzi, to tylko usprawiedliwianie siebie. ;:222 Nawet mój M zaimponował mi swoim spokojem i umiłowamiem ładu. Jak on ze mna wytrzymał 25 lat ? ;:131
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu do odmiennych charakterów, przeciwieństwa się przyciągają. Znam to z autopsji :wink: a więc wiem też że żyć się da w takim związku a nawet jest to całkiem ciekawe.
Cieszę się że również w tak ciepły sposób odbierasz mnie i cały mój dom, bo przecież ogród to nierozerwalna cześć domowej przestrzeni. Miło mi że w całym tym moich uporządkowanie nie jestem nudna. W porządku łatwiej się żyje i nie myśl sobie że jestem pedantką i codziennie jeżdżę na szmacie i fruwam na miotle- tak nie jest. Ład wg mnie to nie tylko porządek namacalny ale również ogólne wrażenie odbioru wnętrza czy ogrodu, wg mnie każdy szczegół jest ważny.

Zapraszam w swoje progi ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

akl62 pisze:aage, jak ja bym chciała nie umieć żyć w chaosie. I być tak konsekwentną jak Ty. Chciałabym być taka "nudna". Sama chyba zauważyłaś, z jaką przyjemnością odwiedzam Twój wątek. ;:180
Wydaje mi się, że to moje gadanie, że porządek mnie nudzi, to tylko usprawiedliwianie siebie. ;:222 Nawet mój M zaimponował mi swoim spokojem i umiłowamiem ładu. Jak on ze mna wytrzymał 25 lat ? ;:131
Aniu przeciwieństwa się przyciągają!
Za to jak czytam wypowiedź Agnieszki to ja akurat zupełnie odwrotnie :oops:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska pisze:
akl62 pisze:aage, jak ja bym chciała nie umieć żyć w chaosie. I być tak konsekwentną jak Ty. Chciałabym być taka "nudna". Sama chyba zauważyłaś, z jaką przyjemnością odwiedzam Twój wątek. ;:180
Aniu przeciwieństwa się przyciągają!
Za to jak czytam wypowiedź Agnieszki to ja akurat zupełnie odwrotnie :oops:

Marysiu każdy z nas jest inny i dlatego ten świat jest taki piękny ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak Agnieszko! Kiedyś stale jeździłam z szafami po szufladzie, teraz mam ogród i mam się gdzie wyżywać :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każdy w czym innym się realizuje, w czym innym znajduje ukojenie.
Łączy Nas mimo wszystko jednak pasja, ogród ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko tylko w ogrodzie też wychodzą nasze osobowości i dlatego każdy jest inny!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I właśnie dlatego tutaj jesteśmy, aby podglądać ogrody jakże inne od naszych dzieląc się wiedzą.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, Agnieszko, wiecie, że jesteście kochane.
Na FO trafiłam za Igą23, moją koleżanką ze szkoły i właścicielką mojego ulubionego przydomowego ogrodu. I bardzo się cieszę, że dało mi to okazję wirtualnego, i nie tylko, spokamia z różnymi ludźmi. Na dodatek miałam ciągłe obiekcje, że mój ogród nie jest taki jak ... no, taki jak ... tu wstaw co akurat mnie zafascynowało. Na FO mam okazję nie tylko zobaczyć różne ogrody, ale i różne do nich podejścia. I to jest najważniejsze.

;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”