leniuchowałam ,a tu gości tyle
przepraszam za nieobecność
Grażynko-dziękuję za radę-spróbuję z rumiankiem
jesteśmy umówione na wtorek o 13ej w Sopocie-chętnie pojadę razem z Tobą
wiozę szczawiki dla Dorotki,a ona dla mnie roslinki:))
Piotrze-chyba masz na myśli hippeastrum-zanim zakwitnie wymaga cieolejszego parapetu(nad kaloryferem),w trakcie kwitnienia woli zdecydowanie chłodniejsze miejsce-ok 18st.-wówczas kwitnie nawet do 2tyg.-jest piekny.Potem troche z nim zabawy -choduje sie liście(im więcej liści tym większa szansa,że zakwitnie w przyszłym roku).Potem w stan uśpienia,aby za rok pięknie zakwitł:)
Spróbuję-mam chyba 4szt.-każdy inny:)kwitły jeden po drugim więc spektakl trwa dosyć długo(zerknij do evluk-tam raj hipkowy i nie tylko)
różyczkę dzisiaj wsadziłam do donicy i wystawiłam na dwór-okręciłam włókniną-tak jak radziła gloriadei
listonosz przyniósł zamówione nakrapiane mieczyki-polecam zakupy u Anitki-cebulki piekne,zdrowe ,a GRATIS ogromny-10 dodatkowych cebul-wrzucam je juz do ziemi-na razie w pojemniku w domu,podobnie dalie

już czas
D-M to "grudnik" ,ale wielkanocny
amba-mieczyki oczywiście od Anitki:
finta
rtenka
purple paradox
arachne
10/93
sure thing
isle of fire
noe
anita
westoczka
jarni tani
orlelando
wszystkie pasujące do kolorystyki roślin już rosnących:)
Ilonko witam serdecznie w skromnych progach
cierpliwa jestes skoro przebrnęłas przez cały wątek
zdjęcia jakos opanowałam:)
lecę do Ciebie
dzisiaj dosiałam lobelie szybkorosnącą

,zmienilam ziemie lobelii,która znikała sukcesywnie do ziemi do siewek-zobaczymy czy mi podziękuje

przesadziłam też szałwie ,dosiałam przypołudnik,wsadziłam szczawiki
różę z Biedony wsadziłam do donicy i zabieram sie za dalie,mieczyki i cebulki od Dorotki-czeka ixia,zawilec i tygrysówka:)
bardzo podoba mi sie słonko i szybko znikający śnieg

widać piwonię,tulipki,ostróżki,maki,żurawki,inne inne inne
mieczyki żółte-mamcie i dzieci