Ogród bez furtki
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród bez furtki
Aniu powiedz jeszcze tylko czy ten żeniszek jest jednoroczny czy wieloletni. Własnie też pomyślałam,że fajnie wyglądałby na rabatce z różami.
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu niestety żeniszek jest jednoroczny, ale...... ma przewagę nad bylinami. Fakt, że te ostatnie nie trzeba sadzić co roku, ale kwitną każda dla swego gatunku w określonej porze tylko przez pewien czas.Natomiast jednorodzne, w tym i żeniszki mają kwiaty przez całe lato i jesień. Rozważ to i zachęczam do wysiania nasion już niedługo, bo co ma robić ogrodniczka jak na dworze jeszcze zimno? Planować nasadzenia i wysiewać jednoroczne.
Dzisiaj kilka fotek lilii. Proszę nie pytajcie mnie tylko o nazwy, bo oprócz lilii świętego Antoniego /to te śnieżnobiale/ nie znam nazw pozostałych odmian, bo mi się wymieszały i poginęły.

Dzisiaj kilka fotek lilii. Proszę nie pytajcie mnie tylko o nazwy, bo oprócz lilii świętego Antoniego /to te śnieżnobiale/ nie znam nazw pozostałych odmian, bo mi się wymieszały i poginęły.

- slotys
Aniu mam chrapkę na żeniszka ale nie wiem czy wystarczy mi cierpliwości na pikowanie i tym podobne. Może zawezmę się i już...
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ANIU.....rozsiewasz zapach tych lilii....wiesz na pewno jak one pachną....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- slotys
Lilijki mniam,mniam...
Moniko, spoglądam z podziwem na Twoje dorodne lilie i cieszę się że zamówiłam sporo cebul do własnego ogrodu...
U Ciebie wyglądają wspaniale!
U Ciebie wyglądają wspaniale!
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Małgosiu jedna z wielu cech ogrodnika to CIERPLIWOŚĆ, a może ty nie wiesz, że ją masz?
Pikowanie nie jest takie straszne, poczytaj na forum o rożnych sposobach na tę "upierdliwość"
Krysiu ten czas kwitnienia lilii jest zjawiskowy. Zapachy niektorych odmian np. Triumfatora / muszę znaleść jego zdjęcie, bo to jedna z piękniejszych lilii/
czuje się z odległości kilkunastu metrów.
Zbyszku witaj. I coś za coś. W zimie mamy czyste nosy i ciągle brakuje nam coś do szczęścia, może własnie zapachów lilii.
Pikowanie nie jest takie straszne, poczytaj na forum o rożnych sposobach na tę "upierdliwość"
Krysiu ten czas kwitnienia lilii jest zjawiskowy. Zapachy niektorych odmian np. Triumfatora / muszę znaleść jego zdjęcie, bo to jedna z piękniejszych lilii/
czuje się z odległości kilkunastu metrów.
Zbyszku witaj. I coś za coś. W zimie mamy czyste nosy i ciągle brakuje nam coś do szczęścia, może własnie zapachów lilii.
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękne te lilie, a zapach czuję u siebie. Tęsknię już za latem, bo lilie też uwielbiam, jesienią nasadziłam parę nowych.
Pozdrawiam - Justyna
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu jestem pewna, że nowe trawiaste kompozycje będą przepiękne
Bardzo podoba mi się Twój pomysł z takimi różniącymi się strukturą nasadzeniami
Lilie przepiękne, te mogę podziwiać bez końca.... to moje ukochane kwiaty

Lilie przepiękne, te mogę podziwiać bez końca.... to moje ukochane kwiaty

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
I jak tu nie kochac tego kwiecia? Zarówno hortensje jak i lilie masz zjawiskowe 

Ania marny ze mnie znawca hortensji ale z tego co się zorientowałam Limelight nie przebarwia się na różowo ,ale może lepi znawcy się wypowiedzą , jak fajnie popatrzeć na te wszystkie kolory. 

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Faktycznie sliczne masz te lilie ja mam tylko jedną szt. bo nigdy mi sie nie podobały ,ale człowiekowi z wiekiem się zmienia więc mi się już podobają i w tym roku kupię sobie kilka cebul .Pozdrawiam

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;