Mój zielony kwadrat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat.

Post »

Lukracjo mój M też tak mówi :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, ale wiosna dopiero rusza z kopyta, więc szansa na badylkowe szaleństwo jeszcze jest :D
Tak się cieszyłam z dzisiejszego ;:3, ze a z chyba ta radością zciagnelam kolejna dawkę deszczu ;:145
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

U nas trochę dzisiaj popadało ale i tak siedziałam na działce i co chwilkę wyskakiwałam aby coś porobić :wink:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Dziewczyny, tak a propos badyli... przyszły moje ostróżki o bardzo wdzięcznej nazwie "delfinium cultorum" - jak mądrze to brzmi, prawda? po ostatnich zakupach przez internet, ta przesyłka mnie zaskoczyła - oczywiście pozytywnie:)
Reniusia, mam tak samo, rozpaczam i rozpaczam, że przemarzło, a potem znów kupuję to samo, bo lubię i podoba mi się!
Pewnie nie tylko Ty i ja tak mamy. ;:oj
Ucieszył mnie też fakt, że berberysy Klugowski, które uważałam za zmarznięte wypuszczają nowe listeczki! Wszędzie!!! Strasznie mi ich było żal, bo krzewy miały już 1m średnicy. Może Twój Baron też jednak się zdecyduje coś wypuścić, ja nie tracę nadziei!
Aage jak swojemu M tłumaczysz, że same iglaki są nudne? Ostatnio mnie trochę wkurzył takim gadaniem, odcięłam, że same iglaki rosną na cmentarzu i się obraził, normalnie foch z przytupem! :;230
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Reniu zachwyciła mnie Twoja kolekcja żurawek ;:224 .Ja też zamówiłam w lutym ;:138 Będę je miała dopiero w czerwcu :cry: Ty sadziłaś wszystkie w cieniu?Zapewniasz im odpowiednią wilgotność?Bo są takie piękne :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Lukrecjo dobre chomikuję do przygadania M :D
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Reniu moje trawy też jeszcz nie wychodzą z ziemi zwłaszcz że ich teraz przesadziłam, ale też mam straty zmarzły i zgniły. Trawę baron sadziłam trzy razy i za każdym razem mi wymarzła i dałam sobie spokój zwłaszcza że jest nie tania.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Reniu u mnie Red Baron też jeszcze nie ruszyła to może nam nie wymarzły tylko jeszcze nie czas :? Nikt jeszcze nie pokazywał traw więc jest jeszcze nadzieja ;:167
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

U mnie śpią wszystkie trawy,budleje ,wisteria ,hibiskusy i milion innych roslin ,mam nadzieję że sie obudzą ;:333 Ale 3 powojniki umarły i świerk acrocona i żywotnikowiec i wiele innych ;:145 Ciężka ta zima była ;:124 Wszystko przez brak śniegu ;:108
No niestety nie mamy na to wpływu Matka Natura pokazała nie pierwszy raz co potrafi ....
Buziaki !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Witaj Reniu :wit Ale długo mnie nie było a tu tyle stron zapisanych i zachwycam się też żurawkami ,faktycznie przepiękne i tyle ich ;:138 ;:138 Miłej nocy ;:19
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Hej dziewczyny :wit
Wróciłam z Żor, byłam w Auchanie, pooglądałam, strasznie dużo poniszczonych roślinek ;:174 Nie mogą ich przecenić! stoją i marnieją
Dojrzałam brzoze szczepioną ;:167 marzy mi się taka, większa niż ja (mam 168 cm wzrostu) tylko mało miała gałązek i pień ciemny a nie białawy ;:oj Może mi ktoś napisać czy z ciemnego pnia zrobi się biały? Cena była fajna 38 zł i nie kupiłam i teraz żałuje ;:145 Ja mam tak zawsze, nie kupie a potem becze i przeżywam.......
Od znajomego dostałam biały pełny bez :tan Już wsadzony podlany, mam nadzieje, że kwiatki przez przesadzanie się nie zmarnują i mi zakwitnie :D

Ewciu ja żurawki sadziłam gdzie popadło :roll: 3 tyg, temu posypałam azofoską i to wszystko :D oprusz tego,że czasami im mówie że aż piękne i je bardzo ;:167

Lukrecjo ciesze się ,że tym razem się nie zawiodłaś i ostróżki będą zdobić twój ogród :tan
Oczywiście pokaż fotki ;:108 Co to za berberys? jaki ma kolorek?

Ewuś u mnie teraz pada :D

Madziu ja taka niecierpliwa jestem :roll: chce już i teraz :;230
U mnie przez dzień nie padało, ale było zimno.

Spokojnej nocki ;:19
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Witaj Reniu :wit Ja niedawno kupowałam brzozę ;:108 Ma 2 metry :D Ta z czerwonym pniem to brzoza ,której liście też przebarwiają się na czerwono.Tak mi tłumaczyła pani u ,której brałam swoją.Wzięłam zieloną .Jednak ta czerwona mnie też kusi.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Reniu dzieńdoberek :D a byłaś też w Leroy? podobno często mozna tam znależć jakieś ładne pergole i inne takie do ogrodu ;:167
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Reniuś, Klugowski i Tristar to zimozielone berberysy o takich jakby skórzanych ciemnozielonych listeczkach, rosną jak kulka do 1m - 1,5 m. W lżejsze zimy mają cały czas listeczki, a w tym roku, wszystko mi zbrązowiało i zrobiło się brzydkie. Dobrze, że byłam zajęta inną robotą i ich nie wyrzuciłam, stały takie chochoły, a teraz puszczają nowe listeczki, śmiesznie to wygląda, brązowy jakby w jasnozielone kropki :;230

wklejam zdjęcie z forum, jak moje już się zrobią zielone wkleję swoje fotki, bo fajne te "kulki" i bez formowania!
Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witam w słoneczny ale zimny poranek :wit
Wczoraj wieczorem moja rodzinka się zbuntowała i kazała mi wyłączyć laptopika ;:131
Nie zdążyłam wam wszystkim odpisać, za co przepraszam :D

Ewciu nie zdążyłam iść do LM.a chciałam bo w A. nie było torfu kwaśnego i tam chciałam zobaczyć, następnym razem musze zajrzeć:wink:

Pipio mnie brzozy strasznie kuszą, mam tylko jedną gdzieś 1,5 m ale marzy mi się właśnie z białym pniem.

Halinko dzięki za odwiedzinki ;:196 Ja jeszcze raz spróbuje z Red Baron i zobacze, a nóż się uda :D Też mam straty....trytomy mi poszły !!! bałam się o złotokapa i perukowca, bo to pierwsza zima, nie okryłam ich, ale przeżyły :tan

Gosiu nadzieja zawsze jest ;:168 zobaczymy za chwil kilka co z naszymi trawami, ale Red Baron to chyba delikatna trawka :roll:

Danusiu masz tyle różności u siebie....a szczególnie wisterie ;:167
Przykro mi ,że masz tyle strat po zimie ;:168 Powojniki od korzenia nic nie wypuszczają?

Ewciu dziękuje za odwiedzinki ;:196 Miłego dnia :D

Kornelko całe szczęście, że ich nie wywaliłaś :D Ja rozmyślam nad odsadzeniem tyłu ogrodu i chyba obsadze berberysem Erecta, on rośnie kolumnowo do 1,5 m. Zbieram opinie.....są podzielone ....w gre wchodzą jeszcze tuje. Co ty byś doradziła?

Byłam rano w Biedronce i kupiłam sobie dwa berberysy ale nie pisze jaki gatunek coś z czerwonawych :tan
Wczoraj wreszcie znalazłam chwilke i poszłam ciachnąć włoski, rok się wybierałam :;230 Były za ramiona a teraz są krótkie,za uszy :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”