Z przyjemnością się ogląda takie kaktusowe pola.

Pozdrawiam!
Najważniejsze, że zdażył! Pięknypopiolek69 pisze:Chyba czas odkopać wątek, a że kwiatków już bieda to ostatni przed zimą![]()
Te tutaj pokazane to tylko część, takich tac jak z drugiego zdjęcia jest coś koło sześciuD-avi-D pisze:Ile roślinek do przesadzania.. będzie co robić
Nie wiem Henryku jakie Cię interesująhen_s pisze:Czy mi się wydaje czy wśród nich widzę kilka gatunków mnie interesujących?
i tu nie bardzo jestem w stanie napisać, górale ogólnie zacząłem wysiewać od lutego a całość skończyłem gdzieś na początku czerwca (trochę mnie poniosło z nasionami w tamtym rokunolina pisze:Sieweczki super, a kiedy je siałeś?
te tutaj nawet sporawe ale jest też kupa mniejszych wypierdkówbool pisze:Jak na tegoroczne siewy to roślinki już bardzo duże.
w tym roku nasiona od Ciebie spisały się na medal, ogólnie medio ładnie wzeszłyczarny pisze:Siewki śliczne, a na tym grupowym i medio dostrzegam
Bo nie mozna sie bac podlewac kiedy jest chłodniej, kaktusy najlepiej przybieraja w mało sloneczne i chłodniejsze dninolina pisze:Czyli są to można powiedzieć roczne siewki?
To ja coś źle się opiekuję moimi siewkamisą z 2013 a są mniejsze od Twoich
To właśnie mnie interesuje: mediolobivie, sulkorebucje, echinopsisy i parodie - toż to sami górole...Popiołek69 napisał(a):
Nie wiem Henryku jakie Cię interesująOprócz jednej fotki reszta to praktycznie górole
![]()
Lepiej bym tego nie ująłbanditoo pisze:Bo nie mozna sie bac podlewac kiedy jest chłodniej, kaktusy najlepiej przybieraja w mało sloneczne i chłodniejsze dni
medio, sulki i kilka ajlosterek siałem ale echinopsów i parodii w ogólehen_s pisze:To właśnie mnie interesuje: mediolobivie, sulkorebucje, echinopsisy i parodie - toż to sami górole...
Chyba nie ma znaczenia kiedy zbierać nasiona, jeśli owoc jest dojrzały (miękki) to możesz zbieraćpiasek pustyni pisze:kiedy najlepiej wybierać z nich nasiona? Teraz czy muszą odczekać sobie jakiś czas? Te wiosenne nasiona zebrałam wiosną. Podpowiedz dobry człowieku - czekać i potem siać, czy zbierać teraz i siać
To w zupełności wystarczy.popiołek69 napisał(a):
medio, sulki i kilka ajlosterek siałem
nad tym to wolę się nawet nie zastanawiać ale jakoś się ogarniekospe pisze:hmm tylko co z tym miejscem jak to wszystko porośnie