Ogród z Krzywą Jabłonią 2012
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród z Krzywą Jabłonią 2012
Beniu - witaj. nadrobiłam twój wątek i latam po forum , bo kompletnie tej wiosny straciłam poczucie czasu w ogrodzie . pochłonęły mnie te roślinki i zapomniałam o świecie .
widzę że rabaty zapełniają się upragnionymi gatunkami . to dobrze , bo ogród będzie się ładnie prezentował z takimi kolorami drzew i krzewów .
rośnie u mnie parzydło dla ciebie . chyba już się nie doczekam żebyś przyjechała , dlatego zaraz na początku wakacji ląduję u ciebie . wiem że się wpraszam , ale wychodzę z założenia że na tyle cię znam , że wiem , że mogę .pozdrawiam
widzę że rabaty zapełniają się upragnionymi gatunkami . to dobrze , bo ogród będzie się ładnie prezentował z takimi kolorami drzew i krzewów .
rośnie u mnie parzydło dla ciebie . chyba już się nie doczekam żebyś przyjechała , dlatego zaraz na początku wakacji ląduję u ciebie . wiem że się wpraszam , ale wychodzę z założenia że na tyle cię znam , że wiem , że mogę .pozdrawiam
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiście wpadłam zobaczyć co tam u Twoich rojników ale pozachwycałam się też klonikami.
Fantastyczne kolorki rojników ja tez już troszkę nazbierałam ale chyba daleko mi od Ciebie jeszcze. Patrząc na nie wydaje mi się, że wszystkie mam one takie podobne co niektóre są. Jak możesz napisz mi na PW gdzie się zaopatrujesz?
Fantastyczne kolorki rojników ja tez już troszkę nazbierałam ale chyba daleko mi od Ciebie jeszcze. Patrząc na nie wydaje mi się, że wszystkie mam one takie podobne co niektóre są. Jak możesz napisz mi na PW gdzie się zaopatrujesz?
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W jakich warunkach żyje dereń kanadyjski ?.Mój posadzony wiosną ubiegłego roku był z miesiąca na miesiąc szczuplejszy a
w tym roku jest jeden liść.
w tym roku jest jeden liść.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękna kolekcja klonów.
U mnie tylko jeden i jakoś mnie nie zachwyca.
Mam nadzieje, ze wszystko Ci się ułoży i będziesz już na bieżąco.
U mnie tylko jeden i jakoś mnie nie zachwyca.
Mam nadzieje, ze wszystko Ci się ułoży i będziesz już na bieżąco.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Przybyłem z rewizytą.Na razie tylko po to aby obejrzeć Twoje rojniki.Kolekcja super.Zdaje się , że pochodzą z tego samego żródła co Moje.Jak tylko znajdę wolną chwilkę postaram się obejrzeć cały wątek.Już wstępnie widzę, że szykuje się uczta dla Moich oczu. 

- kogra
- Przyjaciel Forum
Lilaki........jaka szkoda, że już przekwitły.
Aż mi zapachniało.
Aż mi zapachniało.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
ja mam podobne rozterki co do niektórych roślin , a może do siebie ?......Porzeczka krwista .. nie mam już do niej siły - normalnie się uwstecznia

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Bernadko, zajrzyj na PW. 

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Ewelinko - zajrzałam - odpiszę
Byłam dziś w ogrodniczym sprawdzić drzewka o których pisałam w moim wątku ... ale ceny od 100 za klony do 225 zł na brzozę youngii ... chyba muszą jeszcze poczekać. Albo odwiedzimy Krzywaczkę
Z wyjazdu przywiozłam tylko 3 żurawki , 1 tiarelkę, 2 goździki i lawendę, 2 pary rękawiczek .. I pokarm dla ślimaków.
Ponieważ dokarmiam je od wczesnej wiosny to mam ich dużo mniej niż w zeszłym roku ... ale u rodziców widziałam dziś takie pełzające po ścianach domu .. nawet kilka metrów w górę .. w dość pokaźnej liczbie .. Tato zaczyna żałować , że skusił się na warzywa ... znów pewno tylko na kompost będą.
A w domu czekała na mnie poczta:) Przyyszły zakupione w sobotę na All książki
1. B Grabowska i T. Kubala - "Piwonie " ( mam już tych autorów "Funkie " )
2. G. Sąkol - "Żurawki "

Byłam dziś w ogrodniczym sprawdzić drzewka o których pisałam w moim wątku ... ale ceny od 100 za klony do 225 zł na brzozę youngii ... chyba muszą jeszcze poczekać. Albo odwiedzimy Krzywaczkę

Z wyjazdu przywiozłam tylko 3 żurawki , 1 tiarelkę, 2 goździki i lawendę, 2 pary rękawiczek .. I pokarm dla ślimaków.
Ponieważ dokarmiam je od wczesnej wiosny to mam ich dużo mniej niż w zeszłym roku ... ale u rodziców widziałam dziś takie pełzające po ścianach domu .. nawet kilka metrów w górę .. w dość pokaźnej liczbie .. Tato zaczyna żałować , że skusił się na warzywa ... znów pewno tylko na kompost będą.
A w domu czekała na mnie poczta:) Przyyszły zakupione w sobotę na All książki

1. B Grabowska i T. Kubala - "Piwonie " ( mam już tych autorów "Funkie " )
2. G. Sąkol - "Żurawki "
- kogra
- Przyjaciel Forum
Cieszę się, że humor już Ci się poprawił.
Widziałam u Emila jak przebierasz nogami......
Zakupy zawsze poprawiają humor.
Widziałam u Emila jak przebierasz nogami......

Zakupy zawsze poprawiają humor.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Miiriam
Witaj Grażynko - właśnie nadrabiałam zaległości na pw
Do Ciebie też
Z moim humorem jest tak średnio .. od tygodnia nie wróciła Netka - ta łaciata kotka - łowczyni.
Ostatnio towarzyszyła mi w e wszystkich pracach ogrodowych, czasem byłam zła jak plątała się pod nogami ...ale zazwyczaj jej towarzystwo było dyskretne ( co innego Felix, przy którym nie da się normalnie pracować ) ... razem z Netką zniknęły nornice na tarasie, parapecie .. codzienne dary ..
A już na ogrodzie pojawiły się nowe kopce i kopczyki
Nawet nie wiedziałam, że będzie to dla mnie takie trudne ..
To jej ostatnie fotki ...

Z moim humorem jest tak średnio .. od tygodnia nie wróciła Netka - ta łaciata kotka - łowczyni.
Ostatnio towarzyszyła mi w e wszystkich pracach ogrodowych, czasem byłam zła jak plątała się pod nogami ...ale zazwyczaj jej towarzystwo było dyskretne ( co innego Felix, przy którym nie da się normalnie pracować ) ... razem z Netką zniknęły nornice na tarasie, parapecie .. codzienne dary ..
A już na ogrodzie pojawiły się nowe kopce i kopczyki

Nawet nie wiedziałam, że będzie to dla mnie takie trudne ..
To jej ostatnie fotki ...

- Pauzalka
- 500p
- Od: 15 wrz 2006, o 09:44
Ja kiedyś też się przez tydzień nawyglądałam, nakićkałam, umartwiłam jak moja kotka zniknęła. Ani chwili nie traciłam nadzieji i wróciła. Prawdopodobnie ktoś ją zamknął w jakiejś komórce, ona lubi spać w takich miejscach u nas lub sąsiadów. Wtedy był akurat długi weekend majowy, ktoś go sobie przedłużył do tygodnia i bidula siedziała w areszcie. Pazury miała zdarte, próbowała się pewnie wydostać, głodna i przestraszona, ale wróciła.
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Miiriam
Wiesz, gdyby to był Feliks włóczykij to bym się nie martwiła ...
Ale Netka była domatorką .. spała w garażu i jeszcze w nocy z wtorku na środę była w domu ...
Dziękuję za słowa otuchy ... może jednak ..
Ale Netka była domatorką .. spała w garażu i jeszcze w nocy z wtorku na środę była w domu ...
Dziękuję za słowa otuchy ... może jednak ..
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Bernadetto musisz omijać większe centra ogrodnicze -mają niesamowitą marżę lub podkręcone ceny na towar który aktualnie jest na topie, dzisiaj widziałem ceny o których piszesz i ceny które są dla mnie np ta nieszczęsna Youngii wyższa niż ja czyli około 2m za 45zł,
najlepiej bezpośrednio w szkółce lub punkcie z dala od dużych miast i głównych dróg chociaż tam też można trafić okazje
Ismena -
mam książkę B. Grabowskiej i spółki z 1987 gdzie sprawdzałem jak ją uprawiać,
tylko że do kompletu brakuje wam żółtej chociaż biała jest bardziej wyrafinowana w formie

zdjęcie stare ale gdyby podpędzić je w doniczkach na oknie to już by kwitła - sprawdzone można uprawiać jako parapetówki - moje starowinki zimowały w gruncie ale to było w ubiegłym wieku
najlepiej bezpośrednio w szkółce lub punkcie z dala od dużych miast i głównych dróg chociaż tam też można trafić okazje

Ismena -

tylko że do kompletu brakuje wam żółtej chociaż biała jest bardziej wyrafinowana w formie

zdjęcie stare ale gdyby podpędzić je w doniczkach na oknie to już by kwitła - sprawdzone można uprawiać jako parapetówki - moje starowinki zimowały w gruncie ale to było w ubiegłym wieku