Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Majeczko jest bardzo dużo chryzantem zimujących w gruncie, one wspaniale dają sobie radę i nie przemarzają....wystarczy tylko troszkę przysypać je korą :D Z marcinkami bym ich nie porównywała, bo mają inny sposób zachowania 8-) :lol: Marcinki rosną sobie ,,same,, :lol: chryzantemkom trzeba troszkę poświęcić uwagi....ale to drobiazg i sama przyjemność.....wiosną trzeba uszczknąć wierzchołki pędów, wtedy wspaniale się zagęszczają i tworzą piękne zwarte kępy.....wspaniałe jest to, że sadzonkowane wiosną już jesienią pięknie kwitną :D
Grzegorz B

Post »

Chryzantemy świetnie się prezentują :shock: W jesienne dni, tak ukwiecony taras potrafi rozjaśnić niejeden pochmurny dzień. Między innymi dzięki nim możemy tworzyć bardzo udane kompozycje, na równi z tymi letnimi. Niech kwitną jak najdłużej :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu chryzantemy uwielbiam, i chciałabym mieć ich sporo w ogródku.,.....są niesamowite, cieszą, kiedy już praktycznie nie ma innych kwitów.....u mnie nawet marcinki zmarzły, a chryzantemy wciąż piękne i kolorowe :D A na tarasie mam je na widoku przez cały czas, bo widać je bardzo dobrze z pokoju....tak, że naprawdę cieszą :D

Aniu nie ma sprawy, mam nadzieję, że wytłumaczyłam zrozumiale 8-) :lol:
Grzegorz B

Post »

A ja te kwiaty widzę obecnie tylko w Tesco i u sąsiadów. Jak się ogarnę i będę w danym miejscu trochę dużej, chociaż z rok to z pewnością zaadaptuję balkon, bo mam masę pomysłów na zieloną odskocznię i to na każdą porę roku :lol: Pozdrówki :wit
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Wszyscy którzy kochamy chryzantemy, wiemy, że są nieodzownym elementem ogrodu jesienią. Wszystkie inne kwiatki zamierają, zasypiaja a te kulki i krzaczory cieszą nasze oczy.
Także warto aby były :uszy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

AGNESS pisze:Majeczko jest bardzo dużo chryzantem zimujących w gruncie, one wspaniale dają sobie radę i nie przemarzają....wystarczy tylko troszkę przysypać je korą :D Z marcinkami bym ich nie porównywała, bo mają inny sposób zachowania 8-) :lol: Marcinki rosną sobie ,,same,, :lol: chryzantemkom trzeba troszkę poświęcić uwagi....ale to drobiazg i sama przyjemność.....wiosną trzeba uszczknąć wierzchołki pędów, wtedy wspaniale się zagęszczają i tworzą piękne zwarte kępy.....wspaniałe jest to, że sadzonkowane wiosną już jesienią pięknie kwitną :D
Aga, :D cenne informacje, dziękuję ;:196 Ja mam już namiar do Zosi . Chryzantemkami zajmę się na wiosne w takim razie. ;:108
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Aga, piękny skalniaczek, kolorki super, a zdjęcia z nad Buga, cudo. U nas trudno znaleść takie miejsca mimo, że nasza miejscowość jest okrążona z dwóch stron rzekami, Kaczawą i Odrą.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aga a może pstryknij cały tarasik i podziel się z nami tym wspaniałym widokiem chryzantemek ? ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kogra pisze:Aga a może pstryknij cały tarasik i podziel się z nami tym wspaniałym widokiem chryzantemek ? ;:109
Popieram ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem zaglądam i podziwiam :wit :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu świetny pomysł....będziesz miał na własność skrawek zieleni .....a w czasie urlopu wypadzik do domu rodzinnego i cały ogród choć na chwilę :D

Ilonko pewnie, że warto.....jak dobrze, że i późną jesienią mogą nas cieszyć jakieś śliczne kolorowe kwiatuszki :D

Majeczko, Zosia ma prawdziwe pięknoty i w wielu odmianach ....jest co wybierać 8-) :lol:

Zosiu, zawsze znajdzie się jakieś piękne miejsce na spacer....tylko czasami trudno znaleźć czas w natłoku obowiązków......

Grażynko, Aguś....cały tarasik niestety nie przedstawia już pięknego widoczku.....wszystkie donice już puste, jedynie na stole stoi kosz z chryzantemkami, ten , który pokazywałam na poprzedniej stronie. Pozostałe kwiatuszki niestety już mróz zniszczył....Jutro postaram się cyknąć jakieś nowe fotki ;:196

Witaj Bożenko bardzo się cieszę , ze zaglądasz do mnie ;:196
X_Ro-a

Post »

Ach te piękne chryzantemy, tylko patrzeć i podziwiać.Plenerowe fotki,cud,miód,orzeszki :D ale w przeciwieństwie do innych, nie zazdroszczę Ci tych widoków gdyż mam bardzo podobne :heja W dole płynie Wisła a w górze szumi las ;:32
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Agnieszko cudne masz chryzantemki...ma takim kolorowym tarasie aż chciało by się posiedziec :)
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Agnieszko, przepiękne masz te chryzantemki...takie ogniste i słoneczne :D
Fajnie, że są kwiaty, które o tej porze roku cieszą nasze oczy.
Ja tylko co roku się boję, że nie zdążą zakwitnąć przed mrozami ale one zawsze jakoś dają sobie radę.
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

też jestem ciekawa ?