Niekończąca się opowieść...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niekończąca się opowieść...

Post »

och, jak pięknie! A właśnie ostatnio sobie wymyśliłam szalony pomysł podsadzenia przyszłego trawnika wczesnymi cebulowymi, tak by układały się w jakiś obraz, choć może niekoniecznie wizerunek kompozytora... :wink:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

;:3 ;:3 ;:3

Asiu, na widok tych kolorowych, kwitnących łanów serce zaczyna mocniej bić, ogarnia drżenie i emocje zwyciężają . To nie tylko uczta, to prawdziwa rozpusta dla ducha /w dodatku w poście :wink: / Wrażenia niesamowite, tak jak zestawienia i natężenie barw.. Jedna wielka feeria kolorów i kształtów - prawdziwa euforia wiosny i słońca !
Chwała Ci za to, że podzieliłaś się z nami tymi bajkowymi widokami, nie chowając ich pod korcem ;:138
.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To jeden z ogrodów, które bardzo często oglądam na You Tube.
Widoki dech zapierają w piersiach i nawet nie chce się wychodzić z takich wirtualnych widoków.
A co dopiero patrząc na nie w naturze. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Asia ;:180 ;:180 ;:180 ;:196 coś pięknego... słów brak ;:168
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu - wklejaj jak najwięcej zdjęć, bo przy takich widokach od razu łatwiej przetrwać czekanie na wytęsknioną wiosnę... choć z drugiej strony się zastanawiam dlaczego tak mało cebulowców wysadziłam jesienią ;:223
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Trochę ci zazdroszczę tych przygód i podróży.Nie ,nie trochę ale bardzo :roll:
A ten pies z niebieskimi oczami,obłęd :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Asiulku, uda się, na pewno się uda! Dopóki jest jeszcze trochę miejsca w ogrodzie, to zawsze da się coś wykombinować. A jak w ogrodzie zrobi się za ciasno, to masz jeszcze gdzie wyjść z roslinami, np. możesz "ogrodzić" nimi lotnisko ;:113 Zobaczysz, będzie ok ;:215
Dziękuję za piękne widoki ;:196 Z takich jednolitych nasadzeń grupowych zawsze najbardziej podobały mi się owe wijące się rzeki kwiatów.
Bardzo kocham szafirki i mam ich dość dużo, więc jakiś czas temu zaczęłam kombinować, czy nie udałoby się gdzieś "puścić" w moim ogródku takiego szafirkowego strumyczka? :wink:
Bo o rzece, jak na zdjęciu, to nawet marzyć nie mogłabym :lol:
Stworzenie portretu z rosnących kwiatów to raczej karkołomne zadanie ... Trudno ocenić, czy się powiodło. Trzeba by spojrzeć z lotu ptaka :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

te kwiatowe dywany robią niesamowite wrażenie,,,, a za pewne na żywo jeszcze większe,, ;:108 ,,i te zapach hiacyntów ;:215
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Przepiękna wiosna, te rzeki i łany kwitnących kwiatów i do tego zapach hiacyntów musi powodować jakieś oszołomienie i zawrót głowy :shock:
Dzięki Ci za te kaczuszki w tulipanach ;:196
No i za opis wyprawy psim zaprzęgiem, to musi być niesamowite przeżycie . ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, dziękuję za bajeczne, tryskające wiosną foty i fantastyczną wycieczkę do Holandii ;:196
Tulipanowy Chopin, rzeka szafirków i hiacyntów i ta feria barw....cudowna. Dotychczas te obrazki oglądałam wyłącznie w gazecie, a teraz czuję się, jakby mnie oprowadzała po tym zakątkach dobra znajoma.
To co, teraz do coffee shop'u? :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Agnieszko ? Aguniada witam Cię serdecznie ;:196 .
Wyprawę do Keukenhof do polecam z całego serca. Naprawdę warto. A gdyby s tylko potrzebowała jakieś informacje, to chętnie pomogę. IWiesz, zapach roztaczający się po parku jest po prostu niesamowity, a tam gdzie rosną hiacynty to wręcz niewyobrażalny.
Dla Ciebie Agnieszko życzenia słoneczka i miłego dnia

Obrazek

Pati witaj :heja
Pomysł z podsadzeniem trawnika cebulowymi jest super, tylko pamiętaj że potem nie możesz kosić trawnika dopóki liście krokusow itp. nie zaschną. Ale myślę, że warte zachodu. Może Chopina nie ułożysz, ale coś innego z pewnością. Z Twoim talentem i umiejętnościami na pewno wyjdzie coś niepowtarzalnego i bardziej oryginalnego niż w Keukenhof. A tymczasem dl Ciebie kolejna inspiracja - myślę, że takich i podobnych rzeczy Ty u siebie możesz duuuuużo znaleźć:

Obrazek

Mufko droga , tak właśnie ? Keukenhof to jedna feeria barw, kształtów i zapachów. I jeśli do tego jeszcze świeci słońce to już wrażnie jest niesamowite. Ale tak sobie myślę, że u Ciebie, przy obszarach które posiadasz, może pkusiłabyś się o stworzenie jakiegoś tulipanowego wzoru? Możliwości masz nieograniczone. A ja mogę Ci pomóc podsłając kolejne widoczki, które mogą stać się natchnieniem. Chociaż Tobie akurat natchnienia nie brakuje i potrafisz tworzyć piękne rabaty.

Obrazek

Grażynko kochana ;:167 , nie jest tam tak klimatycznie jak na Twoim balkoniku, ale rzeczywiście trudno stamtąd wyjść. Jednak jak tak patrzę z perspektywy czasu i oglądam zdjęcia to brak tam jakiejś takiej intymności. Wszystko jest poukładane, wypielęgnowane, pod linijkę. Brakuje trochę ? oczywiście mówię to z mojego punktu widzenia ? spontaniczności i ogrodowej magii
Nie zmienia to jednak faktu, że mogłabym tam spędzić nie jeden dzień ale tydzień przynajmniej.

Obrazek

Majeczko ;:196 ? Majko411 ( a w ogóle to dlaczego 411? ? wcześniej byłaś jedyną Majką u mnie i nie zastanawiałam się nad tym, a teraz muszę do Was poprawnie pisać i tak mnie to tknęło?.) Wiem, że to nie róże, ale przy tej aurze za oknem każde kolorki są dla nas odskocznią. Dlatego zapraszam na dalszy ciąg spaceru?..

Obrazek

Asiu JLG witam Cię serdecznie :wit .
Dawno Ciebie u mnie nie było, tym bardziej mi miło gościć Cię ponownie. Twój wątek też mi gdzieś umknął w forumowym bezmiarze?? Koniecznie muszę się poprawić. A na razie, według życzeń, wklejam kolejne kolorowe, radosne ? wiosenne fotki. Dla Ciebie:

Obrazek

Ewo dzień dobry we wtorek z rana.
Ewo to Ty masz tak jak ja - . Ja naprawdę ludziom nie zazdroszczę niczego poza wycieczkami, wyprawami, zwiedzaniem innych krajów i poznawaniem innych kultur. Tylko nie myślę tutaj o wycieczkach zorganizowanych, gdzie wszystko masz przygotowane. Raczej o takich, gdzie możesz poznać ludzi, zwyczaje, prawdziwy kraj?
Ale wiesz, chcieć to móc ? więc życzę Ci również wymarzonych wypraw.
Ale, ale to nie forum podróżnicze tylko ogrodnicze dlatego dla Ciebie spaceru ciąg dalszy, popatrz jakie ciekawe połączenie koron z tulipanami: Fajne, prawda?

Obrazek

Izuniu moja kochana ? lotnisko powiadasz? Podoba mi się Twoja nazwa. I lotnisko w kwiatach, powiadasz? Hmm? zawsze to jakiś pomysł. Ale Chopina to z pewnością nie stworzę. Ale jakąś rzeczkę? Czemu nie.
A u Ciebie w ogródku miejsce na szafirkowy strumyk z pewnością się znajdzie. Ty to zrobisz ? jestem pewna. Już przepiękny chodniczek a macierzanki zrobiłaś, więc co to dla Ciebie?
A na razie kolejna inspiracja- wyszukana specjalnie dla Ciebie kolejna rzeczka (nie szafirkowa tym razem)

Obrazek

Aniu ? Aniabuko witam i zapraszam na kolejne odsłony Keukenhof. Wprawdzie zapachu nie mogę Ci przesłać, ale chociaż troszkę słoneczka i kolorków.
Dla Ciebie na dzień dobry i życzenia miłego dnia:

Obrazek

Kasiu ;:196 bardzo mi miło, że tak właśnie się czujesz . ? pochlebiasz mi. Dziękuję bardzo. A wycieczkę do Holandii polecam z całego serca. Keukenhof wart jest obejrzenia.
A co do Coffee shop?u ???. Pisałam na początku, że tematem przewodnim wystawy była Polska. Wiązało się to z różnymi tematycznymi wystawami , pokazami i prelekcjami. Po kilku godzinach chodzenie poczuliśmy nieodpartą chęć wypicia dobrej kawy i udaliśmy się do głównego pawilonu wystawowego, gdzie miała byś kawa. Kawa, a i owszem była?.. ale zobacz jak Europa postrzega nasz kraj ? jako kraj barów mlecznych?. Zabawne? Tak, ale myślę też ze trochę smutne? czy ich świadomość rzeczywiście jest tak a, ża Polska to kraj w którym są tylko bary mleczne i Pani Agata za barem?
To zdjęcie przedstawia multimedialną prezentację Pani Agaty i jej baru mlecznego.

Obrazek

Obrazek

Ale żeby być uczciwym to muszę dodać, że było też bardzo dużo innych ? pozytwnych i realnych promocji naszego kraju. Może to po prostu miało przyciągnąć uwagę i było formą żartu?
Kasiu, dla Ciebie jeszcze dodatkowe łączenia koron z tulipanami

Obrazek

Majeczko Edulkotku ;:196 cieszę się, że kaczuszki się podobały. Więcej zwierzątek na razie brak, dlatego pozwój że dla Ciebie wkleję kolejne cebulowe kompozycje i prześlę mnóstwo, mnóstwo słoneczka i pozytywnej energii .

Obrazek

Majeczko, znalazłam kilka zdjęć moich NN (szukajcie, a znajdziecie?..). Postaram się je wkrótce wkleić i prosić Cie o pomoc.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko ? Majko411 ( a w ogóle to dlaczego 411? ? wcześniej byłaś jedyną Majką u mnie i nie zastanawiałam się nad tym, a teraz muszę do Was poprawnie pisać i tak mnie to tknęło?.) Wiem, że to nie róże, ale przy tej aurze za oknem każde kolorki są dla nas odskocznią. Dlatego zapraszam na dalszy ciąg spaceru?..

Witaj Asiu..... piękny spacer nam przygotowałaś ...... ;:180 ;:180 ;:180 dziękuję ;:196
411, bo jest nas na forum kilka Majek :;230 Jak zakładałam wątek musiałam czymś się odróżnić i padło na szczęśliwe cyferki cztery... jeden...jeden :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Majeczka, :wit szczęśliwa Ty nasza 411stko ;:196
Asieńka, ale dajesz ta wiosna po oczkach ;:oj A jakie oni maja piekne trawniki. Nigdy takich mieć nie będę ;:145
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Piękne obrazki nam zafundowałaś, Daffo, na tę okropną porę roku ( taką ni pies ni wydra ;:174 ). Niebieska rzeczka to jest to ;:333. Co prawda tu jest z krótko kwitnących anemonków, ale ...
Dzięki, Daffodilku.

Buzaki permanentne - Jagoda
PS. Sweety nie rycz, nie warto, no i nigdy nie mów "nigdy" ;:306
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Asiu tego mi było dzisiaj potrzeba ;:196
Taka dawka koloru wystarczy mi na kilka dni , bo to co u mnie za oknem to szkoda słów :?
Masz rację pisząc , że te ogrody piękne , ale takie poukładane . Brak im spontaniczności i buszu wszechobecnego w naszych oazach .
Jednak zwiedzić je na pewno warto .
Pozdrawiam z zasypanej Wielkopolski .

PS. Piękna fotka z psiurami .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”