Mój zielony kwadrat.
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony kwadrat.
Lukracjo mój M też tak mówi 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny, ale wiosna dopiero rusza z kopyta, więc szansa na badylkowe szaleństwo jeszcze jest
Tak się cieszyłam z dzisiejszego
, ze a z chyba ta radością zciagnelam kolejna dawkę deszczu 

Tak się cieszyłam z dzisiejszego

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
U nas trochę dzisiaj popadało ale i tak siedziałam na działce i co chwilkę wyskakiwałam aby coś porobić 

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Dziewczyny, tak a propos badyli... przyszły moje ostróżki o bardzo wdzięcznej nazwie "delfinium cultorum" - jak mądrze to brzmi, prawda? po ostatnich zakupach przez internet, ta przesyłka mnie zaskoczyła - oczywiście pozytywnie:)
Reniusia, mam tak samo, rozpaczam i rozpaczam, że przemarzło, a potem znów kupuję to samo, bo lubię i podoba mi się!
Pewnie nie tylko Ty i ja tak mamy.
Ucieszył mnie też fakt, że berberysy Klugowski, które uważałam za zmarznięte wypuszczają nowe listeczki! Wszędzie!!! Strasznie mi ich było żal, bo krzewy miały już 1m średnicy. Może Twój Baron też jednak się zdecyduje coś wypuścić, ja nie tracę nadziei!
Aage jak swojemu M tłumaczysz, że same iglaki są nudne? Ostatnio mnie trochę wkurzył takim gadaniem, odcięłam, że same iglaki rosną na cmentarzu i się obraził, normalnie foch z przytupem!
Reniusia, mam tak samo, rozpaczam i rozpaczam, że przemarzło, a potem znów kupuję to samo, bo lubię i podoba mi się!
Pewnie nie tylko Ty i ja tak mamy.

Ucieszył mnie też fakt, że berberysy Klugowski, które uważałam za zmarznięte wypuszczają nowe listeczki! Wszędzie!!! Strasznie mi ich było żal, bo krzewy miały już 1m średnicy. Może Twój Baron też jednak się zdecyduje coś wypuścić, ja nie tracę nadziei!
Aage jak swojemu M tłumaczysz, że same iglaki są nudne? Ostatnio mnie trochę wkurzył takim gadaniem, odcięłam, że same iglaki rosną na cmentarzu i się obraził, normalnie foch z przytupem!

Reniu zachwyciła mnie Twoja kolekcja żurawek
.Ja też zamówiłam w lutym
Będę je miała dopiero w czerwcu
Ty sadziłaś wszystkie w cieniu?Zapewniasz im odpowiednią wilgotność?Bo są takie piękne 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Lukrecjo dobre chomikuję do przygadania M 

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Reniu moje trawy też jeszcz nie wychodzą z ziemi zwłaszcz że ich teraz przesadziłam, ale też mam straty zmarzły i zgniły. Trawę baron sadziłam trzy razy i za każdym razem mi wymarzła i dałam sobie spokój zwłaszcza że jest nie tania.
-
- 500p
- Od: 7 cze 2011, o 09:56
Reniu u mnie Red Baron też jeszcze nie ruszyła to może nam nie wymarzły tylko jeszcze nie czas
Nikt jeszcze nie pokazywał traw więc jest jeszcze nadzieja 

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
U mnie śpią wszystkie trawy,budleje ,wisteria ,hibiskusy i milion innych roslin ,mam nadzieję że sie obudzą
Ale 3 powojniki umarły i świerk acrocona i żywotnikowiec i wiele innych
Ciężka ta zima była
Wszystko przez brak śniegu
No niestety nie mamy na to wpływu Matka Natura pokazała nie pierwszy raz co potrafi ....
Buziaki !!

No niestety nie mamy na to wpływu Matka Natura pokazała nie pierwszy raz co potrafi ....
Buziaki !!
marzenia się spełniają! Dana
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Witaj Reniu
Ale długo mnie nie było a tu tyle stron zapisanych i zachwycam się też żurawkami ,faktycznie przepiękne i tyle ich
Miłej nocy 

Pozdrawiam Ewula
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Hej dziewczyny
Wróciłam z Żor, byłam w Auchanie, pooglądałam, strasznie dużo poniszczonych roślinek
Nie mogą ich przecenić! stoją i marnieją
Dojrzałam brzoze szczepioną
marzy mi się taka, większa niż ja (mam 168 cm wzrostu) tylko mało miała gałązek i pień ciemny a nie białawy
Może mi ktoś napisać czy z ciemnego pnia zrobi się biały? Cena była fajna 38 zł i nie kupiłam i teraz żałuje
Ja mam tak zawsze, nie kupie a potem becze i przeżywam.......
Od znajomego dostałam biały pełny bez
Już wsadzony podlany, mam nadzieje, że kwiatki przez przesadzanie się nie zmarnują i mi zakwitnie
Ewciu ja żurawki sadziłam gdzie popadło
3 tyg, temu posypałam azofoską i to wszystko
oprusz tego,że czasami im mówie że aż piękne i je bardzo
Lukrecjo ciesze się ,że tym razem się nie zawiodłaś i ostróżki będą zdobić twój ogród
Oczywiście pokaż fotki
Co to za berberys? jaki ma kolorek?
Ewuś u mnie teraz pada
Madziu ja taka niecierpliwa jestem
chce już i teraz
U mnie przez dzień nie padało, ale było zimno.
Spokojnej nocki

Wróciłam z Żor, byłam w Auchanie, pooglądałam, strasznie dużo poniszczonych roślinek

Dojrzałam brzoze szczepioną

Od znajomego dostałam biały pełny bez

Ewciu ja żurawki sadziłam gdzie popadło

Lukrecjo ciesze się ,że tym razem się nie zawiodłaś i ostróżki będą zdobić twój ogród

Oczywiście pokaż fotki

Ewuś u mnie teraz pada

Madziu ja taka niecierpliwa jestem

U mnie przez dzień nie padało, ale było zimno.
Spokojnej nocki

Witaj Reniu
Ja niedawno kupowałam brzozę
Ma 2 metry
Ta z czerwonym pniem to brzoza ,której liście też przebarwiają się na czerwono.Tak mi tłumaczyła pani u ,której brałam swoją.Wzięłam zieloną .Jednak ta czerwona mnie też kusi.

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Reniu dzieńdoberek
a byłaś też w Leroy? podobno często mozna tam znależć jakieś ładne pergole i inne takie do ogrodu 

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Reniuś, Klugowski i Tristar to zimozielone berberysy o takich jakby skórzanych ciemnozielonych listeczkach, rosną jak kulka do 1m - 1,5 m. W lżejsze zimy mają cały czas listeczki, a w tym roku, wszystko mi zbrązowiało i zrobiło się brzydkie. Dobrze, że byłam zajęta inną robotą i ich nie wyrzuciłam, stały takie chochoły, a teraz puszczają nowe listeczki, śmiesznie to wygląda, brązowy jakby w jasnozielone kropki
wklejam zdjęcie z forum, jak moje już się zrobią zielone wkleję swoje fotki, bo fajne te "kulki" i bez formowania!

wklejam zdjęcie z forum, jak moje już się zrobią zielone wkleję swoje fotki, bo fajne te "kulki" i bez formowania!

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witam w słoneczny ale zimny poranek
Wczoraj wieczorem moja rodzinka się zbuntowała i kazała mi wyłączyć laptopika
Nie zdążyłam wam wszystkim odpisać, za co przepraszam
Ewciu nie zdążyłam iść do LM.a chciałam bo w A. nie było torfu kwaśnego i tam chciałam zobaczyć, następnym razem musze zajrzeć
Pipio mnie brzozy strasznie kuszą, mam tylko jedną gdzieś 1,5 m ale marzy mi się właśnie z białym pniem.
Halinko dzięki za odwiedzinki
Ja jeszcze raz spróbuje z Red Baron i zobacze, a nóż się uda
Też mam straty....trytomy mi poszły !!! bałam się o złotokapa i perukowca, bo to pierwsza zima, nie okryłam ich, ale przeżyły
Gosiu nadzieja zawsze jest
zobaczymy za chwil kilka co z naszymi trawami, ale Red Baron to chyba delikatna trawka
Danusiu masz tyle różności u siebie....a szczególnie wisterie
Przykro mi ,że masz tyle strat po zimie
Powojniki od korzenia nic nie wypuszczają?
Ewciu dziękuje za odwiedzinki
Miłego dnia
Kornelko całe szczęście, że ich nie wywaliłaś
Ja rozmyślam nad odsadzeniem tyłu ogrodu i chyba obsadze berberysem Erecta, on rośnie kolumnowo do 1,5 m. Zbieram opinie.....są podzielone ....w gre wchodzą jeszcze tuje. Co ty byś doradziła?
Byłam rano w Biedronce i kupiłam sobie dwa berberysy ale nie pisze jaki gatunek coś z czerwonawych
Wczoraj wreszcie znalazłam chwilke i poszłam ciachnąć włoski, rok się wybierałam
Były za ramiona a teraz są krótkie,za uszy 

Wczoraj wieczorem moja rodzinka się zbuntowała i kazała mi wyłączyć laptopika

Nie zdążyłam wam wszystkim odpisać, za co przepraszam

Ewciu nie zdążyłam iść do LM.a chciałam bo w A. nie było torfu kwaśnego i tam chciałam zobaczyć, następnym razem musze zajrzeć
Pipio mnie brzozy strasznie kuszą, mam tylko jedną gdzieś 1,5 m ale marzy mi się właśnie z białym pniem.
Halinko dzięki za odwiedzinki

Gosiu nadzieja zawsze jest

Danusiu masz tyle różności u siebie....a szczególnie wisterie

Przykro mi ,że masz tyle strat po zimie

Ewciu dziękuje za odwiedzinki

Kornelko całe szczęście, że ich nie wywaliłaś

Byłam rano w Biedronce i kupiłam sobie dwa berberysy ale nie pisze jaki gatunek coś z czerwonawych

Wczoraj wreszcie znalazłam chwilke i poszłam ciachnąć włoski, rok się wybierałam