Działeczka Ewy W

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W

Post »

Wpadłam się przywitać:) :wit bo mieszkamy bardzo blisko :D a prace w ogrodzie uważam za najlepszą rzecz jaka mogła mi się zdarzyć w życiu! choć czasem klnę jak szewc, bo wszystko mnie boli, ale i tak na drugi dzień się cieszę, że tyle zrobiłam. Nie przejmuj się, ja też w ogródku wszystko robię sama i cieszę się z tego :) Pozdrawiam i zapowiadam odwiedziny w tym wątku ;:108
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Ewo twoja działka z dnia na dzień pięknieje.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Lukrecjo witaj, w biegu przeleciałam Twój blog- rewelacja ;:oj co Ty dziewczyno zrobiłas z tym miejscem !!! swoją drogą wspaniały metraż :D .
Czyli juz 7 lat tworzysz swój swoje miejsce do zycia i wypoczynku. Piękne naprawdę. Piszesz, że mieszkamy blisko czyli...?
Ja mam tylko 650 m2 i mniej niż skromne możliwosci finansowe, ale i tak wkładam całe moje serce w ten kawałeczek ziemi-ale to są początki.
Jestes drugą osoba na forum/o których wiem/, która tak świetnie wyeksponowała trawy ozdobne. A bunkier- co jest w środku?-można go wykorzystać?

Obrazek
coś takiego podebrałam w rowie i nawet zaczyna kwitnąć-ktoś to kiedyś nazwał ale zapomniałam :oops: bardzo ładne ozdobne listki.
Obrazek
Takiego zielonego goscia miałam zabrałam się za spalanie patyków- a może to domownik? Obserwowała mnie bez ruchu chyba z 20 minut.Widziałam juz brązową jaszczureczkę ale takiego wzorzastego zieleńca nie :)

-- 24 kwi 2012, o 20:17 --

Halinko dzięki, ale daaalekooo.... mu do Twojego. ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Ewuniu, mieszkam w Rydułtowach :) bardzo się cieszę, że doceniasz wkład jaki trzeba włożyć w to, żeby było choć trochę ładnie. W końcu sama też się narobisz jak nie przymierzając koń pociągowy. Niestety u mnie z kasą też nie najlepiej, bo remontujemy stary dom, w którym wymienić trzeba było wszystko, nawet dach! Zostały tylko zewnętrzne ściany... najpierw się człowiek cieszy, że ma wreszcie ten swój "metr kwadratowy" a potem... ;:223 Nie chcieliśmy brać kredytów na 35 lat, więc wszystko robimy z tego co nazbieramy, dlatego trochę długo to trwa. Na szczęście jakiś koniec widać. Dobrze, że mój mąż nie jest chyba świadomy ile kosztują roślinki, choć wiele z nich udało mi się zdobyć od mam moich znajomych, wiesz, trochę tu, trochę tam, dużo też dokupiłam, ale jak widzę coś fajnego, to nie mogę się oprzeć i zamiast nowej kiecki, mam nowe roślinki! Kamienie, te otoczaki też są "zdobyczne" - nie kupuję ich w sklepie ogrodniczym po 80 gr za kg, tylko dzwonię do piaskowni w Bukowie (to niedaleko) i tam jest taki pan, który czyści taśmy, jak przesiewają piasek to zdarzają się kamienie, które on odrzuca na bok, bo to dla nich "śmieć". Jak się tam przyjedzie swoim autem (najlepiej dostawczym) to pan "kasuje" 100 zł za tonę, ale naładować sobie musisz sama z tej kupki. Kasa ze sprzedanych "na lewo" kamieni to jego premia :) Każdy sobie radzi jak może. Żwirek też zamawiam u pana, który z kolei wozi mi węgiel - 50 zł za tonę... no i jakoś sobie człowiek radzi, a jak sama wiesz z niewielkim budżetem musimy umieć dobrze wyliczać:) Jutro jadę po kolejną tonę kamieni...fajne jest to, że wybierasz sobie sama, który wpakujesz na auto.
Tak jak Ewuniu piszesz, najważniejsze jest serce, które się wkłada, a potem to nawet rośliny z "rowu" pięknie rosną:)
ps. w tym bunkrze trzymam swoje narzędzia ogrodowe, szpadel, grabki i inne takie, mieści się całkiem sporo:) a nie podobają mi się jakieś klecone z niczego szopki, więc postanowiłam wykorzystać to, co mam, tylko teraz, na wiosnę zmieniłam mu kolor:)
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Ewciu dzień dobry.
Miłego dzionka.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ewcia, ładnego miałaś gościa :D
Jak się zgadamy co do malin? bo chcesz, tak?
Miłego dnia :wit
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Reniu chcę- moja kupna padła :( . Jesteś czasem w Rybniku? lub Twoja mama / tylko nie wiem czy wypada ja obciążać?/ ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ewcia witaj , ta roslinka to jasnota gajowiec, lubi cień i półcień....bardzo ja lubię :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No takiej jaszczurki to ja tez jeszcze nie widziałam, a koło mnie lata ich sporo, na przemian z zabami :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko dziękuję ;:196
Madziu dzisiaj znowu mnie obserwowała i podeszłam całkiem blisko a ona nic , moze myślała, że jej nie widzę :wink: Do tego słoneczko i było jej przyjemnie nie to co mnie- dzisiaj przeniosłam 10 szt płyt chodnikowych 50 x 50 cm o wadze chyba 30 kg każda ;:202
Ręce mam dłuższe o 5 cm :;230
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, widze, że praca wre !!!
Z malinami umówimy się na przyszły tydzień, jutro będę w Rybniku, ale tylko na chwilkę :roll:
Może mieszkasz gdzieś koło teatru?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu mięszkam niedaleko Przychodni na Więźniów Politycznych . Mogę być koło teatru ;:333
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo ja jutro będę koło teatru około 16.30, pasuje ci ?
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Ewo pomyśl o odebraniu obiecanych roślinek odemnie. Trawy słabo wychodzą ale trudno weżmiesz takie jakie są.Napisz mi jak ci pasuje czy podjedziesz do mnie czy ja ci dostarczę do Rybnika.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słonecznie witam wszystkich kawką aby zasilić dzisiejszy dzień odpowiednim paliwem

Obrazek

Halinko PW ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”