Kwiaty Patrycji część 2.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty Patrycji część 2.

Post »

a ja się nie mogę na philadelphie napatrzec ;:oj
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Patrycjo śliczny storczyk i te listki nakrapiane ;:oj ;:oj
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chan-dziapomyliłam się, masz rację ten filodendron dziurawy to rodzaj monsterki...znalazłam nazw tego cuda: monstera obliqua ciekawa jestem czy są jakieś varegiaty z tych monsterek?
Takhisis to jej powycinaj będzie ciekawsza:P
Wiktoria_Wpoluj w Obi są od czasu do czasu, ale bardzooo rzadko, ja drugi raz widziałam i za tym razem od razu kupiłam, bo jak poprzednio się wahłam to mi ja wykupiono sprzed nosa;)
Izuniu kochana nie poluj na philcię jak się u ciebie storczusie nie trzymają;) takie jest moje skromne zdanie.
kociaraKrysiu najpierw ja czekam na odnóżkę tego fajnego filodendronka;) A jak się rozrośnie to się i ty doczekasz, bo jak go w obi widziałam to za dsadzonkę około 30cm małą chcieli prawie 44 zł...:/
.

Kochani dziś narozrabiałam... chciałam odsłonić firankę, aby podlać kwiatuszki na parapecie i cały karnisz zleciał na mnie, stłukł 1 doniczkę ceramiczną, połamał rhipsalisa i jeszcze jakies drobne straty porobił.

Poustawiałam wysokie kwiaty jakie miałam na nim, bo mieszkam na parterze aby nie zglądali mi przez okno jak mam teraz światło zapalone przechodnie:)
Obrazek

i od razu komoda z kwatami
Obrazek

I dla wzdychających do philadelphi

moje obie mała i średnia
Obrazek :wit ;:196
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Nie przejmuj się wypadki się zdarzają. Mnie dwa razy urwały się żaluzje i zapowiedziałam, że niech no tylko zaczniemy remont pokoju, to pierwszą rzeczą, którą zrobię będzie wywalenie ich na śmietnik ;:108
Pewnie, że szkoda roślinek i doniczki, ale mleko już się wylało :( ( mi doniczki tłuką koty zimą jak oglądają kocią telewizję przez okno)
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ale masz fajne kwiatki na parapecie i komodzie ;:138 ;:138 Od jakiej strony masz to okno, bo widzę na komodzie storczyki, czy one ustawione nie przy oknie też kwitną :?:
x-F-7
---

Post »

Storczyki trzymam w moim pokoju, gdzie nie dochodzi nigdy słońce, mam tylko światło i jest to chłodny pokój latem:) :wit
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

piękna komoda ;:oj
o to chodzi, że falki i ludisie mi rosną jak głupie, a cała rasowa reszta pada - niedawno pokusiłam się na dendrobium i widzę, że też mu chyba moje wschodnie okno przypadło do gustu bo na nowo zawiązuje pąki ;:oj , sama tego nie rozumiem - te które brałam od ciebie jesienią już dawno przeszły do historii, a były takie śliczne ;:223
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Się wie, że
najpierw ja czekam na odnóżkę tego fajnego filodendronka;) A jak się rozrośnie.....
.
Nie dobijam się o niego u Agnieszki coby Ci konkurencji nie czynić. ;:108 :heja
Po awariach podobnych (chyba trochę gorszych jednak w skutkach), rozumiem odczucia.
A okno w kwiatach wygląda prześlicznie. ;:oj
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrycja ja się zawsze bałam że jak będą miały za mało słonka to nie będą chciały kwitnąć ;:223 i dla tego długo nie mogłam się na nie zdecydować. Dopiero pod wpływem zdjęć twoich storczyków, kupiłam moje ;:108
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Uwielbiam widok mebli uginających się pod ciężarem kwiatów ;:138
x-F-7
---

Post »

izuniato jak będzie w Obi jakaś Philcia to od razu do ciebie dzwonię...czy numer nadal aktualny ten co mam od ciebie?
kociaraDziękuję Krysiu ;:196
tesia39 super, cieszę się, że obserwując moje poczynania odważyłaś się na te kroki;) Pewnie rosną wszystkie i kwitną bez słonka: phalenopsisy, ludisie, brassie, dendrobia, zygopetala i oncidia;)U mnie:).
Chrapkateż uwielbiam ten widok, niestety mojemu tacie taki widok w moim pokoju przeszkadza, a że mieszkam jeszcze niestety z rodzicami to muszę zmniejszyć ilość kwiatów, mam nadzieję, że za jakiś czas już zamieszkam na swoim;) i wtedy będzie ukwiecone całe mieszkanko, a tam mam super warunki dla kwiatuszków;).

Nadrabiam zaległości , a mam ich sporooo...

rhipsalis , ostatnio mocno go przycięłam, a on sie wziął do roboty i produkuje nowe zwisając odnóżki, i kwitnąć dalej nie zamierza
Obrazek

Misa kaktusowa, w której co chwilę lądują znajdki sklepowe
Obrazek

Przesadzona chamedora, ale coś jej maluszki mi marnieją
Obrazek

Kwitnące oncidium, które z miłą chęcią wymienie na skrzydłokwiata gemini lub zroślichę różową lub jakąś odmiankę, której nie mam Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajne roślineczki ;:138 ale rhipsalis mnie zachwycił ;:oj , nawet bez kwiatków jest cudny, oj chyba to będzie moje nowe chciejstwo ;:108
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

widzę, że zrobiłaś najpiękniejszą zasłonę okienną jaką widziałam, tyle, że w moim przypadku taki parawan w oknie dopiero przyciągałby mój wzrok :;230
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Filigranowa27 pisze:
i od razu komoda z kwatami
Obrazek
Ta komoda tak wygląda, jakby się uginała pod roślinkami, czaaad ;:215
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

o nie! nie pokroję swojej monstrey! Kocham ją mimo jej wad :;230
Karnisz Ci nie nabił guza?:D To był znak, żeby przestawić wysokie wiatki bliżej okna :D
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”