Kwiaty Patrycji część 2.
- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty Patrycji część 2.
a ja się nie mogę na philadelphie napatrzec 

- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Patrycjo śliczny storczyk i te listki nakrapiane

chan-dziapomyliłam się, masz rację ten filodendron dziurawy to rodzaj monsterki...znalazłam nazw tego cuda: monstera obliqua ciekawa jestem czy są jakieś varegiaty z tych monsterek?
Takhisis to jej powycinaj będzie ciekawsza:P
Wiktoria_Wpoluj w Obi są od czasu do czasu, ale bardzooo rzadko, ja drugi raz widziałam i za tym razem od razu kupiłam, bo jak poprzednio się wahłam to mi ja wykupiono sprzed nosa;)
Izuniu kochana nie poluj na philcię jak się u ciebie storczusie nie trzymają;) takie jest moje skromne zdanie.
kociaraKrysiu najpierw ja czekam na odnóżkę tego fajnego filodendronka;) A jak się rozrośnie to się i ty doczekasz, bo jak go w obi widziałam to za dsadzonkę około 30cm małą chcieli prawie 44 zł...:/
.
Kochani dziś narozrabiałam... chciałam odsłonić firankę, aby podlać kwiatuszki na parapecie i cały karnisz zleciał na mnie, stłukł 1 doniczkę ceramiczną, połamał rhipsalisa i jeszcze jakies drobne straty porobił.
Poustawiałam wysokie kwiaty jakie miałam na nim, bo mieszkam na parterze aby nie zglądali mi przez okno jak mam teraz światło zapalone przechodnie:)

i od razu komoda z kwatami

I dla wzdychających do philadelphi
moje obie mała i średnia

Takhisis to jej powycinaj będzie ciekawsza:P
Wiktoria_Wpoluj w Obi są od czasu do czasu, ale bardzooo rzadko, ja drugi raz widziałam i za tym razem od razu kupiłam, bo jak poprzednio się wahłam to mi ja wykupiono sprzed nosa;)
Izuniu kochana nie poluj na philcię jak się u ciebie storczusie nie trzymają;) takie jest moje skromne zdanie.
kociaraKrysiu najpierw ja czekam na odnóżkę tego fajnego filodendronka;) A jak się rozrośnie to się i ty doczekasz, bo jak go w obi widziałam to za dsadzonkę około 30cm małą chcieli prawie 44 zł...:/
.
Kochani dziś narozrabiałam... chciałam odsłonić firankę, aby podlać kwiatuszki na parapecie i cały karnisz zleciał na mnie, stłukł 1 doniczkę ceramiczną, połamał rhipsalisa i jeszcze jakies drobne straty porobił.
Poustawiałam wysokie kwiaty jakie miałam na nim, bo mieszkam na parterze aby nie zglądali mi przez okno jak mam teraz światło zapalone przechodnie:)

i od razu komoda z kwatami

I dla wzdychających do philadelphi
moje obie mała i średnia

- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Nie przejmuj się wypadki się zdarzają. Mnie dwa razy urwały się żaluzje i zapowiedziałam, że niech no tylko zaczniemy remont pokoju, to pierwszą rzeczą, którą zrobię będzie wywalenie ich na śmietnik
Pewnie, że szkoda roślinek i doniczki, ale mleko już się wylało
( mi doniczki tłuką koty zimą jak oglądają kocią telewizję przez okno)

Pewnie, że szkoda roślinek i doniczki, ale mleko już się wylało

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ale masz fajne kwiatki na parapecie i komodzie
Od jakiej strony masz to okno, bo widzę na komodzie storczyki, czy one ustawione nie przy oknie też kwitną 

Storczyki trzymam w moim pokoju, gdzie nie dochodzi nigdy słońce, mam tylko światło i jest to chłodny pokój latem:) 

- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
piękna komoda
o to chodzi, że falki i ludisie mi rosną jak głupie, a cała rasowa reszta pada - niedawno pokusiłam się na dendrobium i widzę, że też mu chyba moje wschodnie okno przypadło do gustu bo na nowo zawiązuje pąki
, sama tego nie rozumiem - te które brałam od ciebie jesienią już dawno przeszły do historii, a były takie śliczne 

o to chodzi, że falki i ludisie mi rosną jak głupie, a cała rasowa reszta pada - niedawno pokusiłam się na dendrobium i widzę, że też mu chyba moje wschodnie okno przypadło do gustu bo na nowo zawiązuje pąki

- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Się wie, że
Nie dobijam się o niego u Agnieszki coby Ci konkurencji nie czynić.

Po awariach podobnych (chyba trochę gorszych jednak w skutkach), rozumiem odczucia.
A okno w kwiatach wygląda prześlicznie.
.najpierw ja czekam na odnóżkę tego fajnego filodendronka;) A jak się rozrośnie.....
Nie dobijam się o niego u Agnieszki coby Ci konkurencji nie czynić.

Po awariach podobnych (chyba trochę gorszych jednak w skutkach), rozumiem odczucia.
A okno w kwiatach wygląda prześlicznie.

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- tesia39
Patrycja ja się zawsze bałam że jak będą miały za mało słonka to nie będą chciały kwitnąć
i dla tego długo nie mogłam się na nie zdecydować. Dopiero pod wpływem zdjęć twoich storczyków, kupiłam moje 

- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Uwielbiam widok mebli uginających się pod ciężarem kwiatów 

izuniato jak będzie w Obi jakaś Philcia to od razu do ciebie dzwonię...czy numer nadal aktualny ten co mam od ciebie?
kociaraDziękuję Krysiu
tesia39 super, cieszę się, że obserwując moje poczynania odważyłaś się na te kroki;) Pewnie rosną wszystkie i kwitną bez słonka: phalenopsisy, ludisie, brassie, dendrobia, zygopetala i oncidia;)U mnie:).
Chrapkateż uwielbiam ten widok, niestety mojemu tacie taki widok w moim pokoju przeszkadza, a że mieszkam jeszcze niestety z rodzicami to muszę zmniejszyć ilość kwiatów, mam nadzieję, że za jakiś czas już zamieszkam na swoim;) i wtedy będzie ukwiecone całe mieszkanko, a tam mam super warunki dla kwiatuszków;).
Nadrabiam zaległości , a mam ich sporooo...
rhipsalis , ostatnio mocno go przycięłam, a on sie wziął do roboty i produkuje nowe zwisając odnóżki, i kwitnąć dalej nie zamierza

Misa kaktusowa, w której co chwilę lądują znajdki sklepowe

Przesadzona chamedora, ale coś jej maluszki mi marnieją

Kwitnące oncidium, które z miłą chęcią wymienie na skrzydłokwiata gemini lub zroślichę różową lub jakąś odmiankę, której nie mam
kociaraDziękuję Krysiu

tesia39 super, cieszę się, że obserwując moje poczynania odważyłaś się na te kroki;) Pewnie rosną wszystkie i kwitną bez słonka: phalenopsisy, ludisie, brassie, dendrobia, zygopetala i oncidia;)U mnie:).
Chrapkateż uwielbiam ten widok, niestety mojemu tacie taki widok w moim pokoju przeszkadza, a że mieszkam jeszcze niestety z rodzicami to muszę zmniejszyć ilość kwiatów, mam nadzieję, że za jakiś czas już zamieszkam na swoim;) i wtedy będzie ukwiecone całe mieszkanko, a tam mam super warunki dla kwiatuszków;).
Nadrabiam zaległości , a mam ich sporooo...
rhipsalis , ostatnio mocno go przycięłam, a on sie wziął do roboty i produkuje nowe zwisając odnóżki, i kwitnąć dalej nie zamierza

Misa kaktusowa, w której co chwilę lądują znajdki sklepowe

Przesadzona chamedora, ale coś jej maluszki mi marnieją

Kwitnące oncidium, które z miłą chęcią wymienie na skrzydłokwiata gemini lub zroślichę różową lub jakąś odmiankę, której nie mam

- tesia39
Fajne roślineczki
ale rhipsalis mnie zachwycił
, nawet bez kwiatków jest cudny, oj chyba to będzie moje nowe chciejstwo 

-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
widzę, że zrobiłaś najpiękniejszą zasłonę okienną jaką widziałam, tyle, że w moim przypadku taki parawan w oknie dopiero przyciągałby mój wzrok 

- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
o nie! nie pokroję swojej monstrey! Kocham ją mimo jej wad
Karnisz Ci nie nabił guza?:D To był znak, żeby przestawić wysokie wiatki bliżej okna

Karnisz Ci nie nabił guza?:D To był znak, żeby przestawić wysokie wiatki bliżej okna

Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;

Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;