Dalu, naprawdę warto wysiać lobelię, nie przejmując się rzeczywiście małymi siewkami. Zakwitnie dużo później, ale będzie cieszyła kolorem do późnego lata, a o takie wspaniałe niebieskości trudno późnym latem. A jak pięknie kontrastuje z żółciami i pomarańczem kwiatów jesiennych ! Te zakupione lobelie rzeczywiście przekwitają zdecydowanie za szybko, choć w tamtym roku nie oparłam się jasnobłękitnej lobelii zwisłej, którą wsadziłam do wiklinowego kosza i podziwiałam wyjątkowo przez cały sezon. Ale zachęcam do siewu, jestem pewna, że będziesz miała piękne i długo kwitnące lobelie
Pat, nie zrażaj się, czasami coś się nie udaje, ale warto próbować. Mam ogromnie dużo nasion malw, więc nie ma sprawy. Czy dużo nasłonecznionych miejsc jest w Twoim ogrodzie ? Malwy kochają słońce
Tamaryszku, ta studnia to była kiedyś konieczność, a teraz to rzeczywiście element z rodzaju dekoracyjnych.
Patrzę na swojego irysa i naprawdę nie wiem, czy to 'harpswell hapiness' czy 'white swirl'

Oba są niezwykłe
Tytoń jest piękną rośliną, biały kolor jeszcze bardziej podkreśla jego 'szlachetność'. Ale trzeba pozostawić więcej miejsca, bo w pewnym momencie przybywa mu dużo liści i wyrasta okazale i pięknie. Ja o tym ich przyspieszeniu zapominam i moje biedne tytonie giną potem w gąszczu onętków, traw i roślin wszelakich. Ale u Ciebie będzie z pewnością prawdziwą ozdobą białej rabaty